Ahojte,
už od mala mám problémy s trávením. Najprv som trpela alergiou na kravské mlieko (asi ako 3-4 ročná), no neskôr sa to upravilo a testy ukázali, že mám za tým. Asi pred 4 rokmi mi zistili, že mám málo železa. Chvíľu som to riešila, no potom som to úplne zanedbala. Asi pred rokom sa u mňa objavil reflux- keď zjem alebo vypijem niečoho viac, všetko sa mi vyvráti späť. Keď už to bolo fakt zlé, začala som to riešiť. Železo mám stále nízke a nedokázala som to upraviť ani poctivím užívaním tabliet. Krv a výsledky z biopsie žalúdka ukázali, že nemám celiakiu, no lekár mi odporučil vybechať lepok a aj mlieko, lebo v mojom žalúdku je veľa žlče. Je možné, že by som mala celiakiu, keď sa cítim po vynechaní lepku výrazne lepšie a reflux už nemám???
Ďakujem za každú odpoveď
Môžem byť celiatička?
Na zelezo jednoznacne trstinovu melasu, stavu z cvikly..len nie lieky umele....
Ja mam z lekárne Psylium, je to indicka vlaknina na prečistenie čriev, proti syndromu draždivého čreva a celiakii.
Mne to pomáha k chudnutiu a neublížilo mi to.
treba zmeniť komplet životosprávu...
piť žihlavový čaj na prečistenie organizmu + obsahuje železo, čistí krv..
najlepsie si nazbierať zihlavu a sušiť...
špenát, ryby, kuracie pečienky jesť niekolko krát týždenne...
strukoviny, tmave hrozno, vločky,
Živočíšne bielkoviny – červené mäso (divina, hovädzie mäso, jahňacie, kačacie)
mak, zmes orechov, tekvicové, slnečnicove, ľanove semiačka..
čo sa týka mäsa nie je to podmienka, ja napriklad nejem mäso :-) a hemoglobin mam lepsi ako ked som ho jedávala...jedinou vynimkou su ryby...
po operacii som mala hemoglobin 74 tak z najhorsieho mi pomohol Sorbifer Durules som brala... a potom vyššie spominane...
vela zeleniny jem, ryby, špenatovu polievočku luuubim... :-) kuracie pečienky s ryžou mňami...
su na slovensku pripady, ked bolo 10 biopsi negativnych, mam znameho, co mu urobili 7, totiz, nie vzdy sa odoberie vzorka z postihnuteho miesta, kedze crevo moze byt postihnute len z casti.... ano, mozes mat celiakiu, pretoze aj lekari hovoria o tom, ze sa zachyti len male percento skutocnych celiatikov, dodrzuj dietu, ked ti pomaha, samozrejme potvrdena diagnoza prinasa viacero vyhod, ta hlavna je istota, ale ak sa aj nepotvrdi, tak pocuvaj svoje telo hlavne, drzim palec