ahojte,nema niekto skusenost s liecenim gardnerelly? pred tromi tyzdnami som mala mykozu,liecila som sa clotrimazolom,potom mi robili kultivaciu a zistili mi tam vselico,kvasinky,e-coli. dostala som unasyn a sporanox,po dobrati kontrolna kultivacia a teraz len masivne gardnerella,dostala som entizol oralne aj vaginalne,mozem sa spolahnut,ze mi to uz prejde? uz som zufala. dakujem
gardnerella- liecil sa niekto?prosím..:-(
Ahohky...Chcela som len pripomenut,ze Gardnerella,je vaginalna bakteria a nie virus.RNG alebo RGN spominal virus.
12:17
1
hlienovitý výtok
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na radu
moja situácia je: , išla som ku gyn. kvôli hlienovitému výtoku,on mi zistil ureoplazmu uretriticum, bola som preliečená atb no výtok sa mi vrátil stále je hlienovitý a tak mi zase robil kultiváciu a našiel mi Gardnerella vaginalis, predpísal mi lieky dalacin,
nemôže sa stať že ta ureoplazma tam ešte stále je??? prečo mi tu gardnerellu nezistili už pri prvej kultivácii ked som mala tie isté problémy, výtok sa nezmenil , zároveň ma bolí keď cikám, a v podbrušku,-tá bolesť sa stupňuje , čo mám robiť??
Dakujem vám za odpoved
caute, som velmi rada, ze som nasla nejake prispevky o tejto chorobe. Ja túto chorobu som mala dot dlho, lebo sa mi vzdy vracala. Predpisali mi tiez entizol a klion D, vyskušala som kopu kremov a vzdy sa mi to vracalo. Teraz momentalne to nemám, ale chcela by som sa opýtat, co robit aby sa mi to nevracalo. Ci staci fakt len pouzivat probiotika ako prevenciu?Ď.
Aby som nezabudol: gardnerella patri k pohlavne prenosnym chorobam, muzi funguju ako prenasaci. Od niekoho to mas, alebo ten tvoj ... avsak pozor: len ak ste si boli navzajom svoji prvi partneri a mate monogamny vztah, ma vyznam sa nad tymto zamyslat.
Inak si len vzdychni, preliec seba a svojho partnera (aby si to hned nemala naspat v plnej sile) a prilis sa netrap. Igor
vanilka, klud.
Gardnerellu metronidazolom vyliecis ako chorobu. Druha vec je, ze u dost velkej casti zien zostanu zvysky- zopar mikroorganizmov v posve. Ak k nim patris, tak ked budes mat nejako oslabenu imunitu (po inych antibiotikach, pri nachladnuti, strese)- sa ti tie mrsky znova rozmnozia a mozu a nemusia sposobovat vytok, ale daju sa znova zistit kultiváciou a gynekolog ti znova predpise lieky. Najskor metronidazol tj. Entizol). Treba preliecit aj muza a pocas liecby by ste nemali mat nechraneny styk.
Klud, papat lieky, trpezlivo vkladat vaginalne tablety a miesto ich urcenia, mat stastie na kultivovaneho partnera a bude to ok.
aj mne ju nasli, a predpisala mi doktorka gynazol s tym ze mam canddidu, ta neviem nooo...kazdy tyzden som u nej...uz mi to lezie na nervy
Probiotika sa daju brat aj vtedy ked beries antibiotika alebo vseobecne antimikrobialne latky.Len musis medzi nich dat maximalny odstup
Su ludia. o musia brat atb.dlhe mesiace. Ti si musia davat extra davky probiotik-vzdy co najdalej od atb.
Daj to rovno do stredu medzi branim atb., u teba entizolu
ahoj RNG,kupila som si Biopron-zo vsetkych ponukanych probiotik mal najvysi obsah 9 miliard bakterii v dennej davke,k tomu selen a zinok.Len zas neviem,ci tie dobre bakterie nepozabija entizol,este mam dve tablety.Mam radsej pockat a uzivat az po dobrati? Koloidne striebro som si zatial nekupila ani aloe vera ani extrakt z oliv.listu. Beriem uz teraz toko liekov ze je mi z toho zle.Artrostop 3x1,detralex rano 2,indonal 1,entizol 2x1,+ vagin.,selen,zinok,magnesium-vecer. Uz by som nic dalsie asi nemohla. Skusim ked niektore doberiem.Citim sa dobre,v stredu idem na kontrolnu kultivaciu. Drz mi palce. Dakujem
a to nestaci ked budem brat iba tieto lieky ??a co by som mala jest ??staci ak budem pit actimel ??:)))
Treba nasadit riadne antibiotika plus uzivaj stravove doplnky ktore obsahuju mikrofloru a kvasinky.O tych antibiotikach blizsie u gyn nie su na volny predaj