Sinusova tachykardia

Príspevok v téme: Sinusova tachykardia
Alex33

Ahojte, mam sinusovu tachykardiu, nikto nevie z coho. Kazdy ze so stresu, podla mna je to hlupost. Meranie ekg v lahu ok. V stoji a v klude uz sinusova tachykardia. Cize tomu nerozumiem. Uz ma nebavi chodis s vysetrenia na vysetrenie a pokusat sa ziskat odpoveď. Lieky neberiem ziadne. Doktor tvrdi ze som nervovo labilnejsi. No ked v lahu je to ok a pulz je od 50 do 70 a v stoji v klude uz 120 tak asi to nebude nervami. Mate niekto skúsenosti??? Ďakujem Vám

mracik56

Neriešiš niečo v rodine možno už si starší,maš rýchle tempo? Spomaľ,vysleduj kedy ti je lepšie a kedy horšie vybalansuj.Je teplo srdce pracuje viac čerpa, pi.Aj pristroj,-kde ta merali može vybehnuť inač.
Predstav si že novorodenec ma 120-150tep-lebo vychádza von z mamičky je to náročne stres, preto sa ukludní ked sa prituli k mamíčke.
Maš s pohode lasku v rodine a tak?Možno všetko možné zabezpečuješ.
Rozpraval si sa s Dr. ako žiješ či v klude či nie?
EKG je dobré treba niečo doladiť, evidentne tým autom lietaš a navyše to je uzatvorený priestor-a myslíš na to že si mal 120 tep. Ukludni sa bd štastný

robi7

ved ži v klude a nepozoruj sa. šak ked maš auto tak musíš davať pozor na cestu,aby niečo nebolo stihnut atd lietaš, si nervozny, veď ti hovoria kludný životný štýl, v teple nechod von. pi.
a už hned si myslíš že sa musíš zmerať, stresuješ sa. v aute musíš davať pozor naokolo. nerieš, ber to ako je
b vit-je na ukludnenie- v banane je.
dobre sa vyspi chod do 22 spať,a večeru tak do 19-20,aby vytravilo-potom už len ovocie
aku maš robotu. tachykardia može byť prechodná- niečo tam musel napísať -ked ti to mal cez poisťovnu preplatit,a ekg je dobre a to druhe vyšlo inač- pritom si sa mohol zlaknut, alebo ja neviem čo reaguje telo.
čo ti tam mal napísať ked stale hovoríš že ti je zle-nechod autom spomaľ život. nič ine nie je relax v prírode,
pozeraj komedie-prelad mysel, alebo sa venuj niečomu inému a nemysli nešpekuluj.

Alex33

V stoji pred ergomeriou a bol tep 120 zaoisali sinusovu tachykardiu, a doma ked meriam ze sa postavim tak tiez 120 tep tlak je ok. Teda v stoji trochu nizsi. Ale pocit tak ze busi srdce a preskoci obcas a hned stresujem napriklad ked vybehnem po schodoch domov a hned zmeriam tep tak je aj 140 za 5 min sa to ukludni. Ale v lahu ie vzdy ok. No stresujem koli tomu, lebo uz neviem co s tym. Idem autom a pride mi zle tak hned pocitam pulzy na krku.... Katastrofa proste

huruju

Ke´d beháš vybavuješ niečo robíš može byť vysoký tep-šport.Zdravie v predu vyhodilo o pulze niečo.
Vrcholový športovci aj 200.Ale ked si v klude po prebudení tak odcca 60- do90-100 ma byť v poho, čiže začneš lietať ide nad 100.Tlak tak isto drevorubači-robili prieškum v prírode namerali aj 90/60-čo sa berie nizke aleim t nevadilo.U nas norma pod 130/85-to si uvedom si je tabulka spriemerovaná.Každý sme iní.
Ked začneš sa pohybovat tak vybehne aj na 150/100-pri praci nie v klude.
Pritom140-159/90_99 tabuľkovo je mierna hypertenzia.Ale v pribehu dna týťdňa sa mení kadejako.To by si si furt musel merať ktorý je tvoj dobrý pre teba.
Teplo treba piť ide hore alebo dole.
Musíš si nastaviť život že tie stavy kompenzuješ-nevieme aku maš obotu. Chodiš autom-to je uzavretá bedna
nie sme v prírode.Ked sa nalakaš ide všertko hore.
potom možno ti chýbajú nejaké latky v potrave-cvikla mrkva je dobrá,kvasnice na B vitamin-nervy.možno železo aby lepšie pumpovalo.
Najlepšie jesť z tých zdravých to čo ti povie srdce čo ti chutí v jedle.Tep meram na krku tepna, na zapestí a este niekde neviem spomenut si.Novonarodenec má 120-150 uderov za min-tep.
životný štýl tebe vyhovujuci-nečitaj lekarske spravy to je ich slovník
Batola ,1-5 ročné deti-90-120 tep.
Deti 5-15r. 70-100-tep
Dospelý 60-100 ud/ min. pri infekc, šoku sa činnosť srdca zrýchluje, aj šport. meranie ked je uvolnený dlhodobo,a niekolkokrat za seboupokles telesnej teploty pod normál spomalí činnosť srdca
počas spanku sa spomalí pulz o 10-20 uderov/min.ň
Už nevádzem-vyser sa na to

Alex33

V stoji pred ergomeriou a bol tep 120 zaoisali sinusovu tachykardiu, a doma ked meriam ze sa postavim tak tiez 120 tep tlak je ok. Teda v stoji trochu nizsi. Ale pocit tak ze busi srdce a preskoci obcas a hned stresujem napriklad ked vybehnem po schodoch domov a hned zmeriam tep tak je aj 140 za 5 min sa to ukludni. Ale v lahu ie vzdy ok. No stresujem koli tomu, lebo uz neviem co s tym. Idem autom a pride mi zle tak hned pocitam pulzy na krku.... Katastrofa proste

huruju

Nie Ekg robili v ľahu ale pulz alebo tlak v stoji.Nevidel som EKG v stoji.Možo bol aj bežiaci prístroj.Zľakol sa.

casio85

Pulz v ľahu do 70 a v stoji 120-pohol si sa ľakaš sa.čo si predtým nalietal dokým si dobehol.
možno prístroj zle zmeral aj to je možné.EKG je OK tak čo chceš, netreba riešiť,Pulz nie je nikdy super.
To by si musel sledovat dlhodobo aj cez deň.A pohybuješ sa.Tlak super.nebol ten 120-tlak čo ti povedal-zle si mohol rozumieť,120/70 je dobrý tlak
Teplo je piješ?
Povedal ti tak tak nerieš EKG je super.teš sa.
Ćo si predtým jedol?Pri roznej konštitucii može byť aj odchylka.
Venuj sa pekným veciam nešpekuluj je o dobre.
Cítiš že ti buši srdce v pokoji ked nie si zlaknutý?alebo občas poskočí-niekedy je to bez príčiny. EKG je super.

casio85

Pulz v ľahu do 70 a v stoji 120-pohol si sa ľakaš sa.čo si predtým nalietal dokým si dobehol.
možno prístroj zle zmeral aj to je možné.EKG je OK tak čo chceš, netreba riešiť,Pulz nie je nikdy super.
To by si musel sledovat dlhodobo aj cez deň.A pohybuješ sa.Tlak super.nebol ten 120-tlak čo ti povedal-zle si mohol rozumieť,120/70 je dobrý tlak
Teplo je piješ?
Povedal ti tak tak nerieš EKG je super.teš sa.
Ćo si predtým jedol?Pri roznej konštitucii može byť aj odchylka.
Venuj sa pekným veciam nešpekuluj je o dobre.
Cítiš že ti buši srdce v pokoji ked nie si zlaknutý?alebo občas poskočí-niekedy je to bez príčiny. EKG je super.