Zlomeny zub

Príspevok v téme: Zlomeny zub
Niaco

Ahojte ludia mam trosku zhrozeny pocit a neviem ako stym tak sa popytam hadam sa najde cloviecik ci vie odpoved.. pred tyzdnom sa mi zlomil zub stolicka hore v pravo, mala som na nom dost dost skaredy kaz, v podstate zub sa mk rozpada koli bikarbone, ako povedala zubarka pri mojej poslednej navsteve.. asi stvrtka z jednej strany zubu mi chyba no koren tam zostal.. sla om an pohotovast a tam mi povedali ze to je na chirurgiu..a dnes ma zacala cudne boliet prava strana hlavy a celkom neprijemny pocit ze mi to udiera do toho zubu.. moze to byt nejaka maskovana bolest zo zubu? Dakujem

BMhhh

Ktorá stolička ak 8mička ta može isť von.Ak tie ostatné predtým,tak štvrťka to nie je tak vela zlomene.
Normalne ti ten kaz odstrani doplní ti nejakú hmotu-ako blombu väčšiu bez korunky.
Pokial ideš cez poistovnu tak cca 30e ak si to platíš 50e pri zlomenom.A pokiaľ je to ásmička a chceš vytrhnúť-ale aj tá sa dá opraviť.
Vytrhnutie je viac e.
Choď už si to dať opraviť,Musíš do seba davať potraviny ktoré spevňuju zuby-par lyžičiek struhaneho kokosu denne a bude-vápnik alebo tvrdý syr-tv tých je dosť.Ale už nikdy v tom priestore cukríky, orechy ktoré musiš rozchrúmať. Čau

BMhhh

Ktorá stolička ak 8mička ta može isť von.Ak tie ostatné predtým,tak štvrťka to nie je tak vela zlomene.
Normalne ti ten kaz odstrani doplní ti nejakú hmotu-ako blombu väčšiu bez korunky.
Pokial ideš cez poistovnu tak cca 30e ak si to platíš 50e pri zlomenom.A pokiaľ je to ásmička a chceš vytrhnúť-ale aj tá sa dá opraviť.
Vytrhnutie je viac e.
Choď už si to dať opraviť,Musíš do seba davať potraviny ktoré spevňuju zuby-par lyžičiek struhaneho kokosu denne a bude-vápnik alebo tvrdý syr-tv tých je dosť.Ale už nikdy v tom priestore cukríky, orechy ktoré musiš rozchrúmať. Čau

uterak

Zlomeny zub dokaze sikovny zubar dorobit korunkou, ze zub bude po oprave vyzerat na nepoznanie od zdravych zubov. Zalezi tu ale na rozsahu poskodenia. Nie vsetko sa da zachranit. Budes musiet mat stastie na skutocne dobreho odbornika, ktory si vie najst aj dostatok casu. Ked bol kaz hlboky, ze sa zub az zlomil, tak asi bude treba pred nasadenim korunky osetrit korenove kanaliky. Osetrenie kanalikov je neskutocne predrazeny zakrok, sa priprav, aby si nedostala srdcovy infarkt, ked ti povedia tu cenu. Samoplatca to ma pri 4 korenovych kanalikoch asi tak za 500 €. To akoze kanaliky, plus plomba. Korunka moze byt dalsich minimalne 300. Neviem, kolko ktora poistovna doplaca, ale asi nie vela. Keby to bolo financne nezvladnutelne, nic sa nestane, ked poprosis zubara o vytrhnutie. Po nejakom case usetris prachy a do diery po vytrhnutom zube si das urobit implantat. To je titanova skrutka, ktora nahradza zubny koren. Moze stat tak 700 €, moznoze trochu viac. Po zahojeni tohto implantatu (do niekolkych mesiacov) sa nan da korunka. Ta moze byt asi tak 300 €, moze byt aj viac. V podstate nic nestratis, ked sa bude teraz aj trhat a neskorsie sa da trvala nahrada v podobe implantatu, na ktory sa nasadi korunka.