Švagriná

Príspevok v téme: Švagriná
No_Na

Neviem, či som ja žiarlivá, alebo nechápavá, ale už 4 mesiace riešim problémy so švagrinou a s mojimi rodičmi.
Švagriná je v 4. mesiaci tehotenstva a od tej doby jej moji rodičia nedovolia ani len odniesť tanierik zo stola, nieto ešte niečo zodvihnúť, alebo spraviť, na nákupe nemôže zodvihnúť ani kilo cukru. Dovtedy to bolo celkom v pohode, práce sa neštítila, pomohla nám v domácnosti, hoci už nebývajú s nami, bola v pohode.
Od tej doby idú všetky peniaze čo prídu do domácnosti na brata a švagrinú. Moja mama nenakupuje nič iné iba cumlíky, ..., nakupuje mladým potraviny, lebo oni musia šetriť na malé.
Ja zarábam, takmer všetky financie dávam domov, lebo naši dávajú do posledného centa mladým.
Vydávať sa zatiaľ nechcem, mám 20 rokov, ale pomalinky mi to už vadí, že bábo je ešte iba na ceste a svet sa točí iba okolo mladých a bábätka.
Ako riešiť túto situáciu?

ehm

To, čo si so svojimi peniazmi a časom robia rodičia, je ich vec. Ale ty si na svoje siahať nenechaj. Si mladá, odkladaj si peniažky, budeš ich potrebovať.

Mesačný princ

S tým, čo píše grill sa stotožňujem aj ja.

A ohraď sa! Vyser sa na vzťahy v rodine!Sú to tvoje peniaze! Ak tak super zarábajú, tak nech si všetko financujú.

No_Na

Áno, vadí mi to. Moji rodičia nezarábajú zle, nakoľko otec podniká a mama je zamestnaná u zahraničnej spoločnosti, ktorá je s ňou spokojná a "ťahá" spoločnosť za neprítomnosti majiteľa.
Aj doteraz som prispievala, nakoľko som nechcela, aby ma živili rodičia, ale teraz nakupujem už poväčšine iba ja, lebo mama sa vyjadrila, že musí pomôcť mladým a potom sa mi to vráti. Samozrejme sa stane, že nakúpim a polovičku vezme brat, lebo oni nenakúpili, prípadne otec už vopred všetko pobalí, aby švagriná nemusela ísť von z domu.
Brat nezarába zle, pracuje v štátnej sfére, na celkom dobre platenom poste, takže nevidím dôvod na nedostatok peňazí. Švagriná je v 4 mesiaci a malé už má teraz luxusne zariadenú izbičku, proste musia mať všetko naj.
Ja nemám proti malému - malej nič, teším sa s nimi, ale mi vadí prehnaná starostlivosti. K nám už pomaličky nikto nepríde, lebo naši nevedia rozprávať o ničom inom ako o ich super švagrinej a tehotenstve.
Keď potrebujem ja niekam odviezť, ta brat nikdy nemá čas, príp. si vyúčtuje ešte aj benzín.
U nás sa švagriná nemôže ani pohnúť, max, na WC a sadnúť si na dvor. Pes musel z domu preč, lebo čo ak na ňu vyskočí.

Bubliii

Ale to dieťa je/bude predsa vnúčaťom autorkiných rodičov. Takže nevidím nič zlé, ak mu chcú dávať peniažky rsp jeho rodičom. A to je ešte len tehotná - ke´d sa narodí, tak to bude boom šatočiek topánočiek hračiek atd atd.. takže ak to autorke tak veľmi vadí, nech sa ozve teraz, lebo potom už bude neskoro keď bude malé u nich stále nasáčkované.

grill

Je to šibnuté. Predsa oni si spravili to dieťa a oni si to majú aj financovať. Odmietni dávať do domácnosti všetko, povedz že si musíš šetriť pre seba. Dávaj len na svoju stravu. Nech sa rodičia spamätajú. A asi by si im to mala aj otvorene povedať.

azrael

Nefrfli a zober si ešte úväzok niekde inde a všetko povinne odovzdaj do domácnosti. Si hlúpa ako tágo keď sa necháš využívať!

Bubliii

Myslím, že tvoji rodičia môžu dávať peniaze, komu chcú a na čo chcú. Ty si samostatná, zarábaš. Tým pádom na teba zrejme už ani nedostávajú príspevok.
Nerob z toho kovbojku, dieťa sa narodí, a to ešte len bude prílev radosti :D

bylibo

Vy/prispievatelia/ by ste svoj celý plat dali bratovi a švagrinej? čo to tu niektorí radite.-skúste.
Pravo na svoj život poznáte niektorí? Brat ma svoj plat švagriná zaraba rodičia a jeho sestra-kde tie peniaze brat dáva? Sestra dievča podporuje brata ktorý ma silné ruky a vie si plno vecí zabezpečiť-a to iste aj otec má silne ruky, a zneuživaju na takéto mlade divča ktoré nedávno dosiahlo dospelosť a potrebuje šetriť pre seba?
Kto potom bude dávat jej? Potom asi nikto.
Treba sa proti tomu ohradiť-vyhľadaj niekoho alebo príbuzneho nech sa ťa zastane.

buluko8

Takže-neviem aku maju finančnu situaciu tvoji rodičia. viditeľne uprednostňuju tvojho brata. Nedaj si to.
To že sa narodí babo nená mať nejak zvlaštny vplyv na teba-nemožu chcieť aby si sa obmedzovala- aj oni mali mať určité hranice k tebe.
prispievaš do domácnosti nevieme koľko-predtým si prispievala-asi pracuješ si dievča aj ty raz budeš mať rodinu.
aj ty potrebuješ nejaké financie.daj len na to- ako svoju čiastku, pretože ešte nemáš zatiaľ svoje bývanie.
Na nich nemusíš dávať.Lto tebe dá-asi oni nie ked maju mať babo.Niečo môže urobiť aj ona-musí sa hýbať-
ako chodí na zachod ked len sedí?
Ty sa nemožeš prispôsobovať až tak. Pride malé dieťa tak rodičia sa tešia a sú zblbnutí-nemože o byť na ukor teba-ň.
Urči si s nimi hranice pokiaľ možu isť a nedavaj im viac-rodičom viac ako je nutné.Rodičia nezarabajú dosť?
Určite by som ja 20 ročnemu mojmu potomkovi-toto nerobila. to je využívanie-teba.
ako ješ ? oni určuju čo budeš jest z tých penazí alebo si možeš aj urobiť-čo tebe ostane?
Ved si tam vyrastala-čo je to od nich za sposob?Rodičovskýdom kde sa môžu deti keď vyrastu vrátiť.
Postav sa proti tomu-určite nie si nejako zvlášť žiarliva.
Alebo choď do svojho-nájdi si prenájom bytu- neviem v ktorom meste si,ani čo máš za pracu.
Vykomunikuj si to-alebo ked máš chlapca nech sa ťa zastane. toto určite nie je v poriadku z ich strany