ahojte, mmam nieco po 20ke ale vobec sa tak mlado necitim. ide o moj vzhlad. som nizky, vychudnuty, plesivejuci a chybaju mi 3 predné zuby (nie pre zlu hygienu ale pre zdravotné problémy, ktoré sú zložitejšie na vysvetlenie). nemám peniaze na to aby som si ich dal urobit a nemozem na zuby ani setrit moj fin. prijem je obmedzeny a nizky. ide ale o okolie. nezaujima sa o mna, nemam priateľov, nikoho s kym by som dakde siel. na zeny ani nepomyslim. ked sa dakomu prihovorim, citim odtiahnutost, nezaujem, chlad.
sme naozaj taký povrchný? nehhovorím, ja by som nechcel čaju, čo by vyzerala ako ja, to chápem a zmieril som sa s tým. ale mat takého kamoša by mi nevadilo. ale ani mozny priateliia so mnou nechcu mat nic.
co by ste robili vy? a ziadna lutost, budte uprimny.
som prilis skaredy na to aby som mal priatelov?
Ahoj. Radia ti tu OK. Zuby su zaklad.
Sustred sa na ne. Zisti si sumu, kolko by to stalo. Pripadne sa informuj vo svojej pobocke zdravotnej poistovne, ci nie je moznost ti na zakrok prispiet, kedze je to zapricinene inou zavadou, a to zlym zdravotnym stavom a nie nedodrziavanim zakl.hygieny.
Co chodim do madarska na wellnes kupko ai, tak viem, ze vela slovakov rakusanov si chodi davat robit zuby prave tam. Jedna znama mi vravela, ze oproti BA usetrila vyse tisicky, co si tam davala robit zuby
Skus si najst brigadu ci pracu a pomaly si na to nasetrit. To si daj ako ciel.
Ostatne neries prilis dramaticky. Vlasy? Bud dohola alebo kratky zostrih. Oblecenie s obuv? - hladaj vypredaje a akcie. Ak nemas na fittko ai, tak cvic doma (kliky, drepy so zavazim, brusaky ai).
Vzdelavaj sa, maj vseobecny prehlad. Vela citaj - preukaz do kniznice nestoji vela (su tam ok knihy, odborne casopisy noviny, pristup na net). Nieco sa venuj a maj zaujmy konicky. Bud prijemny mily spolocensky, empaticky, zaujimaj sa o inych - pytaj sa a zaujimaj sa o inych, usmievaj sa, bud pozitivne naladeny. Skus sa niekde zaclenit (ochrancovia zvierat ci prirody, rozne utulky, cirkev nabozenstvo - zoskupenia mladych, ci podla zaujmov /turistika sport hudba ai/).
A porozhliadni sa vokol seba. Kazdy pozna niekoho. Tak skus sa k niekomu pridat, zaclenit sa. Mozno niekto mladsi z tvojej rodiny ma znamych kamosov spoluziakov susedov znamych - ak niekam pojdu skus ist s nimi, pridat sa k nim
V dnešnej dobe takmer každý "vyžaduje", či už vedome alebo nevedome, akoby mal jedinec pôsobiť, vyzerať jeho vzhľad... týka sa to nielen vizáže ...
Určite neodporúčam zadlžiť sa... Ži tak a vlastni to, čo Ti Tvoja momentálna finančná situácia dovoľuje... neporovnávaj sa s ostatnými.. Ži bez predsudkov a budeš aj " voľný "...
Stanov si cieľ - dať si u stomatológa vytvoriť mostík... informuj sa o cene a začni šetriť... step by step...
Nie nadarmo sa hovorí, že vek ( zdravotný stav ) koňa poznáš po chrupe... A kto by kúpil chorého koňa?
Na druhej strane, v núdzi spoznáš skutočného priateľa!
Tie zuby by sa dali spravit mozno aj bez implantatov cez mostik co by sa zmestilo urcite do 1500 eur. Na to by si mohol si skusit vziat bezucelovy uver a splacat mesacne okolo 50 eur, alebo nieco predat, pozicat si aspon cast o rodiny s odkladom splatok... Kazdopadne by som sa poradil s nejakym stomatologom na nejaku cenovu kalkulaciu a riesil to podla toho. V Madarsku su mimochodom zevraj lacnejsi a lepsi zubari nez u nas.
S riedkymi vlasmi nespravis nic, urcite nevyhadzuj peniaze na nejake vodicky a masticky lebo to je nefunkcne a snaha zakryvat to je skor na smiech. Daj sa na kratko a kasli na to. Chlap je chlapom tym ze sa vie o seba postarat, ze je zodpovedny, schopny a samostatny, nie tym kolko ma vlasov. Ak budes niekedy dobre zarabat a nasetris viac penazi mozes skusit transplantaciu vlasov, aj ked to je tiez len docasne riesenie na par rokov, ale existuje aj taka moznost. Samozrejme vsetko je vecou penazi preto sa snaz, ked bude treba skus zahranicie, vzdelavat sa, makat na sebe... A vedz ze ludia riesia aj tisickrat narocnejsie problemy, viz napriklad: www.topky.sk Takze netreba fnukat na nespravodlivy svet, treba si vazit co je a snazit sa vytazit z minima maximum
pozeral som tie ceny zubov a skrátka na to nemám peniaze, o to ide.
zuby si daj urobit, ked ti chybaju predne, tak je to zle, staci proteza, s plesinou neurobis nic, daj dohola, takych chlapov je milion, zacni cvicit, naberies hmotu, budes sa citis sebavedomejsie a mozno sa aj ta caja najde, drzim palec