A chcem sa spytat co by mi mohlo pomoct? zacalo to vsetko zlym detstvom kedy otec pil bil nas a potom nas zo dna na den opustil a odvtedy ho nebolo... potom som si presla sikanou na skole.... nechcem to popisovat lebo je to pre mna velmi bolestne co vsetko sa tam dialo... dnes uz mam svoj vek ale strach z ludi tu ostal...mam strach z uplne beznych veci napriklad komunikovat s niekym v robote nieco sa spytat cudzieho cloeka... pomohla by tu nejaka terapia? Mam z beznych situacii uplnu fobiu....
mám abnormálny strach z ludí
posúvam
Ja mám abnormálny strach z ex. Syn, keď ma chce vystrašiť na smrť, tak mi pošle fotku ex alebo svadbu. Len vtedy zblednem, inak mama může ísť s kala.níkom do kelu, na ten som už zvyknutý, myslím ten príjemný vrzavý zvuk, ale ex, nie, nie, toto nie, toto veru nie. Keď chcete oddialiť ten organizmus, tak len myslite na ex, pomáha.
Nuž, ani sa vám nečudujem, že máte strach. To, čo sa melie ľuďom v tých hlavách, je niekedy príšerné. Silou mocou si chcú niečo dokázať. Ešte horšie je, keď sa o tom všetkom dozvieš. Až potom precitneš strachom. Každý je múdry, každý vie, ako to má byť. Čo treba spraviť, že? A keby si vedela ako jeden na toho druhého bonzuje, tak to už je kumšt. Takmer som chcel povedať, že zlodej kričí, chyťte zlodeja. Ťažko je byť dobrým... Lepšie je sa izolovať a nemať s nikým nič, ak nechcete zle dopadnúť.
ustrachaná @ Myslím, že ti najlepšie odpovedala Wisper. Skús si to ešte raz prečítať, a zamyslieť sa nad tým, čo ti v živote prináša radosť, či máš dosť sebavedomia, v akom zázemí žiješ teraz, či sa rada vraciaš domov a či sú tam ľudia, s ktorými ti je dobre. Nerieš fobiu z ľudí, ale to, či máš to, po čom túžiš. A ked to nemáš tak si za tým chod a ked ti bude stať v ceste strach, tak vtedy ho rieš. Rieš konkrétny strach, ktorých ti bude stáť v ceste za šťastím v ceste za niečim, čo naozaj chceš a nie všeobecný strach z ľudí. Ten máš preto, že ti niečo v živote chýba.
kontrolor ja pracujem v administrative ale denne mam kontakt s ludmi skoro z celej firmy...tiez som tam nejaky ten piatok ale stale mam rovnaky strach ... toto je strasny trest tieto uzkosti...
Ked nahodou pijes tak prestan a strach zmizne.
Tomas12345 - ja minulosť vôbec neriešim - ale to čo sa stalo zmenilo a poznamenalo moju psychiku. Čo sa teraz prejavuje ako sociálna fóbia.
Na fobie dokaze zabrat aj psychoterapia alebo su na to lieky aj psychofarmaka tie dokazu tiez byt docela ucinne v tomto. Co sa sikany tyka tiez som si ju zazil a nieje to nic prijemne ale treba to hodit za hlavu . Stalo sa to v minulosti a je to uz len minulost. Ries sucasnost a netrap sa minulostou.
Akú prácu robíš ty? Problém je že ten progres ktorý tam pri vystavovaní tomu strachu je, je tak malý, že budem mať 50 rokov kým budem relatívne v pohode. Je to niečo veľmi hlboko v mysli. Je až zarážajúce ako po 2 rokoch v tom istom kolektíve mám problém ísť niečo niekoho požiadať. Napríklad keď som v práci prvý krát v živote šiel sám autom niekam, tak som mal strach ale prekonal som ho za týždeň. Ale tu to nefunguje. Úzkosť strach a stres je tu stále.
hm kontrolor hovoris mi z duse... tiez mam pracu kde som v kontakte denne s vela ludmi a tiez som dufala ze sa to napravi...ale nejak sa stale neviem prekonat..je to hrozne tazke..