Môj muž mi nechal včera list na rozlúčku v počítači.Večer sa vrátil z roboty.Nedala som mu znať,že som ho čítala.Našla som ho tam náhodou.Dnes išiel do práce a neviem či sa mi vráti.Ak áno mám sa s ním o tom porozprávať?Nechcem ho k niečomu popudiť,je veľmi prchký.Na nikoho nedá.Je chorý,lieči sa aj u psychiatra kvôli nespavosti.Poraďte čo mám urobiť.Večer v piatok sme sa pohádali kvôli deťom.Myslí si,že im ubližuje keď je na nich prísny,a ja im držím stranu. Ďakujem za odpoveď.
samovražda
...veľa síl, lásky a trpezlivosti... prajem všetko dobré
Treba vela LASKY
Pri takychto (dusevnych) problemoch je velmi dolezite ak sa trpiacemu da jasne a zretelne (ale s citom) najavo, ze potrebuje pomoc. Treba ho upozornit, ze realita okolo neho nie je taka negativna, ako ju vidi, ale uplne ina. Ako pise Juj, pomoc psychologa je lepsia ako pomoc psychiatra, lebo psycholog sa snazi zmenit negativny obraz cloveka o jeho okoli na pozitivny.
Kopka,
uvazujem, co Ti napisat, velmi tazka situacia pre celu rodinu. Tvoj muz velmi potrebuje oporu blizkeho cloveka a to si Ty.
Co by som urobila ja : napr. v nedelne pokojne dopoludnie /zajtra/ by som v beznom a prijemnom rozhovore nebadane presla k jeho zdravotnemu stavu, ako sa citi, ci liecba pomaha. A daj mu na javo, ako velmi ho s detmi potrebujete...sleduj reakciu. Ak by reakcie boli zvlastne, asi by som v pondelok bez jeho vedomia isla k jeho psychiatrovi. Zrejme nespavost nie je jediny problem, ktory Tvoj muz ma. Bud pokojna, teda podla moznosti. Snaz sa, aby zajtra ste boli vsetci spolu, chodte do prirody, nechaj domace prace tak. Vies, vsetko je to o prioritach...
mam dost velke psychicke problemy a tiez som uvazovala nad samovrazdou. mala som 100 chuti tak spravit. nechcem ist ku psychiatricke, lebo ked som jej povedala, ze co ma trapi, hned to napisala do lekarskej spravy (a ta v mojom pripade ide ku viacerym lekarom). cize k nej neidem. mozno skusim dajaku psychologicku.
ahoj kopka urcite sa s nim porozpravaj aby si to neskor nelutovala-ked uz bude neskoro
a snazte sa nehadat.to mu urcite na psych. zdravi nepridava