Ahojte, spadla som na bicykli, nikto do mna zo zadu narazil. Ale to nie je pointa. Okrem modriny som prisla aj k skriabancu, a ta rada sa proste nechce zavriet, urobit chrasta...stale mi to mokva....vietenieco odporucit...ked je teplo, mam kratasy, ale ked sa neda, tak mi to tam zas mokva a stale do ide dookola. A preto vas prosim o radu, ako sa toho zbavit. Ked sa da, vetram, ale ked to nejde, zhorsi sa to a stale je to o tom istom...dakujem
Otvorena rana...najrrychlejsia liecba
Ranu treba dôkladne umyť, vymočiť v destilovanej vode, osušiť fenom, potom liehom alebo alpou riadne namačať a voľne prisušiť fenom, ak stále mokva tak vziať vatu naliať do mokra alpou a priložiť na ranu aj na 2-4 hodiny a občas zvlčiť alpou aby to bolo stále mokré. Potom asi tak za 1-3 hodiny ranu odkryť a usušiť, zľahka prelepiť vdušne ankeplastom. Ak by to stále mokvalo tak opakovať. Máme to odskúšané.
je to povrchova rana, cize sitie urcite netreba. v lekarni mi poradili nejaky zeleny pripravok, nazov si uz nepamatam, ale nedalo sa to pouzivat z praktickeho hladiska, lebo to zanechavalo skvrny na obleceni...tak mi poradili zltyprasok na odreniny...musim povedat ze mi to pomaha...len ked si pri obliekani nedam pozor, tak sa mi to rozkrvaca, a dost to teda tece, tak si ťo musim znovu aplikovat a na vecer zaviazat...a inak ten prasok ked uschne posobi ako keby taka chrasticka, preto si musim davat pozor napr. pri obliekani...
S tým močom je to blbosť - sterilný je iba moč zdravej osoby a nikto z nás nevie, v akom stave sú močové cesty autora.. súhlasím s tým, že už dávno mal ísť k lekárovi - možno sú potrebné aj štichy, ak je rana veľmi hlboká a v tomto teple sa všetko zle hojí...
ospravedlnujem sa RANU.
mjanik kcel asi napisat: omy radu...atď. dobre ti radi.
omy ranu vlastným močom,nechaj zasknúť a malo by byť po probléme
S takým niečim sa chodí k lekárovi. Ak sa to dlho nehojí, nie je to dobré.
ano ranu, pardon za omyl a dakujem za radu...
Framykoin zásyp. Ale najskôr to treba vydezinfikovať peroxidom vodíka, následne použi Betadine, aloe sprej a potom si tam dávaj už len ten zásyp. Rana bude do dvoch dní zasušená a bude tam chrasta.
Neviaž si ju, pretože sa ti spotí a zaparí, a bude mokvať!
Musí byť v suchu!!!
Žiadne slnko, pot, a už vôbec si ju nenatieraj rôznymi mastičkami!
Asi myslis ranu a nie radu.