Zvýšená telesna teplota v lete

Príspevok v téme: Zvýšená telesna teplota v lete
Teplota20

Čo môže byť príčinou zvýšenej teploty v lete?? Necítim sa byť chorý len ma bolí hlava a tak som si zmeral teplotu mám ju zvýšenú 37,8. V izbe mám teplo ale je mi zima. Dnes som bol v lese a potom som pracoval okolo domu až do večera. Môže to byť z vyčerpania? Alebo môže to byť borelioza? Po príchode domov som si hneď prezrel telo a mal som kliešťa ale hneď som ho vybral nebol ani nejak prisaty. Ďakujem za všetky rady

Kycera

Tak to ma teší. Aj naďalej sa drž rád od Adden! Ak by Ti teplota začala stúpať nad 38°C, vyskúšaj najskôr sprchu. Vývar si môžeš dávať v malých dávkach viackrát za deň. Bylinky zo záhradky sú skvelé, najmä ŠALVIA!
Aj obklad na čelo pomáha. : )

Teplota20

No dnes je to už o niečo lepšie ráno som mal ešte 38,5 ale bez nejakého znižovania teploty klesla na 37,5. Momentalne mam 38 ale nieje to už také zlé, už mi aj začína chutiť jesť tak dnes som mal kurací vývar a myslím si že dosť pomohol na môj žalúdok

Kycera

Ak Ti klesla horúčka a máš len zvýšenú teplotu (do 38°C), neužívaj lieky na horúčku a môžeš začať jesť. Vyhni sa však mliečnym výrobkom, mäsitému a ťažkému jedlu. Pomaličky si pridávaj ľahko stráviteľné jedlá v malých dávkach a pravidelne dopĺňaj tekutiny.

pavel y

Nepočúvaj rady starej matere alias Kycery...

Určite nehladuj, môžeš zomrieť od hladu. Poriadne sa najedz a posilni telo.

Kycera

Chlieb nejedz, ak nevydržíš, tak si daj ovocie a zeleninu. Rozmixuj si to. Ak budeš držať hladovku, prijímať len tekuté, skôr sa uzdravíš! : )

Teplota20

Tú sprchu som skúšal pomohla a taktiež som si nedávno dával studené obklady na čelo. Teplota sa mi znížila na 38 tak som zjedol aspoň 1 krajec chleba tak teraz je to zatiaľ celkom OK. Skúšam piť dosť tekutín hlavne vlažný čaj z byliniek zo záhrady. Celý deň len ležím tak dúfam že to zajtra už bude o niečo lepšie

Kycera

Nejedz, ak Ti to antibiotiká dovolia, nanajvýš si môžeš dať kurací vývar. Pi len vodu a vlažné čaje bez cukru, medu,... Proti vracaniu zaberá glg coly! Ochladzuj telo, nezakrývaj sa paplónom, chodidlá a prsty na rukách môžeš baliť do studeného zábalu, do kt. pridáš aj ocot.
Na horúčky zaberá studená sprcha.

Adden

Bud stale v posteli, nebehaj zbytocne po byte, snaz sa len lezat a nic nerob. Ta teplota sa moze este drzat, ale po dvoch dnoch uz by mala potom pomaly ustupovat.

Teplota20

A noc bola celkom v pohode zaspal soma zobudil som sa až nadránom vtedy som mal 39 a bolo mi na vracanie.. vlastne nedokážem zjesť skoro nič a piť sa musím veľmi premahat aby som sa napil

Teplota20

Teraz mam 38,5 nižšie to nechce ísť, lekárka povedala že mam angínu ale mňa nebolí hrdlo ani sa necítim byť chorý len ma silno bolí hlava a trápia ma tie teploty :/

Najčítanejšie články