Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo mi je?

Príspevok v téme: Čo mi je?
12Zuzik21

Vopred sa veľmi ospravedlňujem že píšem do vzťahov, i keď sa môj problém týka ženských ochorení. Ale som už zúfalá a snáď niekto, kto bude vedieť poradiť by tému ženské ochorenia ani neotvoril... :-(
Ja viem, že pri otázke v názve témy napadá jediná odpoveď - na to sa spýtaj lekára...
Ale on to totiž nevie.
Už som si prešla gastrom aj kolonoskopiou, gynekológiou a zatiaľ vyzerá, že to je problém toho druhého. Preto by som sa rada spýtala vás, žienky, či nemáte alebo ste nemali podobný problém.
Bolesť na jednej strane podbrušku - spravené stery krčka, usg brucha, vaječníkov. Podľa dr. som v úplnom poriadku.
Ja mám ale bolesti vpravo, dr. už na mňa pozerá ako na blázna a onedlho sa asi tak aj začnem cítiť. Bolesti mi "vystreľujú" do pravej nohy, občas do sedciaho svalu a do krížov (len sem-tam). Niekedy bolí len tá noha....
v rámci gastro vyšetrení mi na sono dr. zistila ascetis, vravela, že to môže byť byť zo zápalu, cysty, alebo aj nádor. Bojím sa. Mám o dva dni absolvovať CT podbruška. Pred 10 rokmi mi zistili nábeh na tbc vaječníkov, ale doteraz som nemala problémy, tieto opísabné trvajú asi rok.
Mala niektorá z vás podobný problém, nap. tú tekutinu v podbrušku alebo bolesť vystreľujúcu do nohy? Vedeli by ste mi poradiť?Mám strach, či to nie je nádor vaječníkov. Prosím, poraďte.

12Zuzik21

Áno, gastro vyš. bolo v poriadku. Akurát som videla, že doktor bol zaskočený správou od dr. ktorá mi robila to sono pred kolonoskopiou, že tam je ascites a preto ma poslal na cetečko, to absolvujem zajtra. Ďakujem ti pekne, že si napísala.

Miselkaaaaa

Ta hrcka moze byt kludne lymfaticka uzlina, takze z toho stresy mat nemusis, uzliny na tych miestach v slabinach mame vsetci. Cyklus mavas pravidelny? Pokial ano, myslim si, ze aj vajecniky by sa tym padom dali vylucit ako predmet bolesti. Mne to najskor pride neurologickeho charakteru, bolesti, ktore niekam vystreluju a ty udavas do nohy, tak pravdepodobne to bude od pritlaceneho miechoveho korena. Este jeden typ bolesti, ktory moze tiez vystrelovat do dolnej koncatiny je oblickova kolika, cize mas mozno oblickove kamene (mozu byt aj v oblicke, mocovode, alebo v ktorej kolvej casti mocovych ciest). Ked sa ten kamen pohne, velmi to boli a vystreluje. Ale boli to zase skor v oblasti drieku, nie v podbrusku. A na gastre bolo vsetko v poriadku?

12Zuzik21

Tie veci okolo bolesti som si preštudovala krížom krážom, ale toto je iná bolesť - taká, akú som nikdy nemala - až na posledný rok. ďakujem, že si napísala. Ono tá bolesť je taká zvláštna. Objaví sa, potom zmizne, potom ďalší deň sa cítim veľmi dobre, nebolí ma nič, na ´další zas buď noha alebo pravé podbruško alebo oboje. Tam som si nahmatala aj akoby hrčku a upozornila som na to gyn., ale ako som už napísala, vravel, že to nič nie je. A pri vyskočenej platničke je možné, že raz to bolí a a raz nie?
Určite si vypýtam lístok aj na chirurg. Mrzí ma, že to automaticky neurobí lekár, že zváži, čo všetko by sa malo vyšetriť a podľa toho pacienta pošle na ďalšie vyšetrenia.

WHISPER

pokial bolesti vystreluju do nohy, sedací nerv tak najskor by som riešila neurologa lebo to može byť posunuta platnička ktorá tlačí na nervy... mám to ja....

a to že bolieva brucho je normálne stačí si naštudovať cyklus, ovulácia a veci okolo toho sposobuju bolesti, pichanie atd..

a tiež slepe črevo ??? na chirurgii si bola..?

ale mne to príde ako tá platnička..