Nezvyknem písať do takýchto diskusií. Pravdepodobne ma prinútila nádej, že nájdem niekoho s podobným problémom, niekoho s dobrou radou, niekoho kto si tým prešiel, prípadne nádej, že to môže byť opäť okej. Pred vyše pol rokom počas užívania antikoncepcie ma začali trápiť problémy ako začervenanie, pálenie a svrbenie tváre. Ani po vysadení sa to nezmenilo, nevrátilo do normálu. Moja pleť je zničená. Okrem spomínaných príznakov došlo neskôr k tvorbe vyrážok, ktoré prešli do hnisavých po sebe zanechávajúcich červené fľaky alebo jazvičky. Navštívila som viacerých dermatológov ohľadom konzultácií. Verdikty boli rôzne. Mám pocit, že som sa stala pokusným králikom pri tých všetkých mastičkách, vodičkách a podobne. Mala som peknú pleť a posledné mesiace pohľad do zrkadla je nemožný. Všetky pocity v človeku sú priam ubíjajúce. Dúfam, že sa vyvinie slušná diskusia s kladnými odpoveďami, radami, skúsenosťami a podobne. Ďakujem :)
Čo? Prečo? Ako?
Ani si nenapísala na čo sa vlastne chceš opýtať a či sa vôbec na niečo opýtať chceš. Nemyslím si o sebe, že by som bola nejako extra múdra, ale vieš niečo predsa len mám - a síce to, čo vlastne má každý obyčajný človek. Asi ťa trápia tie kožné problémy. A to, že si nejaký pokusný králik. Všade sa hovorí, že treba svoj život žiť zodpovedne. Správať sa k druhým tak, ako chceme, aby sa oni správali k nám. Lenže ja mám pocit (a to nemám 10 rokov), že na celej čiare vyhráva v živote niečo iné: peniaze, užiť si, mať vždy a všade "navrch". A to sa potom nedá. Nedá sa brať antikoncepciu, večery tráviť po putikách pri pive (a to si ešte myslieť, že aká som dobrá, že nepijem tvrdý alkohol a nedrogujem...) a cez deň žrať ako sviňa a mať vždy a všade a nad každým "navrch"... ale taký je život, čo sa dá robiť (?).
Vysat to svinstvo aj antikoncepciu, je neprirodzena a ma zlý vplyv n organizmus- aj mastičky, plet sa čistí,sama od seba nemusí byť hladká.
bežné pripravky si kupuj nevymýšlaj