Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aka strava je najvhodnejsia pred a po cviceni

Príspevok v téme: Aka strava je najvhodnejsia pred a po cviceni
cokoladka898

Zdravim,

chcela by som sa opytat, aka strava je vhodna pred cvicenim a kedy pred cvicenim a co asi...a pocviceni, kedy po cviceni a co je najvhodnejsie...a po cviceni mi moc nechuti jest, je normalne ze by som nic nezjedla, alebo si mam nieco lahke dat aj nasilu a co asi. dakujem. chodim bicyklovat, a trikrat do tyzdna do fitka...

dakujem za akukolvek odpoved.

cokoladka898

S bicyklovanim zacinam. Nie som ziadny profik. Ako mam ziskat dostatok glykogenu. Datle ani figy mi nechutia...v com by som ich este mohla prijimat? A banany su mi tazsie. Skusala som pred cvicenim, ale tazilo mi to zaludok a necitila som sa dobre pri tom cviceni. a co sa tyka toho cvicenia, je to skupinove cvicenie, nie s cinkami ani nic podobne, ale su to take specialne gumy. Je to fitko cisto len pre zeny, takze aj instruktorka je zena. Mame dost opakonavi. samozrejme nieco na rozcvicku a po cviceni riadny strecing. Len to cvicenie je vecer, a to mi uz nechuti jest. A ako si spominal, tak by mi zbytocne ubudali svalyci nieco podobne, ze by sa mi nezregenovali...ja si odstavim citron do jemne perlivej mineralky na osviezenie a to mi staci. Neviem sa donutit do ziadneho jedla...

Jajatyty

Však dobre ako chceš ale musíš davať aby si nešla za svoju hranicu, a nebola vyčerpaná, na to je to že maš dobre jesť.
Dievča nie je chlapec-ak tam máte inštruktora chlapca-nemusí rozumieť organizmu ženy.
Mne osobne nikdy fitko nevyhovovalo.Padala som vždy na nos-preto hovorím že ľahšie cviky.Ked je človek vyčerpaný nechutí mu chce oddchovať spať.Musíš vysledovať čo ti je dobré aby si nešla za svoju hranicu.
Chlapec odvedľa.Je to super čo hovoríš.Ale čo sa týka výkonov-tak dievča nie je chlapec-nedá sa to porovnávať.
Prajem všetko dobré.

Jajatyty

Však dobre ako chceš ale musíš davať aby si nešla za svoju hranicu, a nebola vyčerpaná, na to je to že maš dobre jesť.
Dievča nie je chlapec-ak tam máte inštruktora chlapca-nemusí rozumieť organizmu ženy.
Mne osobne nikdy fitko nevyhovovalo.Padala som vždy na nos-preto hovorím že ľahšie cviky.Ked je človek vyčerpaný nechutí mu chce oddchovať spať.Musíš vysledovať čo ti je dobré aby si nešla za svoju hranicu.
Chlapec odvedľa.Je to super čo hovoríš.Ale čo sa týka výkonov-tak dievča nie je chlapec-nedá sa to porovnávať.
Prajem všetko dobré.

Chlapec0dVedla

cokoladka898 - Pri sportovom vykone bude tvoje telo najskor spalovat cukor na 10-20 km na biku tvoje telo asi nepresvedcis o tom ze to myslis vazne a tak spalovaniu tukov asi nedojde (ak nejsi trenovana tak sa ti rychlo minu zasoby svaloveho glykogenu a bez cukru odpanes:P). Takze taku hodinku pred cvicenim si daj nejake ovocie napr datle alebo figy (je v nich hodne curkov) alebo banan ktory sice odporucaju v kazdom super casopise ale pre vela ludi je tazko stravitelny a tak dlho obtazuje v zaludku. To ze casto krat nevladzes je normalne kedze vytrvalost sa neda ziskat za den a ak si chces vytvorit kvalitny svalovy zaklad pre vytrvalost tak si musis strazit nizke tepy a opakovat lahke opakovania (vela vela vela opakovani). Takto si na zaciatku nevytvoris vystresovane nekvalitne svaly ktore sa ti budu neskorsie replikovat a zvladat len jedno opakovanie (ktore je vidno u namaknych chalanov vo fitku:P). Ja uz napr taketo veci neriesim ako mat pri sebe dostatok cukrov kedze mam dostatok svaloveho glykogenu aj na pol dna v sportovom rezime.

Po vykone:
Potom taku hodku po cviceni si daj jedlo ktore bude obsahovat aspon 20 gramov bielkovin v celom spektre lebo inak sa ti svaly nezregeneruju a telo zacne pozierat svaly ktore uz mas (aj takto sa prejavuje unava). A hlavne nezabudaj prijat denne 1 gram bielkovin na 1kg tvojej vahy a hodne strecovat lebo natiahnuty sval na kolene ta moze boliet aj par rokov. Ja som inak chodievat na bike a do fitka castejsie ako ty a ked som nebol dva dni tak moje telo uz malo abstak endorfinov takze bacha.:P

Pekny den

cokoladka898

Ahoj, uz som neni vo vyvoji. Nejde mi o chudnutie, ale skor o kondicku. Mavam obcas aj depresie, a cvicenie mi v tom velmi pomaha. Po bicyklovani mi tiez moc nechuti, ale to chodim skor bicyklovat, lebo viem, ze mam vecer cvicenie. Ale snazim sa nebicyklovat, ked mam to cvicenie. Aby nebol organizmus tak zatazeny. Potom nevladzem a neodcvicim to spravne, a musim si sadnut, lebo jednoducho to telo uz nezvlada. Preto by som rada vedela, co pred tym fitkom, aby som to zvladala. Lebo ked bicyklujem, sadnem si a oddyhcujem, lendze to cvicenie je casovo ohranicene, a nechcem ho presediet. chapes.

jajatyty

Nehnevaj sa ale bycikel 10-20 km,a potom 3 krat fitko týždenne je veľa a naročné, niečo ľahšie a nie tak intenzívne-preto si unavená-to by aj mňa porazilo.
Ked si hladná najedz sa čo ti chutí,čo jedavaš?Puding, možeš vždy-aj pred tým.
Banan- je dobrý-prečo kontroluješ sachaidy-veď to je energia.A banan neješ kilo naraz.Ani chleba neješ kilo-pri cvičení sa to spotrebuje.
Pokiaľ si ešte vo vývoji, nevymýšlaj aj s tým cvičením do extremu.Prečo to vlastne robiš?/nechudneš od toho?/
Keď sa ti nechce jesť po cvičení tak nejedz,najedz sa potom normalne čo ti chutí.Po cvičení oddychuj.
Prirodzene.Nekontroluj jedlo čo má čo.Ahoj pekný víkend

jajatyty

Nehnevaj sa ale bycikel 10-20 km,a potom 3 krat fitko týždenne je veľa a naročné, niečo ľahšie a nie tak intenzívne-preto si unavená-to by aj mňa porazilo.
Banan- je dobrý-prečo kontroluješ sachaidy-veď to je energia.A banan neješ kilo naraz.Ani chleba neješ kilo-pri cvičení sa to spotrebuje.
Pokiaľ si ešte vo vývoji, nevymýšlaj aj s tým cvičením do extremu.Prečo to vlastne robiš?/nechudneš od toho?/
Keď sa ti nechce jesť po cvičení tak nejedz,najedz sa potom normalne čo ti chutí.Po cvičení oddychuj.

jajatyty

jajatyty

cokoladka898

Praveze som zaciatocnik v cviceni. Chodim aj na bicykel, takych 10-20 km, podla toho, kolko vladzem, ale tu stravu si predtym nestrazim, prave preto mozno ta unava. ale trikrat do tyzdna chodim vecer do fitka na spolocne cvicenia, a prave preto sa pytam na tu stravu. lebo je to vecer, a pocula som, ze banany sa vecer uz neodporucaju, kvoli tym sacharidom. a nejake vyzivove doplnky by som nechcela brat. preto len ta strava.

tak som z toho vyrozumela ze take 2 hod. pred cvicenim lahke jedlo...len neviem ake asi, to prave chcem zistit, co funguje u ostatnych, a hlavne co po cviceni. to som neni ani hladna, ale po case som, a nechcem si to pokazit, chapete...

preto sa na vas obraciam o rady...

vdaka