Mať deti v dnešnej dobe???

Príspevok v téme: Mať deti v dnešnej dobe???
realistka2769

Ahojte...Možno sa len potrebujem vyrozpravať.Nechapem tomu ako mozr niekto porodit dieta do dnešnej doby.Každy vie ako je dnes všetko oničom..Či školstvo, zdravotnictvo,socialne vztahy medzi ľudmi atd...Nepripada vam to voči detom sebecké ked väčšina deti trpi? Či tým že su chore šikanovane a neštastné?Dieta sa dostane do zlej partie móže zomriet v nizkom veku a tak.Ved je to velké riziko mat dieta.Aj ja som chcela mat deti ale zmenila som kvoli tomu nazor.Lebo hocičo sa móže stať.Mam sice len 19 rokov ale dieta mat nebudem.Ako to vidíte vy?

Mesačný princ

Jednoznačne nie. Milujem deti a sám by som ich chcel mať, ale ak sa mi nepodarí zaistiť ich šťastie, tak je úplne kontraproduktívne ich priviesť na Slovensko.

Keby som poznal budúcnosť a vedel, že budú moje deti šťastné a nič im nebude chýbať, tak ok.
Ale priviesť dieťa do tejto spoločnosti, tak po tomto naozaj netúžim.

A mať deti je jedno z najsebeckejších rozhodnutí ľudskej bytosti.

jumbacisko

Ahoj, ja síce deti ešte nemám a mám toľko rokov, ako ty, ale mám opačný názor.
Pozri, svet je kruté a zlé miesto. Nie len tu na SK, ale všade. To je krutá realita. Môže dieťa byť choré? Môže. Môže byť šikanované? Áno. Môže mať ťažký život? Samozrejme.
Ale všetko závisí od povahy a typu človeka. Keď budeš dieťa vychovávať s láskou, pozitivizmom, zmyslom pre spravodlivosť, ukážeš mu, že život nebýva fér, ale že to neznamená, že nemôže byť šťastný. Budeš mu vštepovať, aby ostal sám sebou, nestrácal nádej, aby pomáhal slabším, aby sa tešil zo všetkého, čo má, aby si vážil každého rovnako, aby nemal predsudky, aby si stál za tým, v čo verí, aby sa mal rád napriek všetkému...vtedy bude šťastný. A môže naňho život hádzať akékoľvek ťažkosti.
Pocit nešťastia, smútok, zatrpknutosť....vznikajú, lebo nám niečo chýba po CITOVEJ stránke, nie materiálnej. A keď mu dáš lásku, pocit pohody, bude vedieť v živote kráčať.
Bol som v tomto duchu vychovávaný, takže viem o čom hovorím. Nehovorím, že som stále šťastný, jasné, že sú aj problémy. Ale vnútorne nie som nešťastný. A nie je to preto, lebo som bohatý, obľúbený, neviem aký. Nie som ani až taký pekný, mám aj dosť zdrav. problémov. Ale neľutujem sa, bojujem, a dívam sa na svet pozitívne, dá sa aj povedať, že som šťastný. Práve vďaka vyššie spomínaným veciam.

cicus21

ahoj realistka zdielam tvoj nazor.. konecne mudra mlada baba.. tiez som strasne chcela rodinu pred par rokmi ale potom som od zivota dostala popapuli a teraz som zmenila nazor... presne ako pises na Slovensku nic nefunguje skolstvo zdravotnictvo ucitelia ignoruju sikanu na skolach deti trpia... kazda tretia na slovensku je slobodna matka... ja by somo chcela deti za jedinej podmienky ze natrvalo ostanem zit v inom state eu...nech svojim detom nepripravim buducnost vo fabrike za 400 eur ....