Dobrý den. Trpím panikov , kazdý den je pre mna problem nieco urobit .. Zacalo to 2005 , potom som sa vyliecila , 2007 znova a od vtedy som na tabletkach.Ako tak to islo , no teraz uz asi 3 tyzdne neviem nic urobit , zhorsil sa mi stav tak ze niesom schopna vist ani na ulic , stale som zatvorena doma a lezim .. Je mi stale zle , prestavam jest uz niesom schopna ani toho .. Prosim poradte ako stoho von ?? Chcem znova zit ... Beriem tabletky neurol 0.25 3 × dene niekedy aj vjac
Potrebujem pomoc
Tabletkanha : Ironia ?
Zvys si dávky neurolu napríklad :D ja som brala jednotku trikrát denne, k tomu cipralex 2x a hypnogen na spanie, potom mi to dr zmenil asi ešte trikrát no a asi pomohlo. No až keď som ich všetky vysadila Teraz som čistá ako ľalia už niekoľko rokov a viem že za všetky problémy som si mohla sama a takisto som vysadila lieky keď som pochopila že nikto iný ani nič mi s tým nepomôže. Mám poruchy vselijake ale žijem a fungujem ďalej aj keď neviem sama čo život prinesie hlavne sa už života nebojím a viem že keď nejde o život ide v podstate o h*vno...
citanie pre vytrvalých :D :
predstav si, zeby zhaslo svetlo vo svete .. zeby bola vsade tma.
a zeby kazda ziva bytost svietila, ako duska, ako svetojanske musky.
cize svet je ako v noci, ale bytosti svietia
a teraz si predstav, ze svetlo nie je mozne najst .. mozes bludit svetom a svetlo nenajdes.
hladas, unavis sa, nenajdes. hladas, unavis sa, nenajdes...atd atd atd stale.
vidis, vnimas, ako tvoje svetlo hasne ale nevies najst zdroj svetla.
(toto preskoc ak si sem nedosiel: ked najdes Boha a pobudnes s nim, spoznas ho ... spoznas bytost mimo tohto sveta, resp. zistis preco sme tu tak "oddeleni" od neho .. nic to nemeni na tomto svete, prave naopak prinasa to vysvetlenie .. prosto je malo knih, ktore vysvetluju preco sme v skutocnosti tu, rovnako aky je Boh tu ... preco? lebo z mojich skusenosti je velmi vysoky sklon, kto spoznal Boha isiel k nemu ... )
existuju 3 hlavne sposoby zitia (robit druhym zle, robit druhym dobre a robit dobre sebe). Vyskusaj si ich.
Jediny sposob ako zit vecne je robit dobre sebe.
Vysvetlim: ked robime druhym zle, "karma je zdarma" casom slovek spali vsetky mosty a sam ide do svetov zla. ked clovek robi druhym dobre, stavame sa zavislymi a snazime sa rychlo rychlo co najviac pomoct druhym ludom - az vlastne nechapeme svoj zivot iba nahaname ostatných.
Treti sposob (robit sebe dobre) nazvem ho metazivot..
preco metazivot? lebo su to v skutocnosti 2 zivoty v jednom: zivot po tomto zivote, rovnako zivot v tomto zivote .. je to zivot obsahujuci obe esencie.
Vysvetlim neviem kde si az bola : vyhoda zivota pred/po tomto zivote je ta, ze je to zivot vecny, vecna laska, radost :) ... nevyhoda tohto zivota je ze je plny paradoxov a kontrastov a zla. zlo. zlo. zlo .. je ho na zemi XYZ, prosto vsade na kazdom kroku len same problemy, vsetko je tazke, nic nevydrzi vecne, stale vsetko zomiera .. idem po luke sliapem po chrobákoch, sliapem po rastlinach, idem zarobit peniaze okradam stat, okradam konkurenciu ... idem sa najest zabijem nejaku inu bytost, alebo zabijem zeleninu ... chcem postavit dom potrebujem zburat stary dom, vyplienit prirodu aby bolo z coho mury postavit apod ... inak povedane no katastrofa tieto "transformácie ".
jediny, ze fakt jediny sposob ako zit je "vedomé" žitie .. pozor, aj pocitové, ale aj vedomé .. pretoze pocity su z neba, ale rozum funguje na Zemi ... nemozeme stale okrádať nebo, resp. nasilu nútiť aby pocity vytvárali naše životy (lebo vlastne nútime ostatné bytosti nám pomáhať (*pozn. vyššie opísané nie je dobré stať sa závislým na druhých).... rovnako mozog nechápe načo tu je, načo sme tu ... preto sa tu mozog cíti nepochopený (napriek tomu že je múdry) a stratený (napriek tomu že nás je tu mnoho).
startovaci bod je pokoj a dychanie s otvorenými ocami .. skuste si vyskusat, po chvile pocity utichnu ... rozum sa ukludni ... je to ticho ako vo vanku - citite pokoj, ale viete ze sa "deje" ... ked zavriete oci, najdete Boha veeeeeeelmi velmi rychlo, lebo je to jedina bytost tam pritomna .. ked otvorite oci tuto bytost stratíte, ale najdete ju vôkol seba (tramtarara - vtedy spoznate aj svet, aj Zem ..).
Odporucam, pockajte .. nerobte nic, ale cakajte na neho (je to spociatku trochu bezocive, ale uvidite dobry umysel z toho vzide) .. uvidite ze On sa nepohne .. vtedy mozte vnimat, kludne si zahrajte na hru kto dlhsie vydrzi, ze on vzdy vyhra, hehe :) ... po nejakej dobe sa skuste akoby pohnut, v momente ho stratíte .. ked sa vsak znovu ukludnite, zachvilu ho vnimate znovu ... toto ked si parkrat vyskusate, pochopite princip statiky, dynamiky a trvania .. trvanie vzdy trva, iba meni svoje formy zo statiky na dynamiku atd atd atd. .. (pozn. mozte vela Boha spoznavat aj zo svojho vnutra, ale on Vas casom "vyzenie" - pochopite ale rychlo preco ..).
To, ze je v statike (v pokoji) aj v dynamike (v pohybe) sa lahsie vnima takto: predstate si ze vnimate Boha v pokoji .. ale zrazu sa "prostredie" zmeni a vnimate ho uz v "pohybe" .. a potom zrazu pokoj (oddych/aktivita, spanok/ "bytie hore", raz sa clovek nahana, raz na nahananie kasle).
Ked si toto veeeela vyskusate, uvidite jeho, vztah ... uvidite aky je .. .resp. este viac, spoznate moznosti ktore ponuka ... napríklad spoznate aky je Boh ked sa hneva .. alebo spoznate co sa stane vo svete ked spravite svetu zle, rovnako spoznate aky je Boh ked sa tesi, ked je stedry, ked sranduje, ked je vazny. ....
Skratim to: ked vyskusate mnohe moznosti a uz nebudete mat "co vyskusat" - je to preto, lebo ste spoznali poznanie (veci sa opakuju) .... vtedy spozname, ze mame moznost volby ... nenazvem to energia lebo to energia nie je, nenazvem to sila lebo to je uz vôbec nie je sila .. nazvem to "dar" .. je to "dar" výberu ... ze si mozme vyberat.
Napriklad niekto ma rad .. ja neviem trebárs vychod slnka ... clovek vedome sa tesi kazde rano na vychod slnka .. a kazdy den sa coraz viac intenzivni tento vztah k tejto volba .. prvy den je to "toto urcite nefunguje", ale nejako sa to "uskutocnosti", nazvem to "fiasko vychod slnka" ale predsa .. na druhy den je to krajsi vychod slnka, lepsie usporiadanie, lepsi pocit, "hlbavejsi vztah" ... treti den, stvrty, piaty atd ... az kvazy napr. po 10 dni je clovek macher vo vychode slnka, fakt frajer, mnoho rozumovo, nadherne pocitovo, hlbavo vztahovo, rovnako veeeelmi nadhladovo ...
toto je napr. len jedna vec v dni ... ale co ak takto dokaze fungovat cely den .. resp. este dalej, co ak nejde o "cas" ale prave o vecnost: stale, stale, stale, stale ..... napr. jeden zivot, nech 100 rokov=36 000 dni .... a teraz clovek si moze aj naplanovat cely zivot (odporucam len taky letmy nacrt) aj rovnako naplanovat kazdy den ..... graficky je to ako (geometria level -2) kuzel: najvacsia je pritomnost ... velky je zajtrajsok, mensi je pozajtrajsok, az vlastne kuzel siaha az po nasu "smrt" kde je najmensi ... alebo "trojuholnik nech to je" ... a nech zivot je cesta "usecka o nejakej sirke - cesta" .. tak ten trojuholnik ide po tejto ceste .... a vlastne vedome clovek zije v pritomnosti, vedome si vytvara buducnosti a vlastne vedome sme vecne zivi vo vsetkych svetoch :_)
samozrejme najlepsie je k tomuto dojst postupne, ale rovnako funkcne je aj hup a ucit sa preco su fakty take ake su .. skuste porozmyslat nad tym co som napisal (*pozn. kedze pisete ze pred 10 rokmi ste uz boli "chora" je vysoka pravdepodobnost ze poznate mnoho staci to len poukladat).
nejaky taky signal je, ked budete v pokoji, cakat, budete vnimat Boha .. a stane sa ze budete vediet ze cakate na seba ... tento pokoj, potom vnimanie, potom cakanie, potom vnimanie poukazania, potom prekvapenie .... je zaciatok vecneho zitia .... hlavne to prekvapenie na konci je velmi dolezite ..... aspon z mojej skusenosti je to prekvapive, pretoze som nasiel 0 zdrojov na Zemi kto opisal zivot az takto daleko .. a mozno je to o niecom inom ;_)
tot vsjo .. ak ste dosli az sem, tak uz asi nemate ziadnu pravdu a cely zivot je rozibty ako lego .... sloboda je nadhlad nad vazby .. kde sa neskor vytvorit vazba radostou z volby.
(pred smrtou sa najlahsie chape nas zivot ... avsak este viac je pochopit nielen nas zivot, ale vsetky zivot .. a este viac je pochopit zivot ako taky .. a este viac je pochopit Boha .... potom sa už trošku inak žije O:-)
rano nie je tak teplo-chod sa poprechádzať,aj večer nie je teplo.Sprcha vlažnou vodou.
Neurol je na predpis?Nedavaj si to viac.Musíš spať len večer ,skús vypustit obed-tabletku.
Vymeniť to nemožeš? Za niečo ľahšie?Čo ti vlastne hovoríla,
Vetrať musíš.V posteli si zacvič, také lahké ako ležíš. A čítaj také veselé,alebo si na internete pusti komédie,
keď ležíš tak asi rozmýšlaš.Ked stale budeš hovoriť mam paniku a mysleť na to tak to bude, vymeniť tie myšlienky.
Keď nevládzeš nič robiť, a si si zvykla už ležať, tak sa musíš premocť pomaličky.
Narýchlejšie a najjednoduchšie jedlo je zemiaky, maš uvarene za par minút.Na to maslo.Ryba-treska na masle je rýchlo.Aj keby si stale na začiatok zemiaky, tak jesť musíš lebo budeš slaba,alebo nech ti niekto niečo kúpi.
Ked budeš napr, v reštike tak sú tam aj ludia to ta pohne.Kamaratku -rodičia nepomáhajú? -veď im povedz.
Ale ked budeš robiť tu sprchu tak by ťa mala osviežiť.
Šak niečo skus aj ked malo a pomaly .Tak maj sa.
Viem ze to je vela , mala by som zo sebou niečo robiť len neviem ako nato .. Trpim panikou a to v tej forme že mám pocit že neviem dýchat , takze je mi dost tazko niekam ist ... prosto to neviem
Osobne si myslím že 0,25 3x aj viac je veľa to je ako oblbovanie, chce sa spať-neskušala si ľahký sport?
čo náhodou nie od toho ti nechutí a navyše je teplo.
To si musíšinak tu paniku-trenovať.A prečo ti ich neznížila šak to dlho berieš?Predtým si tiež tieto.
Aspoň sa prinúť sprchovanie pomáha na osvieženie, vodičky, čajíky.ale musíš niečo jesť .Do reštiki choď s niekým-kednevladzeš navariť.
Osobne si myslím že 0,25 3x aj viac je veľa to je ako oblbovanie, chce sa spať-neskušala si ľahký sport?
čo náhodou nie od toho ti nechutí a navyše je teplo.
To si musíšinak tu paniku-trenovať.A prečo ti ich neznížila šak to dlho berieš?Predtým si tiež tieto.
Aspoň sa prinúť sprchovanie pomáha na osvieženie, vodičky, čajíky.ale musíš niečo jesť .Do reštiki choď s niekým-kednevladzeš navariť.