Rodicia odo mna pytaju peniaze na ich hypoteku

Príspevok v téme: Rodicia odo mna pytaju peniaze na ich hypoteku
Ja454545

zdravim, chcem vam nieco povedat. Rodicia ma stale pytaju peniaze na splatky ich hypoteky lebo im to nevychadza. Uz som im dala 2. 500 eur ale to je malo a chcu dalsich 1.000 eur. Ked poviem nie tak su nahnevani.
Moj otec nepracuje, 25 rokov sedi doma na zadku a pozera do tv a chodi von sa prechadzat. ja som si tie peniaze nasetrila horko tazko co som chodila na brigady popri VS. Po cely cas mi nedali ziadne vreckove.
Sniva sa mi? je niekto na tom podobne?

tweetie

Chapem, ze na jednej strane rodicia podporuju a financuju dieta pocas skoly-studia, a teda ked su dobre rodinne vztahy, tak je uplne normalne pomoct rodicom, ked tu pomoc potrebuju a ja mam tu moznost im pomoct.
Ale situacia, ked jeden z rodicov nechodi do roboty uz vela rokov, a pyta od dietata peniaze, kedze on nie je schopny priniest do rodinneho rozpoctu ani korunu, no neviem, asi by som sa osamostatnila. Ak mas strach ist do hypoteky, tak urcite podnajom, alebo si najst robotu mimo bydliska, cize automaticky to budes musiet riesit podnajmom.
Este mozno to drankanie penazi by som pochopila, ak si ich jedine dieta a teda ten dom/byt bude raz tvoj, ale aj tu by bolo lepsie, keby je to na papieri, kedze rodicia si zjavne predstavuju, ze im mas splacat ich hypoteku.

WHISPER

a vš ti platil kto... ? byvanie, stravu...?

ale vážne.. ked si videla ako je to u vás doma, na čo si sa trepala na vš...? mala si isť pracovať, niekam mimo domu, kde by si mala pripadne aj byvanie zabezpečené v takej firme... na čo vš, ked aj bez nej by si zarobila900€ v čistom ... alebo v zahraničí aj viac...

treba si otvoriť papulu a povedať rodičom že im nedáš peniaze, je to ich požička...! a v žiadnom pripade im nejdi ručiť! aby ti nedojebali cely zivot, ze budes im platit ich dlhy....

a dalsia vec, pokial chodíš na vš, očakavala by sa nejaka ta inteligencia a pokial niekomu požičať peniaze OK!!! ale mať to na papieri... mali ste zájsť za notárom a spýsať zmluvu že áno požičiaš im peniaze ale budu ti splácať kazdy mesiac po napr. 20€ alebo 50€ neviem...
..lebo takto sa možeš sťažovať jedine na lampáren, vlastne už ani tam nie lebo lampareň zrušili...

je vela ludi ktorí pracovali na plne uväzky, pripadne mali aj 2 roboty a chodili externe do skoly a byvali sami...mala si si zabezpečiť sama byvanie, aby si im nebola nič dlzna...

..lebo ked byvaš s nimi možu ti hrať na city, ze oni ti zabezpečuju všetko....

jetotak

dneska je to strasne tazke osamostatnit sa na Slovensku.. bud clovek plati 300-400 eur za podnajom alebo si vezme na 30rokov hypoteku... jedina moznost je ozaj ist do toho zahranicia..

a_dr1a

Ja454545, ahoj. Aj tuto svoju situaciu chces realne riesit, alebo sa chces len postazovat, ulavit si? Chapem, ze ta tato situacia trapi. Kolko ti este ostava casu do skoncenia VS? Neda sa vybavit intrak a byvat tam? Najst si brigadu a utiahla by si to cele aj ty sama. Pripadne sa nepriznat rodicom ze vobec dake peniaze mas. A ked dostudujes, najst si pracu podnajom, alebo ist do zahranicia si zarobit. Pre teba by bolo najlepsie odist z domu a zacat si zarabat a zit sama. To je jedina cesta ako odist z domu, nebrat na seba kriz tarchu, ktoru si na seba usili vasi. Zas investovat do niecoho co ti nepatri je hlupost. Keby doslo raz k dedicskemu, bolo by to so sestrou pol na pol. Inak by si musela dokazovat predkladat, co vsetko si tam ty investovala dala ai. Mohlo by to skoncit az na sude. Preto nevrazaj nikdy peniaze do niecoho, co ti nepatri. Co nie je tvoje. To s otcom si musi vybavit tvoja matka. Ona mu to trpi, netlaci nanho aby zacal robit. Ak ho bude zivit krmit a tahat sama celu hypo je to jej volba a hlupost. Jej zivot. Ty sa skor pouc, akeho partnera si nemas hladat, aj ked uz vzory z domu mas co je skoda. Lebo vela dcer ozranov tyranov ai si vybera verne kopie svojich tatkov aj ked sa zaprisahavali ze si vyberu inych a koncia vacsinou rovnako ako ich mamky. Takze na toto si davaj do buducnosti pozor, aby si si nenasla rovnakeho flakaca ako je tvoj otec

adha

Mne sa stalo podobne nieco takze nemusi byt tato tema fake. Rodicia ma v 18tke zacali vydierat, byvali sme traja v dome a tiez mi vycitali ze dom chatra treba zohnat peniaze na rekonstrukciu a ze si mam najst bohateho chlapa co im dom opravi, ze je to moja povinnost starat sa teraz o nich. Nasla som si priatela, nebohateho..nastalo peklo a aj jeho nutili vziat na hypoteku ked chce byt somnou..atd. vztah nam znicili, dom sa predal a peniaze minuli. Mne nedali ani cent a dodnes ma obvinuju z toho! Prec od takych rodicov. Mne znicili komplet vsetko, nedaj sa zneuzivat!

hmm1201

ako to ze otec nepracuje ? je na invalidnom dochodku alebo ako? lebo keby bol na urade prace tak by ho vynahali do roboty..

Petrenka

Ty vieš, či si taká silná , aby si im dokázala nedať peniaze. Oni ti to budú robiť stále. Poznala som jednu, za ktorou chodili rodičia aj do práce ťahať z nej peniaze, keď už s nimi nebývala - všetko im dala.

Marosko-n

Ak ide o hypotéku na byt alebo dom, ktorý zdediš, tak prispej, ale ak na iné veci pominuteľné tak je lepšie odísť.