Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aka strava je najvhodnejsia pred a po cviceni

Príspevok v téme: Aka strava je najvhodnejsia pred a po cviceni
cokoladka898

Zdravim,

chcela by som sa opytat, aka strava je vhodna pred cvicenim a kedy pred cvicenim a co asi...a pocviceni, kedy po cviceni a co je najvhodnejsie...a po cviceni mi moc nechuti jest, je normalne ze by som nic nezjedla, alebo si mam nieco lahke dat aj nasilu a co asi. dakujem. chodim bicyklovat, a trikrat do tyzdna do fitka...

dakujem za akukolvek odpoved.

jajatyty

Nevieme aký si typ, preto to musíš ty si urobiť,Banan kludna možeš všdy, aj jablko jogurt, aj tesne predtým.
Nesmieš byť uplne nalačno.Travenie po klasickom- raňajky obede- jedle prebieha cca 3-4 h.
Podla toho čo ješ.
Lahké sú hustejšie polievky/proti hladu/-ale nie tesne predtým,zemiaky ryža s rybou......
´Tažké ktoré dlho trávia-ktoré nie sú asi vhodné -Kolače, orechy,mastné jedlá.šošovicu a fazuľu asi nie-može ťa nafukovať aj celý deň,
Naješ sa normálne raňajky alebo obed, večera. Hńed po tom nemožeš isť športovať-lebo to cítiš.Preto sa hovorí 1-2 h predtým nejesť-lebo to trávi.
Každý sme iní-jedine vysledovať.Ak si po obede....ešte hladná tak potom jedine ovocie, smokie,jogurt .
Sardinky ked sa viac naješ travia u niekoho aj 5 hodín.
Ked dlho športuješ tak asi už vieš.Nepodáš výkon keď si hladna.

jajatyty

Nevieme aký si typ, preto to musíš ty si urobiť,Banan kludna možeš všdy, aj jablko jogurt, aj tesne predtým.
Nesmieš byť uplne nalačno.Travenie po klasickom- raňajky obede- jedle prebieha cca 3-4 h.
Podla toho čo ješ.
Lahké sú hustejšie polievky/proti hladu/-ale nie tesne predtým,zemiaky ryža s rybou......
´Tažké ktoré dlho trávia-ktoré nie sú asi vhodné -Kolače, orechy,mastné jedlá.šošovicu a fazuľu asi nie-može ťa nafukovať aj celý deň,
Naješ sa normálne raňajky alebo obed, večera. Hńed po tom nemožeš isť športovať-lebo to cítiš.Preto sa hovorí 1-2 h predtým nejesť-lebo to trávi.
Každý sme iní-jedine vysledovať.Ak si po obede....ešte hladná tak potom jedine ovocie, smokie,jogurt .
Sardinky ked sa viac naješ travia u niekoho aj 5 hodín.
Ked dlho športuješ tak asi už vieš.Nepodáš výkon keď si hladna.

cokoladka898

Prave preto nechcem byt nalacno, lebo nebudem mat energiu. To som si uz vsimla. len neviem co by bolo najvhodnejsie pred tym cvicenim a ako dlho pred tym cvicenim. Bolo mi radene, ze to mam vypozorovat, preto sa tu radim, kto ma ake skusenosti. Taka blbost...tenisti pocas prestavky si daju kusok sz bananu, lenze pri skupinovom cviceni je to nerealne, ze by som si isla nieco dzobnut, preto chcem nieco vhodne pred a po...a chcem nieco lahke, presne preto, aby som nemala pocit pocit plneho zaludka. Potrebujem overene rady, prop. napady, ktore by mi sedeli, aj ked kazdy sme individualny...

jajatyty

Ked na lačno nevydržiš-/najlepšie-1-2h na lačno/možeš niečo malé .banan je dobrý.Ale keď si dlho hladná a chceš cvičiť tak jasne že nevladzeš.Pred tým 1-2 hodiny nejesť predpoklad je že si predtými 1-2hniečo jedla normálne. Tu ide o to aby si necvičila s plným bruchom.
A potom sa osprchuješ a keď si hladná tak sa naješ.Vypozoruj.
Aby si cvičila musíš aj mať energiu.

cokoladka898

Mne napr. pred cvicenim byt nalacno nevyhovuje, nemam potom energiu, preto sa pytam, co by bolo najvhodnejsie. a po cviceni banan je vhodny ked je to sacharid? ja som tak aspon pocula, ze sacharidy by sa vecer jest moc nemali, tak neviem...