Prosím potrebovala by som radu. Mám 13 rokov a mám strie na vnutornej strane stehien. Než som dostala menštruaciu bola som veľmi chudú, pre väčšinu ľudí podvýživená. Ale pred 2 rokmi ked som mala 11 prišla menštruácia, najskor to bolo v poriadku, neskor sa mi začali zväčšovať boky a potom aj prsia, brala som to normálne, dospievam, vývin atď. ale začali sa mi už aj stehna zväčšovať, raz som išla mojej mame ukázať že som sa naučila šnúru,mala som kraťasi a bolo vidno strie ja som dovtedy nevedela že čo to mám po stehnách (mala som vtedy 11) a mamu som otravovať nechcela, vravela som si predsa že život mi to neohrozuje tak to riešiť nebudem, mama si všimla to strie a povedala mi i čo ide, pýtala som sa jej čo s tým mám robiť, povedala že ultazvuk možem až od 16 a krémi sú drahé, a väčšinou neúčinné, viem že to mám z toho že som pribrala. Chcela by som sa opýtať, každého kto toto číta a má nejakú skúsenosť so strie (hoc aj z tehotenstva) či nepozná nejaké domáce triky, možu pomocť no nemusia ale oplatí sa to aspoň skúsiť, ked nepomože nič z toho obrátim sa na tie krémy. Vopred ďakujem, a za chyby sa ospravedlňujem.
Strie
Na strie dodnes nebol vynájdený zatial ziadny prípravok, ani technológia akou to odstrániť. Zial aj ked sme v 21.stroroci...Nie su zatial vedecké dôkazy, preco sa tvoria, takze nemohol byt logicky vynájdený este ziadny zázračný krem, ziadny elixír ci systém odstraňovania strií. Ale mozes byt kľudna. Ma ich 3/4 ľudskej populácie :-D a to bez rozdielu pohlavia. A mam ich aj ja... ;-)
Jediným rozdielom su strie tehotenské, tie su získané a preto je u nich väčšia pravdepodobnosť, ze sa ich pravidelným ošetrovaním mozes zbavit.
Emi tak ak nechceš minúť ani cent tak ti poradím ale či to zaberie neviem
Skús si strie natrieť bud mätou alebo skorocelom alebo repíkom
Mohlo by to zabrať
Ak máš otázky kludne píš
No, mám to skoro rovnako ako ty. Ja som ale nepribrala nejako strašne veľa, lebo ja som nikdy nebola chudučká, ale teraz mám dobrú postavu na pohľad, aj celkovo okey, ale taktiež mám strie na vnútornej strane stehien..No mala som ich viac, ale už nejaký čas som zmenila stravu, cvičím a strie idú pomaly dole, akože mám ich menej viditeľné, aj na dotyk ich tak necítiť ako skôr...No a čo sa týka o domáce triky, tak som čítala, že kokosový olej by mal pomáhať, to idem teraz cez leto vyskúšať, tak môžeš taktiež. Ale určite najviac pomáha pohyb, cvičenie...Lebo strie pokiaľ viem môžu vzniknúť z toho, keď veľmi rýchlo vyrastieš, alebo rýchlejšie priberieš, koža sa ti nestihne prirodzene tak natiahnuť...No niečo v tomto zmysle, nie som expert.
;-) No je to zaujímavé, lebo na pravej nohe ich mám viac ako na ľavej, ale je fakt, že niekedy na jednu nohu cvičím viac ako na druhú a jedna noha je ževraj ťažšia ako druhá. Na ľavej nohe ich už skoro ani nemám, dúfam, že zmiznú úplne. Na pravej ešte stále, ale omnoho menej. Cez leto to chcem úplne odstrániť. Držím aj tebe prsty.
Krásne leto aj prázdniny, musíme si ich užiť. :D
Nerieš hlúposti, strie má každý, sú to jazvy. Ak chceš predchádzať novým natieraj sa Bi-oilom.