Nechuť žiť,beznádej.

Príspevok v téme: Nechuť žiť,beznádej.
NemcurSvK

Ahoj,predom upozorňujem,že sa rozpíšem.. Takže komu sa nechce čítať veľa textu tak nech tu nestráca čas.

Som chlapec,mám 15 rokov. Pred rokom som sa presťahoval do Nemecka. Zo začiatku som mal strach,ale ten ma rýchlo prešiel. Hoci som po nemecky nevedel ani ceknúť,tak ma deti a aj učiteľky prijali veľmi dobre. Hneď som si našiel kamarátov,a učiteľky si ma obľúbili. Všetko bolo ok.. Ale už asi 2 mesiace mám problém. Prestalo ma všetko baviť,som smutný pretože neviem pomôcť mame,ktorá je v práci veľa,doma som väčšinu sám. Neviem jej s ničím pomôcť,cez dni nemám čo robiť. Nič ma nebaví a už si to všimla aj mama. Ako keby som bol chodiaca mŕtvola.. No posledný týždeň sa to zmenilo ešte viac.. Začal som uvažovať nad samovraždou. Nechcem ublížiť mame,ale nemám chuť žiť,nemám motiváciu,cieľ ani nič.. Prosím,nejaké rady čo by som mal robiť? Alebo niečo,vážne už neviem.. Ďakujem Vám že ste to čítali až sem.

tor

Hlavne sa snaz sa co najskor naucit po nemecky, to vies dat na aktivnu uroven do troch mesiacov. Najlepsi a najrychlejsi sposob je pozeranie nemeckych filmov. Hlavne maj telku zapnutu nonstop. Filmy, rozpravky, spravy, reklamy... vsetko to sleduj a na vsetko sa sustred. Mnohe veci chapes na zaklade obrazu, teda by si ich pochopil, aj keby si mal vypnuty zvuk. Ked tam ale mas zvuk, ktoremu nerozumies, spojis si ho s obrazom, ktoremu rozumies, a tak sa ti lahsie vryva do pamäte novy jazyk. Bez srandy omnoho lepsi a rychlejsi sposob, ako sa to naucis, jak keby si sa mal mechanicky biflovat slovicka z otvoreneho slovnika. Biflovanie je pre hlupych, ucenie sa formou dovtipenia sa je pre sikovnych a mudrych. Aj pre teba. Nemaj obavy, zvladnes to tam. Asi si na zakladke este. Ked si vyberies ucnovku Sustruznik, Frezar... no tak za tri roky mas skolu spravenu. BUde z teba sice monterkovy chlap, ale zarabajuci okolo 2000 € v cistom, co niektori ani s VS tam nemaju. * pravdaze si ta oblubili, lebo sa tesia, ze si z normalnej europskej krajiny prisiel a nie z akejsi pochybnej a zaostalej, ale to netreba rozvijat dalej, vsak chapeme sa. Teraz to vnimas nie moc dobre, ze si niekde inde, ale ver, ze ked uz budes vyuceny a budes dospely a zacnes si zarabat, tak pochopis ten rozdiel, co je to zarabat povedzme ako frezar 2200 v cistom a zarabat 300 niekde na zasratom Slovensku. Rodicia ti chcu len dobre. Daj na ich rady, pre tvoje dobro sa odstahovali.

Pata2017

Ak chceš napíš na mail :)
Nájdi si nejaký koníček, čo by ťa bavil :) nie je vždy všetko perfektné a takouto nechuťou občas trpíme my všetci, stáva sa to aj mne :) ale skús sa zamyslieť nad tým, kam si sa až dostal, teraz to už predsa nevzdáš :)

medikamentus

Ahoj. Toto sa stava. Musis sa ist poradit s doktorom. Musis o tom
hovorit s mamou a ostatnymi blizkymi ludmi. A to povedie k uspesnemu
cielu. Urcite ma posluchni, prosim Ta. Tymto si prechadza miliony
ludi na svete, nie si sam. A nie si na to sam.

Tomas12345

Ahoj ja by som ti vedel poradit . Napis mi na tomas55555@centrum.cz

Je zvlastne ze nemas motivaciu zit a nic ta nebavi . To ta nebavi ani si ist zasportovat alebo daco dobre zajest alebo kuknut nejaky film alebo zrelaxovat ist na masaz alebo precitat nejaku zaujimavu knihu ?

Vsak niesi ani chory, co by si robil kebyze mas rakovinu alebo inu tazku chorobu ? Alebo by si zobral na ulici pod mestom .

Ja som dakedy tiez mal depresiu a nevidel som zmysel zivota. Ale potom som sa obratil Bohu prijal Ježisa Krista do svojho srdca a odvtedy uz neriesim materialne veci .Uz ma netrapia. A clovek ktory príjme Boha a zriekne sa materialnych veci tak az vtedy bude stastny a bude mat zmysel v zivote. Inak je nemozne byt stastny lebo cely zivot bez Boha je marnost.Clovek moze mat aj vsetky slasti sveta a materialne veci ale naco mu to bude ked to skor neskor aj tak skonci je to len docasne ale Boh je večný :)

vikky

Tak uz len so samovrazdou mame pomozes ,nakoniec znicis aj ju ,ved porozmyslaj troska ,tak sa vrat na Slovensko porozpravaj sa s mamou ,vzdy sa nieco da urobiy ,ale netrestaj mamu za tvoj momentalny problem.