Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Znicenie zubov fixnym strojcekom?

lejka

petinkaaa: vies ja strojcek mam a som s nim nadmieru spokojna na to ze si zuby cistim rano po obede a vecer tak ich mam skoro biele :D

lejka

petinkaaa: vies ja strojcek mam a som s nim nadmieru spokojna na to ze si zuby cistim rano po obede a vecer tak ich mam skoro biele :D

lejka

Ahojte,ja som fixni strojcek nikdy nemala a zubarka mi ho doporucila. A neviem kukala som si fotki a na jednej bol na podnebi oblucik ktory spaja stolicki vzadu. Prekaza to? Dakujem

jajkafr

alzbee
nemala som po 18nástke. Mala som 17 a veľmi zlatého zubára. Po dovŕšení 18 povedal, že to spraví bez poplatkov takže som platila akokeby som 18 ešte nemala.
Na začiatku som platila za otlačky, nasadenie strojčeka a potom vždy keď mi menil oblúk to je ten kovový drôtik čo drží zuby a tiež som platila na konci keď mi dával strojček dole. Dokopy som zaplatila asi 6000 alebo 7000sk Keďže to nebolo naraz tak to nebolo až tak strašné :)

alzbee

jajkafr: ak dobre ratam, tak si uz mala po 18tke, ked si sa rozhodla pre fixny strojcek...nevies mi prosim ta odhadom povedat, kolko ta to stalo? dakujem:)

jajkafr

ahojte
mám 20 rokov. Fixný aparát som nosila asi rok a pol. Zuby sa mi nikdy nejak extra nekazily a nasadením strojčeka sa to nezmenilo. Strojček mi dal zubár dole pred vyše rokom a odvtedy nemám žiadne nové kazy. Po odstránení strojčeka mi dal takú umelú platničku, ktorú by som mala nosiť celý deň, ale keďže sa mi to zdá byť trošku blbé nosiť to cez deň a dávať dole vždy keď jem tak to nosím iba v noci. A zuby sa mi nevrátili na svoje miesto. Sú stále krásne rovné a zdravé. To, že som si dala fixný aparát vôbec neľutujem a keby som sa mohla rozhodnúť znova tak si ho dám určite, ale už by som nečakala tak dlho ako som čakala.
To či sa niekomu začnú alebo nezačnú kaziť zuby záleží asi od toho ako sa o nich stará a tiež možno od toho akú ma predispozíciu ku kazivosti zubov. Poznám mnoho ľudí, ktorí strojček nenosili a zuby majú skanzené a tiež poznám aj zopár takých, ktorý strojček nosili a nemajú v ústach žiadne kazy. Takže všetkým, ktorí sa rozhodnú pre fixný aparát držím palčeky :)