bipolárna porucha, adhd

Príspevok v téme: bipolárna porucha, adhd
xk

Ahojte
Na začiatku textu by som Vás chcela poprosiť o pochopenie a radu. Za každú pomoc budem vďačná.
Mám 15 rokov. Odmalička trpím afektami, výbuchmi hnevu a posledné 3 roky aj sebapoškodzovaním. Nemyslím tým iba rezanie, v záchvate hnevu alebo zlých myšlienok si trieskam hlavu o stenu a podobne. Psychiater mi diagnostikoval bipolárnu poruchu. Síce sa navonok zdám byť normálna, mám veľa kamarátov a mamu, ktorá sa ma snaží podporiť, žijem s nevlastným bratom a otcom, ktorí už toľkého pochopenia pre mňa nenachádzajú. Ani sa im nečudujem. Keď na mňa doľahne depresia, nekomunikujem s nikým a opovrhujem nimi. Zároveň však nemám dostatok síl na afekt. Keď behám po vonku, som akoby šťastná, utrácam peniaze a úprimne mám v povahe skúšať veci takže sa priznám, skúsila som marihuanu. Aj keď k nej neprechovávam žiadnu závislosť a skúsila som to len pár krát, mám pocit že ma dosť utlmila a doma som sa potom nehádala s rodičmi. Prejdem však k podstate. Pred dvoma týždňami som vyšla z psychiatrie. Predávkovala som sa. Keď som tam bola, zažívala som tri týždne toho intervalu, kedy som bola vcelku šťastná, našla som si tam kamarátov, páčil sa mi tam chalan, rodičia ma navštevovali. Doktori si však všimli iba pozitívnu stránku a bipolárnu poruchu mi ako diagnózu vyškrtli. Diagnostikovali mi ADHD a dali celkom iné lieky. Dali mi tiapridal, pretože som spomenula a priznala sa že mám blízko k tráve a ten mi má vraj pomôcť prekonať akési abstinenčné príznaky. Mamina doktorom verí, prehodila mi psychiatra a prestala mi dávať Kventiax. Kventiax mi však vyhovoval viac. Nová doktorka ma podľa spisu berie za hyperaktívne dievča, ktoré nevie čo so sebou. Momentálne som v ťažkej depresií, ležím v posteli a píšem nezmyselné básne a texty.
Píšem to tu preto, lebo som sa nikdy nikomu nezdôverila. Prosím povedzte mi čo by ste robili na mojom mieste.