Ťažké dýchanie

Príspevok v téme: Ťažké dýchanie
Anonm

Dobrý deň nedávno sa mi zničoho nič začalo tak ťažšie dýchať. Doteraz som nemal žiadne problémy s dýchaním no teraz sa musím tak ťažšie nadychovať ústami. Všimol som si ,že mám tiež mandlové kamene tak neviem či to je tým alebo je to len nejaký divný zlozvyk. Máte s tým niekto skúsenosti ?

chorecrevo

- mohla by byt angina pectoris, ale asi nie u takeho mladeho cloveka (predpokladam, ze stari dedkovia nechodia na internet :)
- alergia na spory plesni, prejavuje sa najmä v letnom obdobi, prave tazkosti s dychanim su typicke pre tento druh alergie. Takemu alergikovi skodi teplo a vlhko. Nebyvas pri jazere? Pri rieke? Nezvykne v poslednom case tam, kde sa zdrziavas, casto prsat? Nezvyknes spavat v poslednom case so susiacimi sa satami v jednej izbe? Zdrziavat sa casto pri susiacich sa satach na stojane? Na balkone? Z takejto alergie sa moze vyvinut astma.
- funkcna porucha creva (diagnoza K598), ma to ale malo ludi. Ide o problem, ktory dokaze odhalit jedine gastroenterolog z kolonoskopie. Sliznica hrubeho creva je inac tvarovana ako u väcsiny ludi. Sliznica creva je tvarovana do velkeho mnozstva vlnoviek, zatial, co väcsina ludi ju ma prevazne rovnu. V tych vlnovkach sa zachytava nieco z potravy, co ani pri pravidelnej stolici telo nevyluci. Tam to potom kvasi, hnije a vypusta zo seba toxiny. V case, ked to tam takto zotrvava, pocituje pacient nasledovne priznaky: chronicka unava, tocenie hlavy, pocity na odpadnutie, TAZKOSTI S DYCHANIM, rapidne zhorsovanie kondicie aj napriek pravidelnemu cviceniu, stracanie pamäte, neschopnost zapamätat si novo prijate informacie, hoci pred par mesiacmi mohla byt pamät este vynikajuca, zvysena potreba nocneho spanku, zvysena plynatost, vytok z konecnika a hlien v stolici... Pri tejto diagnoze sa oplati dodrziavat vegetariansku stravu, nakolko mäso je potravina traviacim traktom cloveka sama o sebe nevylucitelna, dalej treba brat probiotika a vlakninu, dodrziavat pravidelnu stravu a pitny rezim, dokladne jedlo prezuvat, neprehltat velke kusy potravy, treba sportovat, ale v ramci sportu nech je to beh, skakanie na svihadle, drepy s vyskokmi, aerobic... proste behave a skakave sporty, najlepsi je beh. Pri takejto zmene zivotospravy clovek zije ako keby bol zdravy, no pokial by zil sedavym sposobom zivota, mal nepravidelnu stravu, zral by bravcovy rezen 2x denne, tiez vela mäsa, neuzival by vlakninu a probiotika, nedodrziaval by pitny rezim, mal by kopu vytrhnutych zubov, z toho neschopnost pozut potravu dokladne... v najhorsom pripade by mohol skoncit na psychiatrii s intoxikacnou psychozou, kde by mu nalepili nalepku blazon na celo, nahuckali by psychosi proti nemu jeho vlastnych rodicov, blizkych... presviedcali by ho, ze je blazon, ktory musi a musi dozivotne brat tazke psychiatricke lieky a v o nieco lepsom pripade by mohol na intoxikaciu splodinami vlastneho metabolizmu aj zomriet... lebo ja som toho nazoru, ze pre psychicky velmi silneho a celkom zdraveho cloveka zomriet je lepsie ako vlacit sa po cvokaroch a chybnu diagnozu mat nalepenu na cele, ale nech si kazdy vytvori nazor, aky chce.
...Kopa mladych ludi, ktori nevedia, ze maju take crevo, odide pracovat do zahranicia (studovat na VS) a nakoniec skoncia na psychiatrii, lebo im "siblo", teda presnejsie povedane, boli stastni, mali sa velmi dobre, prezivali najstastnejsie obdobie svojho zivota, a predsa im siblo, cize utrpeli intoxikacnu psychozu. Typicky priklad: clovek z chudobnej rodiny, kde sa clenovia rodiny s vynimkou nedele stravovali cisto vegetariansky, odide pracovat do zahranicia niekam, kde ma stravu zabezpecenu zamestnavatelom. Ide o opatrovatelky, taktiez personal restauracii, pizzerii a hotelov. Zamestnanec musi zjest, co mu na tanier nalozia a ked mu tam nalozia 2x denne bravcovy rezen, tak ho musi zozrat. Alebo 2x denne pizzu. Pokial ma sliznicu hrubeho creva tvarovanu do vlnoviek, cize tu diagnozu K598, pripadne uz ma nejake tie vytrhnute zuby, co mu brani potravu dokladne pozut, alebo sa musi ponahlat s jedenim, co ho nuti nedostatocne prezuvat potravu, nema cas cvicit, behat a sportovat, tak priznaky intoxikacie nenechaju na seba dlho cakat. Potom mu tam sibne, skonci na psychiatrii a psychiatri mu zacnu vymyvat mozog, ako praca v zahranici jeho psychike skodi a ako to uz nesmie robit... Blbost na entuuuuu!!! To iste sa stane studentovi VS, ktory je na intraku nuteny konzumovat internatnu stravu, ma teda viac mäsa ako mal doma, rovnako stres mu nedovoli dokladne prezuvat, lebo sa musi najest rychlo, na cvicenie a sport uz nema cas, lebo sa musi ucit a potom skonci na psychiatrii (ale len, ked ma take crevo, ako vyssie uvadzam). Tam mu psychosi vymyvaju mozog debilnymi recami, ako jeho psychike studium na VS skodi a ako uz nikdy nesmie studovat, ani taku, ci onaku pracu vykonavat, nic nesmie vykonavat, len do invalidity ist, invalidny dochodok poberat a povazovat sam seba za blazna. Slovo intoxikacia nesmie pred psychosmi spomenut,, len si sam hladat priciny. Co moze trvat aj cele roky. Psychosi potrebuju pacientov (klientov), preto nie to budu robit, co je zdraviu cloveka prospesne, ale pravy opak toho robit budu, co by clovekovi psychicky, aj telesne naozaj pomohlo. Len aby si kazdeho pacienta udrzali co najdlhsie.
.....Preto hovorim, tazkosti s dychanim, to nie je sranda, lebo treba prist na to, co ich sposobuje. Pokial by to nahodou bol ten problem s crevom, tak nech sa to zisti skor, jak skoncis na psychiatrii s nejakou intoxikacnou psychozou. A ked sa to zisti, tak zarucene na psychiatrii neskoncis, lebo budes vediet, ako s touto diagnozou plnohodnotne zit zivot zdraveho cloveka. Hlavne ti zelam vela stastia, nech sa ti pride na problem cim skor.

Kycera

Tomas,
neplaš ho! Nie je to astma, ani kardiologický problém. Je to tak, ako napísala Adden!!!
Je to problém, kt. vyrieši orl lekár alebo alergiológ!!!

Adden

Mozes mat zdurenu, napuchnutu nosovu sliznicu, ktora ti stazuje prirodzene dychanie nosom. Pre zistenie priciny je dobre dat sa vysetrit na nosno-usno-krcnom oddeleni. Ak sa potvrdi zapal, potom je dobre dat sa vysetrit na alergie, ktore toto mozu velmi casto sposobovat.