Tampóny

Príspevok v téme: Tampóny
Zuziiiiik

Zdravím :)
Zanedlho budem mať 13. Teraz momentálne mám druhú menštruáciu a dosť som premýšľala nad tampónmi. Jednak ma štve, že vložky mi ľahko pretečú, ak ich nedám veľmi dopredu (pri dlhej chôdzi). Ďalej to je aj hlučné otváranie, večne sa mi koniec vložky dokrčí a tak.. Rada sa aj kúpem, chcela by som skúsiť tampóny.
Mám zopár otázok:
1. Je 13 vhodný vek, alebo radšej čakať?
2. S aplikátorom/bez?
Ak by ste mi vedeli dať nejaké rady, rada si prečítam. (Základy ako menenie, riziká atď mám naštudované.)

Didinka131

A hlavne si kup velkost mini.Mne sa najlepsie zavadzaju Ob su sice drahsie ale v akcii su za super cenu.Ja si radsej priplatim.Najlacnesie maju asi v tescu alebo potom v dm.Viem ze maju aj take male balenie po 6 alebo 8ks.A kup si este intimky pod tampon keby nahodou pretiekol.

Sabinka135

Ahoj andromeeda ja mám pár otázok
Mám 14rokov
1. Aka značka tamponov je najlepšia ?
2. ako prebieha gynekologická kontrola
3.treba chodiť na gynekológiu pravidelne v 14rokoch?
4. Môžem mať iba výtok a menstruaciu nemusím dostat?
Prepáč že tak veľa otázok

andromeeeda

neboj sa, nebude.. lebo tamponom nie je mozne, aby si si ju poskodila tak, ako by sa ti poskodila pri pohlavnom styku, lebo tampon je malicky :-) a viem, ze sa stava aj dievcatam co cvicia gymnastiku, ze sa im moze poskodit (neviem presne ako, ale pocula som o tom)...
a kludne sa pytaj dalej, hocico, co ta zaujima :-)

andromeeeda

tak zvacsa porusenie panenskej blany boli a nie je az take jednoduche, takze si len prestanes zavadzat, ked to bude moc boliet, ak ta to boliet nebude a porusis si blanu, pricom o tom ani nebudes vediet, co je skor rarita ako bezna vec, tak sa nic nedeje, ani sa o tom nedozvies.... ved aj tak ju raz budete mat porusenu :-)

alanida

a co sa tyka rad, tak nie je tam toho nejako vela, co treba dodrziavat: umy si pred zavadzanim ruky, aby si si nezaniesla nejake bakterie a pravidelne vymienaj... tamon moze taktiez pretiect, tak ja pouzivam pre istotu najtensie intimky, ktore ani vobec necitim, ze mam, lebo presne to co si opisovala, ze sa ti deje s vlozkou sa dialo aj mne a neznasala som ten pocit, ze ich mam a citit ako to tecie pri postaveni sa... preto som presla na tampony :) s nimi ani neviem, ze mam menstruaciu, fakt su super, neviem si ich vynachvalit (pouzivam ich cca 5 rokov)...
potom daj vediet, ako si s nimi spokojna :) a hlavne nebud v strese pri zavadzani, lebo to pojde tazsie :)

alanida

ahoj zuzka, tampony mozes pouzivat bez ohladu na vek, kedze menstruaciu uz mas, tak si dostatocne vyvinuta :) len pozor, nepouzivaj ich, ked mas velmi slabe krvacanie, skor cez tie prve dni, kedy je to silnejsie..
to ci s aplikatorom alebo bez, ti zial povedat neviem, sama som aplikator nikdy neskusala... ale vraj to s nim ide lahsie zaviet, tak skus :) pripadne pockaj na reakciu bab, co ho uz vyskusali :)