Je to manipulatorka? Mam s nou prerustit kontakt uplne? Dik za nazor

Príspevok v téme: Je to manipulatorka? Mam s nou prerustit kontakt uplne? Dik za nazor
Mila UK

Mam kamaratku, o ktorej neviem co si mam mysliet. Boli sme spolu na dovolenke, a takto sa par krat prejavila...Napriklad mi do oci povedala, ze som ukradla pracu anglicanovi, ze ako slovenka neprinasam svojmu zamestnavatelovi ziadnu hodnotu. Potom sa neskor vyjadrila, ze to vraj nemyslela zle.. Vacsinu debat otocila na temu brexit, ze co budem robit, ze to bude tazke. Pritom ona sa o tom stale chce bavit, nie ja. Dalsi zazitok, najprv uvediem, ze prisla o pracu. Sedeli sme v restike, zastavil sa pri nasom stole zobrak. Tak som mu dala kusok peciva, ktore som mala v taske. Ona nato spustila, ze som naivna, krmim zobrakov, ze namiesto toho by som mala podporit kamaratov, co stratili pracu. Ona pritom nema manzela ani deti, a ma este aj bohatu sestru. Dlhe roky robila v Nemecku. Do tretice mi povedala, ze uz dlhsie si vola s muzom zo Spanielska, ktory ma doma zenu a dieta. Ked som sa jej opytala, ci jej to nevadi, velmi rozhorcene mi odpovedala, ze co si o nej myslim, ze to je len kamarat, ze ona si pri nom cvici spanielcinu. Do telefonu ale sestre povedala, ze je do nej zalubeny...
Zazila som s nou aj pekne chvile, ale neviem ci sa mi oplati udrziavat kontakt s niekym ako ona. Co si myslite?

torolkozo

Samozrejme neoplati sa udrziavat kontakt s clovekom, ktory do teba vkuse len pinda, sam seba vyvysuje a teba ponizuje a este tebou aj opovrhuje a dava ti "rady a rozumy", co a ako mas a co a ako nemas robit, ako by si bola soplave decko cakajuce na prikazy, zakazy, hodnotenia... A samotny fakt, ze rozbija rodinu nejakemu Spanielovi, to uz je odsudeniahodne, lebo pokial nie si aj ty sama z takeho isteho cesta... rozbijacka rodin, zvadzacka chlapov, stetka... ale si iny typ, ze bez lasky by si sa s niekym nevyspala, sex mas len v ramci vztahu, si verna priatelovi a nebalis kade-tade vselikoho, tak potom nema zmysel, aby si sa s takou osobou stretavala, lebo si budu ludia mysliet, ze si taka ista ako ona. Lebo na zle chodnicky by mohla doviest aj ona teba, keby si bola nachylna nechat sa nou manipulovat, ale predovsetkym len ti klesa sebavedomie pri takej, co do teba nejak rype a snazi sa, aby si si vsugerovala, ze robis chyby, ktore nerobis... a zase cas sa da travit aj rozumnejsie. Hocijako. Lepsie najst si este jednu robotu a mat dva joby a preco by si ju mala financne podporovat? Vsak ale na druhej strane, zlatokopke je v podstate jedno, ci ceca prachy od bohaca - muza alebo od naivky - zeny pod zamienkou velikanskeho kamaratstva na zivot a na smrt. Pisem, lebo sama som bola obetou takehoto nevhodneho kamaratstva. Manipulatorka si myslela, ze budem odmietat pre mna financne vyhodne a dobre pracovne ponuky (s ubytkom a stravou) a budem sa s nou po podnajmoch vlacit. Urobila som to raz, ale nakoniec som to olutovala a nevhodne kamaratstvo som ukoncila jednou smskou, odvtedy sa neozvala chvalabohu a mam od nej pokoj. Nepotrebujem ju k zivotu. to skor potrebovala ona mna, ale... mala sa chovat normalne, mohli sme byt kamosky a ked sa nevie chovat, nech ide od prdele kamsi prec odo mna, lebo mne sa to takto financne lepsie oplati: nestykat sa s nou :) nepotrebujem kamaratstvo, co ma na psi tridsiatok dovedie :)

helgaJ

Preco udrziavas kontakt s niekym, kto ti ublizuje slovne, nevies, co si mas o nom myslitet, pripadne ho ani nemas rada? Ja toto nerobim. To som potom radsej sama, precitam si knihu, pozriem si dobry film alebo sa hrabem v zahrade.

Ipsik

Tiež by som sa chcel takmer poďakovať za tie kuracinky, ktoré som našťastie nejedol. Venujem vám jednu nádhernú pieseň.
www.youtube.com

Ipsik

To sú len také plytké veci, ktoré nemajú žiadnu výpovednú hodnotu. Je aká je, čo ty s tým narobíš? Môžeš sa jej však pomstiť aj za to nepekné, čo má v úmysle s tebou spraviť. Bolo by to rozumné. Napr. keď pôjdete na kávu, tak ju počas rozhovoru môžeš nechtiac opľuť. Nazýva sa to hod slinou, ale doma si to predtým najprv natrénuj (netrénuje sa to na steperi). Žiaden Brexit nebude, Anglicko pekne zostane v EÚ. Uvidíte, že mám pravdu. A nejako varujte pre pána tých Japoncov, však ich nečaká nič dobré, to tell the truth...
Z časti dobre, ale celé zle...

neviem111111

nerozumiem z opisaneho vobec tomu, preco by mala byt manipulatorka. manipulatorka nie je, ale je vadna. a evidentne ma ine nazory a hodnoty ako ty a je na teba neprijemna. to nie je kamaratka.