Ahojte...kopec ludi tu riesi ze su sami nemaju partnera a chcu vztah ale na co? Zaujima ma na co su nam vlastne partnerske vztahy? Okrem tej stranky splodit s niekym potomka co prichadza az vekom. Co konkretne ocakavate vy od vztahu aby vam dal? Velakrat mi to pride ze si ludia myslia ze ten druhy im zaruci stastie a maju potom prehnane naroky ocakavania, ktore ked sa nesplnia vinia danu osobu a akoby sa bali byt sami a idu do vztahu aby usli pred samotou. Co vam dal vztah co by ste nemohli mat inac sami?
Dovod
kafe - asi na tom niečo bude. Pred manželstvom som bol 3D, dokonca skoro 4D. V manželstve som sa stratil vo vývoji a stala sa zo mňa primitívna bytosť, ktorej 2D či 3D vôbec nič nehovorilo. jednoducho tieto rozmery zanikli.
Teraz po rozvode som opäť nadobudol rozmer 2D, len s 3D mám trošku problém a učím sa ho. 4D mi bohužiaľ zasiahol vírus manželstva a mám ho trvalo pokazený. Nebudem sa ho pravdepodobne vedieť, či chcieť naučiť.
čo konkrétne očakávam od vzťahu? Možnosť prejaviť sa, zistiť čo všetko vo mne je, dobré, zlé, slabé - potrebné opraviť, silné... To sa dá samozrejme i pri priateľoch, lenže vo vzťahu, v intímnej blízkosti a pripútanosti to ide do takej hĺbky a rozmerov, ako nikde inde. 3D je iné ako 2D, pozerať si obrázok kvetu a držať kvet v rukách je rozdiel.
Byť sám so sebou... je to iné vychutnať si dobré jedlo, čo som navarila a podakovať si, ako ked to ocení niekto druhý. Je iné pozrieť sa do zrkadla a cítiť sa krásna, ako ked sa na teba pozrie priateľ a vidíš ako ťa hltá očami. Ja tam ten tretí rozmer...
Boh zistil, že je sám, mal všetko, ale jeho bytie nemalo zmysel, tak sa rozmnožil na anjelov, potom na vesmír, Zem, rastliny a živočíchy.
Nechal tomu prirodzený vývoj a keď to dosiahlo určitý vývoj stvoril inteligentnú mysliacu bytosť prarodičov Adama A Evu.
Prečo to robil? lebo nechcel byť sám a chcel cítiť lásku.
Cit sa vymyká z nášho materialistického sveta, Cit neni vďačnosť, Cit neni matematika, ani zlosť, Cit neni priťažlivosť, jenoducho Cit je láska.
A túto lásku majú len ľudia, ženy najviac.
Láska sa nedíva na vonkajšok, tá sa díva na lásku v druhom človeku.
Pán Ježiš povedal: milosrdenstvo od vás chcem, - a to je láska.
Medzi muža a ženu požehnal zvláštnu lásku, ktorá sa nedá ničím nahradiť, je to láska plnosti života. Čo dáva človeku zmysel žiť a napredovať. Túto lásku plnosti zažívajú aj svätí k Bohu.
Kto takú lásku nezažil nežil v tomto živote.
kazdy ma k tomu iny dovod
ja najmenej chapem take vztahy v ktorych su ucastnici hlavne preto, aby si uzivali a snazia sa nemysliet na buducnost, pricom je kazdemu jasne, ze na buducnost v tomto mysli kazdy...nieco ako hranie sa na rodinu a ocakavat, ze to ten druhy bude brat vazne, pricom o ziadnu rodinu nejde
Obmedzenia nepocitujem ziadne. Zalezi na tom, s kym si. Ak je partner majetnicky ziarlivec, radsej byt sama. Ak je partner vyrovnany, necitis vobec ziadne obmedzenia.
No vsetko to co spominate mozte najst u priatelov rodiny, ti vas vypocuju mozte sa im vyzalovat aj s vami zrealizuju kopec napadov stale mi to nepride ako dostatocne na to mat vztah .....to nik nepozera aj na obmedzenia,ktore vztah prinasa?ved to nie su len same pozitiva.......a pavel y ty si uplne mimo temu a pleties si ju asi s dokumentom z nat geo wild
Nejaká láska či vzťahy sú len výmysel naších dávnych predkov. Muži sú silnejšie pohlavie vo väčšine oblastí, preto mali dominantné postavenie. Ženy boli tie submisívne, určené čisto na rodenie detí, teda na zachovanie ľudskej rasy. U zvierat jednoznačne dominujú samci - skočia (u väčšiny aj po súperení s inými samcami) na samicu a "znásilnia ju", a vznikde produkt - potomok. Muž a žena nie sú určení žiť spolu vo vzťahu, nakoľko je to naprogramované už v naších génoch tak, aby sme boli my tí dominantmí a ženy tie podriadené....Preto si dnes v tých umelých partnerských vzťahoch nie sú partneri schopní porozumieť, preto vznikajú veľké konflikty, krízy vedúce k rozchodu/rozvodu. Jednoducho sme dva odlišné nepriateľské "druhy" ktoré sa majú spojiť len za účelom spomínaného zachovania ľudstva.
nikto nechce byt sam, mat osobu ktorej sa da zdoverit, a celkovo pomahat si, co je krasne. da sa povedat ze cielom je najst najlepsieho kamarata na vsetko dobre i zle
Trosku odbocim, osobne som za standardne zvazky, nie LGBT - podla mna je to nic ine iba choroba,,, mno ale to je osobny nazor
Poznas ten pocit, ked mas kamarata, s ktorym mozes zrealizovat kazdu kravinu, ktora ti pride na mysel, a on je pre nu nadseny rovnako ako ty? Ked sa po neuspechu tomu kamaratovi vykecas a on ta pochopi, ponadava s tebou na to a na tych, na co a koho nadavas ty a velmi sa ti vdaka tomu ulavi? Ked mas kamarata, s ktorym mozes zacat realizovat nieco, o com uz dlho snivas a mozes sa pritom nanho na sto percent spolahnut? Tak tvoj partner by mal byt tymto kamaratom, potom ten vztah ma vyznam. Ak s niekym takymto vytvoris domov, tak kdekolvek na svete budes, pri pomysleni na tento domov pocitis stastie, ze sa tam mozes vratit. Podla mna toto je asi to, co ludia tuzia v zivote mat, a preto hladaju partnera. Ale myslim, ze drviva vacsina ludi takehoto partnera nema.
No, aby si sa nemusel lopotit zivotom sam.
"Ve dvou by se to melo tahnout lip"
Zial dnesne vztahy o tom uz velmi nie su, lebo nik nechce nic dat, obetovat pre druheho, len berie. To nie je vztah, ale vyuzivanie.