Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako je to s návštevami pri prenajatej izbe?

Príspevok v téme: ako je to s návštevami pri prenajatej izbe?
navstevaprenajom

Ahojte, asi sa to nehodí do tejto témy ale ide o medziľudské vzťahy tak v podstate som to sem dala. Bývam u jednej pani ktorá mi prenajíma izbu. Ona býva v tom byte tiež. Ked som sa jej pýtala ako je to s návštevami na víkend tak povedala, že v pohode len musím vopred ohlásiť. Chceli za mnou prísť na víkend dve kamošky, ale rodina ma odhovára že dve baby na víkend že je veľa..že si tým pohnevám prenajímateľku a že ma vyhodí..Myslíte že to naozaj tak chodí? Nechcem si ju pohnevať, no myslela som, že je to viac menej na mne kto a kedy ku mne príde prenocovať..alebo to tak nefunguje? Vopred vďaka za rady a skúsenosti.

a_dr1a

navstevaprenajom. Spytaj sa osobne priamo majitelky bytu, ze chcu prist k tebe na vikend a prespat u teba dve kamosky a ci mozu alebo nie? Navstevy ti majitelka bytu sice dovolila. Ale navstevy mozno myslela, ze ta pride niekto na par hodin navstivit pozriet, a nie ze tam budu novi (neplatiaci) noclaznici. Takze sa jej pekne slusne opytaj, ci ti to dovoli alebo nie.
Ja prebyvam dost casto v roku v jednom meste na hoteli. Som tam uz ako doma ale napriklad prespat tam iny clovek okrem mna nemoze aj ked tam mam manzelsku postel. Ak prespat niekto chce - musel by si zaplatit a nahlasit sa predom na recepcii (tam sa plati aj poplatok mestu ai). Lebo navsteva je jedno ale prespatie noclah zas ine. Plus tie energie voda ai. Ked mam aj navstevy, tak si ich na recepcii tiez poznacia (obciansky), prichod aj odchod. Je tam sluzba recepcia ai nonstop. A predpokladam, ze aj majitelka bytu kedze tam byva, je tam asi tiez casto ak nie stale. Ak chces mat korektne vztahy, tak sa jej najskor spytaj a potom sa podla nej zariad

kafe

pane bože! Je úplne jedno, čo si tvoja rodina a iní ľudia o návštevách v prenajatej izbe myslí, dôležité je zariadiť sa podľa majiteľky, nie? Jednoducho sa spýtaj, či môžu u teba prespať kámošky cez víkend a je to vyriešené. Majiteľka neni retardovaná, ak jej to bude vadiť, povie ti NIE. Ale možno jej to vôbec vadiť nebude (mne osobne by to tiež nevadilo) a kľudne si raz za mesiac budeš môcť doviesť kámošky do izby.
Čo preboha riešiš? Prečo tak komplikovane dumáš, domýšľaš si a snažíš sa vycucať si z prsta čo si o tom majiteľka myslí. Už ti predsa povedala, že návštevy na víkend sú v pohode, len to musíš dopredu ohlásiť. Prečo by ťa vyhadzovala? Ona tiež potrebuje normálnu babu, čo platí, nerobí bordel, neožiera sa, nehádže špagety s kečupom po stenách... a platiaci podnájomník jej vyhovuje. Tak nerob z komára vola, priamo sa spýtaj a zariaď sa podľa toho čo povie.

autorkatemy

Ahojte no ona nie je taká stará 30+nejaké drobné...akože aj povedala že prespať niekto môže...len no...neviem počúvam názory, že si ju tým môžem pohnevať....ono asi je problém to že ona je majiteľka a býva tam spolu s nami..keby to možno bol byt kde sme všetci podnájomcovia asi by to bolo ľahšie..ale vlastne tým že to jej vlastné mám pred ňou rešpekt..no si potrpí na kopu detailov a tak ...a áno kvôli financiám aj preto že byt je pekný a nie sú tam nejaké párty a tak čiže dá sa vyspať....preto tam som....no ale tiež by som časom niečo voľnejšie radšej..

Lejlagirl

Byvala som roky v prenajmoch, ak ti mozem poradit najdi si iny, nie so ziadnou pani, ale s mladymi ludmi, u nas na byte nonstop niekto prespaval, ved o tom je mladost, vodia sa kamosky, vodia sa frajeri, ktori prespavaju, ak si platim za izbu je vrchol byt obmedzena, nikdy som nemala nedoplatok, cize prestante ju strasit.

Antika

Návšteva OK, prespať určite nie. A píšu tu dobre, že je to aj o míňaní energie. A určite si nebudete šeptať, bude vás počuť, majiteľke bytu by to úplne prirodzene mohlo vadiť. Ak chceš mať viac súkromia, prenajmi si garsónku len sama pre seba, tam si návštevy zavolať môžeš bez obmedzenia. Len zrejme si musela šetriť, tak si sa uchýlila k takémuto riešeniu. To je horšie ako internát, tam síce návštevy prespávať nemôžu,ale inak je tam väčšia volnosť.

Jaja15

Len či ťa pani pochopila - iné je návšteva počas dňa a iné ak u teba dotyčný prespí...veľa záleží od vzťahu aký spolu máte, od toho koľko u nej bývaš a aj od veku prenajímateľky....veď jej normálne oznám že kamarátky prídu na víkend a zároveň sa spýtaj či jej to nebude vadiť...na intráku alebo v hotely návšteva prespať nesmie, na druhej strane v prenajatom byte je to ok. Keďže v byte býva aj ona, mala by s tým súhlasiť a aj tom vedieť.... ak nebudete hlučné, tak by jej to vadiť nemalo

eleonora_norka

dievca mile, pozri sa na to zo strany prenajimatela - prenajima izbu pre JEDNEHO cloveka, nie pre desiatich.. tak by tam aj mal byt jeden clovek... tebe by sa pacilo, keby prenajmes izbu jednemu a nasackuje si tam dalsich x ludi, ktori budu plytvat energiami?