Dobrý, dlhšie ma trápi táto vec a chcem počuť názor zvonka. Sú viacerí členovia mojej rodiny "toxickí"?
Napr. starým rodičom nikdy nie je nič dobré. Na vysvedčení pokiaľ nemám samé 1, tak ma nikdy nepochvália ale idú porovnávať so sesternicami ako ony samé jednotky mali a ako sa v živote dobre majú a pod. Brat si vyberá VŠ a tiež tie odbory, na ktoré chce ísť, pokladajú za smiešne a že sa po škole nikdy nezamestná. Až rodičov s tým vytáčajú a tí ich už tiež majú plné zuby. Navyše ja mám fyz. hendikep a o rok chcem ísť na výšku do zahraničia a hneď ako vidím ich výsmevný úškrn a slová, že lietam v oblakoch, začnem o sebe pochybovať.
Teta to isté. Mal som pred maturou, bola na návšteve a ja som nemal učebnice na stole a hneď že ako chcem zmaturovať, že ona sa učila a dcéry tiež (zmaturoval som na 1).
Takýchto príkladov z minulosti je veľa. Aj sme sa chceli odstrihnúť a vykašľať sa na nich ale to začalo citové vydieranie, deptanie...Radi nasadia prekvapený výraz a smutným hlasom "Čo sme vám urobili? Veď sme rodina..." nás psychicky ničia. Je to bludný kruh.
Čo by ste robili vy?