MRI - chbrtica

Príspevok v téme: MRI - chbrtica
Michal494

Dobrý deň, trpím už takmer rok bolstami chbrtice ktoré ma prebúdzajú v noci - každu noc na bolest pri lavej lopatke až do boku a zvieravý tlak na hrudnej chbrtici... Bola mi vykonaná aj MRI hrudnej a krčnej chrbtice.. ale výsledok MR bol vraj negatívny žiadna platnička vyskočený nič takéé.. Prosim vás keby tam bol nejaký nádor lebo niečo ukázala by to MRI? pretože som veľmi nekluedný a vystrašený kedže to trvá už takmer rok

Michal494

Ale na neuro by nezistili ze je to nejakeho reuamtickeho povodu? Tam pod lopatkou mi preskajuje akoby nejaka hrca alebo co to je.. Trz som kus zaspal na posteli na dve hodinky a uz koniec.. Pali a boli ma lopatka lavy bok okolo rebier a aj hrud vsetko vzdy len lava polka.. Idem sa skusit rozhybat a ponatahovat a trocha von na hrazdu... Zacal skm uz mesiac posilujrm s vlastnou vahou a cinkami a s kladkou no nejak ani yo este nepomohlo...

Kycera

Môže to byť reumatická záležitosť,... Tvoje problémy môžu spôsobovať svaly, šľachy, väzivo,...

Vzhľadom k tomu, že máš skoliózu a kyfózu, bolesti mať môžeš a môžu Ti ich spôsobovať STUHNUTÉ svaly!!! Ak sa bolesti chceš zbaviť, potom musíš pravidelne cvičiť, vyhýbať sa prechladnutiu, spať na tvrdom lôžku, pracovať aj so psychikou,...
Dobré by bolo, ak by Ti niekto prehmatal chrbát, či tam nemáš hrčky. Aj tie spôsobujú bolesti.
Čo sa týka MRI, nádor NEMÁŠ!!!

Kyfoza

Michal:
Mam nieco podobne, ak chces pozri si temu ''Nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela''. Je tam dost odpovedi mozno tam najdes radu aj pre seba. Tu na svk je to bohuzial tak poslu ta na mri, nejake zakladne vysetrenia, nic ti nezistia, takze si uplne zdravy a dalej to neriesia.
Ak by to bol chrbat, skus zacat civcit s vlastnou vahou, hlavne kliky, zhyby na hrazde, popripade SM system... ak sa ti to bude potom zlepsovat, tak je to chrbticou sposobene.

Michal494

Tak boli negatívne, len neviem do akej hĺbky sa to MR robili, alebo čo si prezreli všetko...konkrétne je to somnou tak že: trpím už takmer rok bolestami chbrtice ktoré ma prebúdzajú v noci - každu noc na bolest pri lavej lopatke až do boku okolo rebier a zvieravý tlak na hrudnej chbrtici...Občas sa to objavuje aj cez den zovre mi hrudník bolí pri lavej lopatke celý stred chrbát, ráno aj v noci sa zobudím že je celý stuuhnutý musím sa naťahovat uvolnovať a vtedy sa to kus uvolní ale nie úplne.. nahoršie je ked sedím a orpiem sa alebo ležím.. ked sa chcem obratit maximálne do strany ta cítím kus ako by taký blok pri lopatke. No lekári mi nič nenašli.. písali mi diagnózy že skolioza a kyfoza všetko v miernej forme ale že žá až také problémy nespôosobuje.. Inak mám sedavú prácu. Mám aj tetániu, beriem aj magnézium a skúšal som už rôzne veci ( chiropraxiu,masáže,cvičenie, vela oddychu, lieky - dorsiflex,guajacuaran a podobne, týžden som bol hospitalozivaný na neurologií, skúšal som aj prirodnu liečbu tintkúry,akupunktúru, rôzne maste no nič nezaberá. a robil som si aj detoxikáciu s dietou aby som prečistil orgány.. krvný obraz som vtedy pri hospitalizáciíí mal vraj úplne v poriadku..psychologické vyštenie bolo tiež negatívne..

Kycera

Michal,
MRI zobrazí nádor, zúžený miechový kanál, herniu disku, osteofyty (kostné výrastky),...
Ak by lekári pri vyšetrení zbadali nejaký neznámy útvar vo vyšetrovanom úseku, podali by Ti kontrastnú látku.
Môj názor je taký, že sa nemusí jednať o problém krčnej a hrudnej chrbtice, za predpokladu, že výsledky z MRI sú skutočne negatívne.