novostavba alebo starší byt

Príspevok v téme: novostavba alebo starší byt
tamaraklaus

Prosím Vás o názor alebo vlasné skúsenosti. Chystáme sa kúpiť byt v BA a nejak sa nevieme rozhodnúť, no tlačí nás čas, kedže byty sa predávajú dosť rýchlo (tam kde chceme). Ide o to, že sa rozhodujeme medzi novostavbou a starším bytom v Ružinove. Cenový rozdiel je dosť veľký, takže buď kúpime veľký starsí byt (4izbový) alebo menší 3izbový v novostavbe a ešte niečo samozrejme doplatíme. Starší byt sa dá krásne zrekonštruovať, no predsa len nikto nevie, aká je životnosť paneláku postaveného pred 40 rokmi :/ a kedže máme dve malé deti, chceme im aj niečo zanechať, čo tiež hovorí v prospech novostavby... Aký je Váš názor na túto problematiku?

kajavaca

Ahoj,
nový versus starý... Všechno je to o penězích, i hypotéka je cesta, dneska už to není takový problém, jako před pár lety. Kdybych si mohl vybrat, tak určitě nový dům, my sehnali nový byt u eurobydleni.cz ale taky nás lákali, že za ty peníze je lepší jít rovnou do baráku. Ale člověk nikdy neví.

Karolinn

Tak určitě obojí má svoje výhody. Akorát, že u starého domu nikdy nevíte, jak je to se statikou, plísněma a střechou. Je to docela risk pořizovat starý dům, protože ty investice můžou být potom přímo astronomcký. Prostě se to kolikrát fakt nasčítá. My jsme šli do novostavby od novostavby.com a mám dokonce srovnání i se starším domem, no co myslíte? Ten co voněl novotou :D

Lienkas

Brat tam robí ako robotník :) preto sa pýtam. Vraj si dávajú dosť záležať na kvalite práce, čo je dobrá správa pre vás a zlá pre neho :D lebo chodí stále niekdo kontrolovať

Gugugu

Ja som zase určite za novostavbu, len si treba overiť firmu, ktorá stavia, najlepšie od majitelov bytov, ktorí už majú dlhšie byt od danej spoločnosti.

Mesačný princ

Novostavby za veľa nestoja. Materiály z ktorých sú postavené sú často nekvalitné, alebo sa šetrí, kde sa dá.

Ja ti určite odporúčam klasický starý byt z poctivých panelov. Určite vydrží ďalších 100 rokov.