Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hemoroidy a kolonoskopia

Príspevok v téme: Hemoroidy a kolonoskopia
Martian

Ahojte, mám 20 a už dlhšie ma pobolieva konečnik pri veľkej potrebe (a občas trošku krvi), takže asi hemoroidy. Veľa sedím a teraz cez skúškové obdobie som sedel prakticky od rána do večera, inak to nejde, keď sa človek musí učiť, tak sa mi to ešte trochu zhoršilo a bolí to viac. Chcem ísť lekarovi, nech sa vylúči niečo horšie a nech mi s tým aj nejak pomôže, ale chcem sa opýtať, či je pri vyšetrení nutná aj kolonoskopia. Nieže by som to neprežil, ale ak by som mal ešte predtým niekoľko dní držať nejakú diétu, tak s tým by som problém mal, lebo mám veľmi rýchly metabolizmus, musím jesť stále a veľa a žiadna diéta u mňa neprichádza do úvahy. :D :) Vopred ďakujem za odpovede.

mmoonna

Keď som ja bola na kolonoskopii, tak som žiadnu diétu nedržala. Akurát deň prd zákrokom som už nič nejedla, len doobeda pila veľa vody a poobede som pila ten roztok, z ktorého sa človek riadne vyprázdni. Pri rektoskopii stačí, pokiaľ ráno budeš mať stolicu.

Martian

Vraj pri kolonoskopii treba diétu, ale pri rektoskopii nie, je to pravda? A aká je pravdepodobnosť, že bude odomňa chcieť rektoskopiu, keď nemám nejaké veľké problémy? V podstate to mám už vyše roka stále cca rovnaké, len teraz keď som musel stále sedieť, tak to bolo o niečo horšie.

Adden

Vysetrenie na hemoroidy nevyzaduje kolonoskopiu. Ale lekar ti moze navrhnut kolonoskopiu, iba pre to, aby sa vylucili dalsie problemy. Priprava na kolonoskopiu je pomerne narocna, ale ten jeden raz to urcite prezije aj jedinec, co musi vkuse jest. Radsej si zelaj viac vysetreni, aby si si bol isty.

Najčítanejšie články