očná mi nechce dať okuliare

Príspevok v téme: očná mi nechce dať okuliare
mich22

Dobrý deň. Nosím okuliare do diaľky mínus 1 ale prišiel som k očnej pretože sa mi vidí, že nevidím celkom dobre s nimi. Spravila mi vyšetrenie a povedala, že mám predpísané správne okuliare ale keď si zoberiem okuliare môjho brata čo má 1,5 tak naisto vidím s nimi lepšie. Ale ona mi vraví, že nepotrebujem vôbec silnejšie a ani mi nedala na nich recept. Čo mám robiť ? Ako a kde kúpim okuliare s vačšími dioptriami keď mi ich nechce predpísať ?

Mesačný princ

Zmeň lekára a ak ti aj ten povie to isté, tak choď ešte k jednému.

Možno ti dá každý z nich iné dioptrie.

To sú mi lekári :D

Jozef 45

Ja som "zrusil" odborne odporucanie mojej ocnej lekarky na okuliare len co som vysiel z ordinacie. Tiez som mal pocit, ze to jej meranie a odporucanie na velkost dioptrii bolo nevhodne. Aj som jej to povedal a tak ma poslala premerat do optiky, ale tam mi len potvrdili jej odporucanu velkost dioptrii. Mal som ale pocit, ze to nieje celkom OK. Tak som to zobral na vlastnu zodpovednost a v optike som povedal, ze si to nastavim sam .Dali mi tie meracie okuliare s tym co mi odporucila lekarka a ja som si zacal menit a skusat ine sosovky a tocit s tym ramom, az som si nastavil na obe oci tak ako som chcel.
Urobili mi ich podla mojho merania, akurat mam na listku napisane, ze dioptrie zmenene na ziadost zakaznika. Uz je tomu 5 rokov a okuliare su OK.

uterak

Ocneho lekara mozes obist za predpokladu, ze zajdes rovno do optiky, do hociktorej. Ved v kazdej dnes uz robia zrakove testy. Normalne si tam das urobit zrakovy test a dostanes okuliare, ake ti patria a s akymi budes zarucene najlepsie vidiet. V niektorych optikach sa to robi tak, ze najskor si musis vybrat ramy. Ked si vyberies ramy, urobia ti zrakovy test. A mas to vyriesene, na druhy den ides vyzdvihnut okuliare a mas po probleme. Ja som v zivote nebola u ziadnej ocnej a ked sa mi zdalo, ze slabsie vidim, tak som zasla rovno do optiky a vybavene, lebo v nasom meste bola v tom case tusim len jedna ocna a muselo sa objednavat pol roka dopredu, takze bez zaujmu...