práca v zahraničí

aladinovalampa

Chod na stranku www.slovaci.at
Tam najdes takych, co hladaju spolubyvajucich do podnajmu, zameraj sa teda na Vieden, ale necakaj, ze to bude zadarmo. Musis zaplatit kauciu za byvanie, najom za prvy, asi aj druhy mesiac a potom mozes na prislusnom urade prace hladat, pytat sa. Pomoct ti mozu aj spolubyvajuci z tvojho podnajmu, lebo je to aj v ich zaujme, aby si zohnala co najskor robotu, inac minies prachy a budes musiet odist z bytu. Naozaj sa da bez agentury vyriesit takato vec. V hociktorom pajzli ta zamestnaju ako casnicku, staci, ked si aspon trochu pekna, upravena, staras sa o vzhlad a treba vediet trochu nemecky, anglicky. Slovencina je vo Viedni vyhodou. Lebo je tam vela Slovakov, ale aj turistov zo Slovenska a z Ceska. Keby si chcela robit nieco ako hotelovu upratovacku, musis mat vodicsky a auto. Priamo vo Viedni taku robotu nezozenies, lebo to pripadlo vselijakym utecencom, azylantom bez NJ. Ti nemaju vodicsky a chodia mestskou dopravou. Pracu chyznej zozenies tak akurat v okolitych dedinkach, mesteckach, kam sa uz ale dopravou nedostanes. CO viem, MC Donaldy, Burger Kingy, a take stale beru predavacky, upratovacky, pracovnicky do kuchyne na zliepanie hamburgerov. Necakaj ale ziadny super kolektiv, skor sa priprav na klamstva a intrigy mienene proti tvojej osobe a neopravnenu kritiku ze budes nonstop dostavat od sefa. Ty mozes byt ku kolegom mila a dobra, ale oni nebudu taki k tebe. Lebo... je tam moznost raketovo rychleho karierneho rastu, rychlo sa moze clovek stat malym sefom, ale len za cenu toho, ze, pokial je ten, co sa chce stat sefom, nesikovny a lenivy, tak sa bude snazit odstranit prekazky, cize intrigovat proti sikovnym a usilovnym. Takze aj proti tebe. Tebe by pritom stacila robota za tisicku a utierat stoly a odpratavat tacky, ale to hlupak a lenivec tuziaci po kariere nepochopi a neprestane s intrigami, az kym ta neodstrani z pobocky. Do oci pekne a za chrbtom su su su. Bez komentara. Za predavacku ta vezmu do hociktoreho obchodu. Len musis vediet nemecky. Agenturu by bolo vhodne oslovit, pokial by si chcela robit opatrovatelstvo na 2tyzdnove turnusy, opatrovat seniora. Tam treba opatrovatelsky kurz a zaklady nemciny a ides. Nevyhoda: neistota v pravidelnosti prijmu, stari ludia zomieraju, chodia po nemocniciach, niektori maju opatrovatelku len do casu, lebo cakaju na domov dochodcov. Nikdy nevies, potom problem: po odchode z jednej rodiny dlho trva, kym ag. zozenie dalsiu, treba ratat s tym, ze aj dva, tri mesiace budes doma, teda nebrat uvery, nerobit si dlhy, nekupovat veci na splatky, lebo sa z toho nevymotas. Ale pri opatr. je agentura nevyhnutna, lebo rodiny casto menis kvoli nezelanym okolnostiam ako smrt klienta, odchod do Heimu, a tak. Ked si mlada baba, opatr. nie je moc vhodna robota. Rakuske rodiny uprednostnuju skor starsie opatrovatelky, take vekovo medzi 50 a 60 a aby boli skarede a tucne a aby boli vydate a mali deti a vnucata. Lebo rakuske zeny su ziarlive a nestrpeli by niekoho krajsieho vo svojej domacnosti (v domacnosti opatrovanej osoby, ktoru budu s manzelom navstevovat): ziarlive - ide tu o dcery a nevesty opatrovanych osob. Preto agenturam je velmi tazke umiestnit do rodin pekne mlade a nemecky dobre hovoriace kocky. Ag. casto peknu a mladu babu umiestni len za cenu toho, ze oklame rodinu, ze nikoho ineho nema, rodina ju aj vezme, ale zakratko vyhodi, lebo najde za nu nahradu, skaredu a staru rumunku z inej agentury napriklad. Je to komplikovane, skor jak pred 50tkou ani o opatrovatelstve neuvazuj. Iba, ze by si isla opatrovat deti. To ano, na to su Au pair agentury, ale dobre je ist cez nejaku overenu. Cez ktoru uz bola niektora z tvojich kamosiek. Nie naslepo, aby si nenaletela pasakovi, lebo zle veci sa v tomto svete deju.
Na tvojom mieste by som postupovala takto: Po prve, zamestnat sa na Slovensku a nasetrit aspon take 3 tisicky. Na start o zivota ako vstupnu investiciu, bez toho sa nepohnes. Po druhe, cez stranku www.slovaci.at by som kontaktovala niekoho, kto ma vie k sebe vziat do podnajmu v Viedni. Zaplatila by som kauciu, prvy najom a hladala by som pracu s pomocou spolubyvajucich, ale aj aktivne by som sa obzerala okolo seba, ci nejaky lokal nehlada casnicku, pomocnu silu do kuchyne na umyvanie riadu, ci nejaky obchod nehlada predavacku (to byva vypisane na obchodoch), a podobne. Takto najdes pracu vo Viedni do dvoch tyzdnov zarucene. Hlavne zelam vela stastia a na SLovensku nezostavaj, nema to vyznam. Za take nizke platy tam.

spinka

Rakusko je za rohom, naco k tomu potrebujes agenturu? Vo Viedni si pracu najdes, ak nie si pribercivy. A ak si sikovny, tak si najdes dokoncu dobru! Ale ked tu agenturu tak velmi potrebujes, google ti iste poradi, ja sama, bohuzial, neviem, pracu som si nasla sama priamo kontaktovanim.