Ahojte,
chcela by som sa vás všetkých opýtať, nakoľko sú už prázdniny a mne sa blíži maturitný ročník, sú tu nejakí z vás, čo robili prijímačky na medicínu do Martina, KE, Brna alebo Olomouca?
Neviem sa rozhodnúť na ktorú školu sa mám zamerať, som z Liptova, vyhovoval by mi Martin, ale predsalen je lepšie sa aj osamostatniť, čo sa týka prijímačiek, viem, že do ČR sa robia z fyziky.
Mohli by ste mi sem napísať vaše dojmy, čo sa týka prijímačiek, škôl, miest, ktoré som spomenula?
Ak máte nejaké materiály, z ktorých sa treba učiť na prijímačky, kľudne mi sem napíšte.
Ďakujem za všetky odpovede :)
Medicína
Teraz, čo bude september, tak budem štvrtáčka, čiže prijímačky by som mala jún 2018. Ak by som začala v auguste sa učiť, tak mám na to 9 mesiacov, ak rátam, že mesiac pred prijímačkami by som všetko opakovala.
Hej, uvidím, veď na zubarinu sa robia tie isté prijímačky, len by som musela mať viac bodov, ak to správne chápem..
Teraz ides do maturitneho rocnika ci az o rok? :D Lebo som trocha zmatena.
Zubarina je v CR inak super... uz len tym, ze o rok menej studujes.
Ja som v Brne na vseobecnom. :)
A nemas zac. :-)
Akoze na zubarine ci ako to myslis?
Nechcem strašiť, ale tam sú isto materiály, ktoré sa treba naučiť, napr. čo sú meňavky, jednobuňkovce, viacbuňkovce a tak.
Chcela by som Brno, Olomouc a ten Martin asi.. Mozno by som si zaroven do Brna a Olomouca dala zubne, ale to budem riesit neskor asi..
Snad to stihnem, drz palce. Ty si v Brne? Alebo kde?
Btw moc dakujem za odpovede :)
Ja ti odporucam, aby si si vybrala tak dve skoly a na tie sa riadne pripravovala. Ake dve by si si vybrala?
Ja som si dala 4 a aj tak som sa poriadne pripravila len na jednu...
Gymolacka fyzika mne nic moc nedala... sama som si kupila knihy, kt boli treba a ucila sa z nich.
Pomocky pri uceni? Fuha, tak ja som nemala asi ani nic :D, proste som si povedala, ze musim a denne som musela stihnut, co som si zaumienila.
Letnu praz mozes absolvovat kdekolvek, vid. letne praxe slovenskych/ceskych medikov v Norsku, Rakusku....
Nie, ja tiež určite nie som za biflenie.. To Česko ma ťahalo najviac ale v poslednej dobe si moc neverím, že ako to všetko idem stíhať a ani netuším, ako si to mám naplánovať všetko..to učivo a tak.. Dala som si maturitu z fyziky a chémie, aby som nemusela riešiť fyziku moc doučkom, ale neviem no..či je to správne a tak.. Snáď to dobre dopadne, ak máš nejaké rady na učenie, môžeš napísať.
Inak v ČR keby som, tak musím trebars aj letnú prax robiť tam?
Ano, som v Cesku :).
Hm, akoze... ako by som ti to napisala... Ano, je lahke sa nabiflit ako cvicena opicka pozadovane mnozstvo modelovych otazok. Teda.. az take lahke nie, ked k tomu nevies teoriu...
Moje spoluziacky, kt sli napr. do BA, tak sa cisto len biflili a ked sa ich na to, na co vedeli bezchybne odpovedat v modelovkach spytala ucitelka... nejaka suvislost s danou ucebnou latkou,uz neboli take bystre...
Je to sice poistka a lahka taktika, ale nemyslim, ze je to spravne.
No to kazdy uvidi sam.
MT je narocny pripravou, z neho som mala najvacsi stres...
CR praveze ta fyzika nie je az taka tazka, ver mi :) ...
Mne sa velmi pacilo, ze v Cesku na testoch slo o to, ci ucivo chapem... a nie ci sa viem nabiflit a ani neviem, o com to je.
Inak, pri bifleni pozor- aby to nevypadlo na teste. :/
Kazdopadne, rob, ako uznas za vhodne..:-)
Jeej, ďakujem za odpoveď, teba zobrali do ČR?
Naozaj sa ti to zdalo ľahšie? Ja som myslela, že práveže u nás na Slovensku je to asi ľahšie v tom, že sa nabiflia ľudia a v ČR je navyše aj tá fyzika.. Neviem no, Martin by som mala fakt blízko, ale tiež som počula, že tie prijímačky sú dosť ťažké..
Ahoj :),
ak chces mat istotu- KE- naucis sa modelovky a no problem.
MT je pripravou velmi narocny a beru neskutocne malo ludi. Tak tam by som si dala prihlasku len keby je to pre mna priorita. A co sa tyka CR, je to super v tom, ze tam maju lepsi system a prijimacky sa mi zdali jednoduchsie o dost... Tam ide proste o to, ci to chapes a nie si len mechanicky nabiflena.
Pytaj sa co potrebujes :))