Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sú "toxickí"?

Príspevok v téme: Sú "toxickí"?
jumbacisko

Dobrý, dlhšie ma trápi táto vec a chcem počuť názor zvonka. Sú viacerí členovia mojej rodiny "toxickí"?

Napr. starým rodičom nikdy nie je nič dobré. Na vysvedčení pokiaľ nemám samé 1, tak ma nikdy nepochvália ale idú porovnávať so sesternicami ako ony samé jednotky mali a ako sa v živote dobre majú a pod. Brat si vyberá VŠ a tiež tie odbory, na ktoré chce ísť, pokladajú za smiešne a že sa po škole nikdy nezamestná. Až rodičov s tým vytáčajú a tí ich už tiež majú plné zuby. Navyše ja mám fyz. hendikep a o rok chcem ísť na výšku do zahraničia a hneď ako vidím ich výsmevný úškrn a slová, že lietam v oblakoch, začnem o sebe pochybovať.

Teta to isté. Mal som pred maturou, bola na návšteve a ja som nemal učebnice na stole a hneď že ako chcem zmaturovať, že ona sa učila a dcéry tiež (zmaturoval som na 1).

Takýchto príkladov z minulosti je veľa. Aj sme sa chceli odstrihnúť a vykašľať sa na nich ale to začalo citové vydieranie, deptanie...Radi nasadia prekvapený výraz a smutným hlasom "Čo sme vám urobili? Veď sme rodina..." nás psychicky ničia. Je to bludný kruh.

Čo by ste robili vy?

Mesačný princ

Podstatné je pochopenie. Dá sa učiť od starších, od mladších, tak aj od rovesníkov.

Len je dôležité učiteľa spoznať a vážiť si ho :)

Adusik90

Neber si to tak osobne, ber to tak , ze starsi ludia nemaju nic ine na praci len sa starat o inych , ako znie to hnusne ale je to tak , a po dalsie urcite to nemyslia v zlom , len su asi proste taky .
Tiez oni maju iny nazor na zivot a aj na vsetko, . Vsetko zvladnes bez ohladu na to co oni vravia alebo nevravia. :d Hlavu hore , neries to .

Mesačný princ

Ľudia sú takí, aký byť vedia a ako ich to naučili. Čo môžeš zmeniť je tvoj prístup k nim v miere ich pochopenia :)

a_dr1a

Neries rodinu) Jednym uchom dnu a druhym von. Vzdy si rob to, o com si ty sam presvedceny a citis ze je to spravne a OK. Vypocut si ich nazor mozes - ale rozhoduj sa sam. Mas svoj vlastny nazor rozum ai tak zvaz klady zapory/pravdu od lzi a zariad sa po svojom. A ak ta zacnu urazat zosmiesnovat podcenovat ai - vstan a odid prec. Vzdy. Tym im das jasne najavo ze podobne ich reci nebudes pocuvat a trpiet. A povedz im svoj nazor - to je vas nazor, ja mam iny a dovi dopo. Alebo im povedz ze si sa na ich nazor nepytal a ked budes mat tu potrebu, spytas sa ich aj sam ale teraz ziadne ich mudre rady nepotrebujes. Neries ich a ignoruj.
Si dospely. Ked budes vediet, ze maju prist, zariad sa po svojom, urob si mimo svoj vlastny program. Obklopuj sa pozitivnymi ludmi, ludmi co ti povedia sice pravdu nazor, ale podporuju ta a stoja za tebou v dobrom ci v zlom

Marosko-n

Zlatá duša , teraz vyšla štúdia , že 3-kari sú zo škôl lepšie na život pripravení ako tí z najlepšími známkami.
Aj uplatnenie v živote, vede maju lepšie ako tí z najlepšími znamkami. Toto je štatistika.