Derealizácia/mozgova hmla

Príspevok v téme: Derealizácia/mozgova hmla
DoKn

Už nejaký čas behám po doktoroch s bolesťami hlavy(neuro, očný, ušný) nič nenašli. No, postupne ako čítam na internete niektoré moje príznaky sú rovnaké ako pri mozgovej hmle/derealizácie. Samozrejme toto moje zistenie chcem prediskutovať s doktorom. Chcel by som a opýtať čo vám pomáhalo vitamíny alebo aké lieky? Ako prebieha liečba takéhoto ochorenia a či ste sa vyliečili úplne? Ďakujem moc za pomoc.

abcde12

Áno, už som toho veľa počul, že čo je a čo nie je dôležité. Aj pivo je dobré na spánok, dám si 3, 4, 5, maximálne len 20 pív (dokážem si povedať A dosť!!!) a normálne zaspím. A ako sa prejavuje tá depersonalizácia? To je také niečo, že si predstavím, že niečo som a potom sa podľa toho správam? Napr. že si predstavím, že som pes a začnem štekať? To je ešte normálne a dá sa to pochopiť.

Ajni3

spanok je dolezity - tiez vyhana mozgovu hmlu.
ja ked mozem spat, tak spim, kym este som tu.
nic lepsie ako spanok neni.

AjkaPatricia-L

zistila som, že ja sa najlepšie cítim po poriadnom zacvičení si. niekde vonku v prírode, do fitka nechodím, lebo to s tými strojmi neviem. a nechcem cvičiť vo vnútri, vonku je to iné.
keď intenzívne behám len pol až jednu hodinu, cítim sa potom skvelo.ako "znovuzrodená". toto vyženie aj mozgovú hmlu.
no je to náročné na čas.

pridatodpoved

ak sa bavime o psychologoch a psychiatroch tak ti nasi zaostavaju svojimi poznatkami a teda casto aj sposobmi liecby. oni si poznatky musia aktualizovat ale mnohi to nerobia. mali by absolvovat skolenia ale mnohi to nerobia. za dalsie, oni sa zvyknu specializovat na niektoru oblast. lenze obycajne sa specializuju viaceri na niektore oblasti, cize ine oblasti su vynechane a pacient nenajde dostatok odbornikov ktori by sa im venovali. najde len odbornikov ktori mu mozu poskytnut vseobecnu psychologicku/psychiatricku pomoc. podla toho vsak potom ta pomoc aj vyzera, teda je nedostatocna. a dalsi problem je ze nie vsetky poznatky ktore sa objavia v zahranici sa aj prekladaju a jazykova zdatnost nasich odbornikov je tiez roznoroda, ak vezmeme do uvahy ze mnohe veci by si aj sami vedeli dohladat.

Mesačný princ

hehe1 - naši lekári na 90% serú na pacienta!

Česť výnimkám, tých 10% sú naozaj ľudskí lekári a odborníci :)

KikinaMikina

Ahoj, ja do seba ládujem b-komplex, magnézium, veľa pijem a čo je asi naj, to je cvičenie.. Kedysi som si pichala B12 po nej som cítila fakt zlepšenie.
Len to nieje úplne jednoduché sa niekedy k hocičomu prinútiť ..
A keď sa neprinútim tak ma tie stavy úplne rozoberú a ja mám chuť sa normálne vzdať a kľudne, skočiť, zarezať sa, obesiť... Lebo sa opustím a prestanem vidieť zmysel v živote zombíka :-)
Ale potom si dám facku a jedu dál ..