Ahojte. Píšem sem kvôli mojej kamarátke. Lebo neviem, či ja som tu tá, čo sa správa nejako zle, tlačím na pilu alebo niečo nechápem...
Už asi vyše pol roka je ako iná osoba. Poznáme sa už 7 rokov a doteraz sme skoro vôbec nepohádali, nič zlé si nepovedali. Bavili sme sa o všetkom. Žiadna téma nebola problém. Ale teraz? :/
Všetko otočí úplne naopak. Skoro každá jej veta je nejaká ironická poznámka. Ja som veľmi trpezlivý človek, ale toto znášať dlhšiu dobu je aj na mňa veľa. Aj som jej to narovinu povedala, že sa mi nepáči, ako sa zrazu začala správať. Jej vysvetlenie: každý človek prechádza vecami, ktoré ho tvarujú, mení sa a nikdy nebude taký istý a ak mi to vadí, tak ona v tom žiadne riešenie nevidí.
Zostala som pozerať ako zarazená. Chápem, že teraz sa jej nedarí nájsť prácu cez to obdobie, chcela by priateľa a zatiaľ sa žiadny neobjavil, ale veď to sú veci, ktoré sa všetky časom vyriešia. Prácu by mala, keby sa posnaží a nechce sedieť len doma. A to druhé už ide ruka v ruke. Snažila som sa ju povzbudiť, nech je trocha pozitívnejšia, ale "ja si veci riešim inak a po svojom". Alebo má také poznámky na seba, že je pribratá a veľryba a podobne. Vravím jej, veď sa môžeme dohodnúť, môžeme spolu cvičiť, ukážem ti jedálniček, urobíme si nejaký rozvrh. To som tiež zlá, pretože jej navrhujem veci, ktoré ju nezaujímajú. Nechápem. Tak prečo sa sťažuje?
Má zmysel čakať, kým sa to nejako otočí? Ja sa nechcem hádať a neviem už ani, prečo sa so mnou baví, keď má očividne nejaký problém, ktorý mi ale ona narovinu povedať nevie. Je mi ľúto skončiť také dlhé priateľstvo...
Vysvetlíte mi jej správanie?
nestalo sa nieco o com nevies? ma vztah, partnera??
mne to pride ako volanie o pomoc, musi byt nestastna, nevie si pomoct a tak sa takto chova
snaz sa ju pocuvat, nereaguj, povzbud ju ale ak ju chces zavrhnut namiesto pochopenia a podpory tak nie si kamaratka ale ..
Staraj sa o seba a nechci meniť svoju kamaratku, nikdy nespoznáš aký je ten človek. ked ti povie že nie je smutna tak nie je.Ty vieš všetko najlepšie? je taka aka je.Človek sa mení.A nesťažuj sa na ňu je to hnusné.
Rieš seba ona je iná.Aj mňa by s teba porazilo.aj dobre myslená rada nemusí byť dobrá.
dufam, ze ten moj predchadzajuci prispevok nevyznel velmi hnusne, ale pozri, toto ako sa ku tebe chova fakt nie je normalne, mam tolko rokov co ona, ale neviem si predstavit, ze by som sa takto ku niekomu chovala, nie to este ku velmi dobrej kamaratke... proste jej len prestan pisat, prestan ju akokolvek kontaktovat, lebo takto si to ona vobec neuvedomi... az ked strati dobru kamaratku je najvacsia pravdepodobnost, ze sa spamata :/ je to smutne, ale je to tak... raz zisti, ze s takymto chovanim daleko nezajde, zostane trcat sama doma, bez prace, muza, kamaratok.. kasli na nu, mozno jej tym aj pomozes, aby si prehodnotila svoje postoje
Stále čakám, že sa aspoň dozviem, čo je vo veci alebo aj keby nie, tak či jej toto "temné obdobie" neprejde. Ale možno je to ozaj zbytočné, ak s tým ona nič nechce robiť. Najhoršie je, že ona si to ako keby ani neuvedomuje. Napíšem jej, že je zase hnusná a ona mi na to pošle 10 smajlíkov a napíše, že nie je :/ Sa cítim ako keby som si písala/rozpráva sa s nejakou pubertiačkou a nie 24 ročnou babou.
vyser sa na nu, naco ti je taka "kamaratka"?