Dobrý deň.
Mam 18 rokov. V detskom veku (myslím že som mal 7-8 rokov) mi diagnostikovali zníženu funkciu štitnej žlazy (hypotyreózu). Užival som lieky Euthyrox a pichal som si rastový hormon. Liečbu som v 15 rokoch ukončil a prestal uživať lieky. Teraz mám zdravotne ťažkosti ktoré som zo začiatku štitnej žľaze nepripisoval. Až neskôr som sa na internete dočítal priznaky tejto chorby.
Mám zimomravosť, studene končatiny, bolesť svlastva a kĺbov, celkova unavenosť a ospalosť, problémy s prehltaním, poruchy motoriky. S problémami som zašiel za obvodným ktorý mi skontroloval krk... žlazu nemám zvačšenú tak mi zobral krv.
Zistilo sa však že výsledky mám dobre : S_TSH: 3,66 (norma:0,35 - 4,94). Doktor ma ďalej poslal ku karidológovi ale nemyslím si že problém bude pravé tam.Je možne že som sa z tejto choroby vyliečil a tieto symptómy poukazujú na iný problém?
Takisto som bol na neurológii ale s iným problémom a neviem či to s tým súvisí. Mam problém s očami konkrétne trpím dvojitím videním. Bol som na magnetickej rezonancii, tam mi nič nezisitili k neurologičke mám ísť o pár týždňov a tá povie čo ďalej.
Ďakujem za každú užitočnú radu