Ahojte mam 12 a cgcem byt anorektička nevjem co dalej dneska som nic nejedla a skusim ti vydrzit mam 56 kg a chcem mat krasne stihle nohy apas prosim help me!!!
Anorexia
Maš 12 rokov si vo vývoi, možno si vyšia ako ostatní, 56kg je normalna váha.
niektorý je vyšší a niektorí nižšii, rob to čo predtým, dievčatá sa naháňaju, prechádzajú. jedz čo ti chutí neobmedzuj sa v tomto veky,Ešte rastieš pojdeš ešte do výšky, potrebuješ jesť poriadne.
Jedz tak ako do posiaľ a neporovnávaj sa.
Moja mama mala ako mladá pri 147-150-cm 60 kg. a plno iných.
Povedz to mame aky nápad blbý maš, nech ti to vyhovorí.
Všetko pekné.Teraz musíš jest lebo sa vyvýjaš tak nevymýšlaj
aby ked budeš veľká mala peknú rodinku s babom.
Dievča zlaté, si normálna?
Mám 14 rokov a anorektičkou som bola v tvojom veku a môj život je odvtedy celý naruby. Trpela som depresiami a tak a od toho sa odvíjala aj anorexia ale keby som mohla, s mojimi problémami sa zdôverím, no potom už bolo neskoro.
Mám necelých 160cm a vážim 37 kg. Moja kamarátka je vysoká ako ja a váži takmer 50 a je rovnako chudá. Váha nie je všetko.
Cvič a zdravo ži, ale anorexia ti pokazí život a sny. Ovplyvní ti menzes, nebudeš môcť mať deti..
Do mňa pichali infúzie a injekcie s tukom aby som prežila! Anorexia nie je sranda, nie je to niečo, aby si sa mohla frajeriť.
Ja mám po dvoch rokoch (!!) problém s váhou, raz som na pokraji smrti, raz extrémne priberiem. A vieš čo mám z toho obdobia, kedy som chcela byť chudá? Nič. Mala som radšej cvičiť a dodržiavať jedálniček, išlo by to pomaly ale šlo! Anorexia nie je cesta, ja sama to viem. Ak by si chcela, pokojne mi napíš na mail.
SandrikaGG@gmail.com ;)
"Chcem byť anorektičkou."- normálne žasnem nad týmto. Anorexia je psychická porucha, veeeeľmi, ale veeeľmi nepríjemná. Keby nie si obmedzená, tak aj vo svojom nízkom veku pochopíš, že to neznamená to, že máš 56kg, chceš schudnúť, dajme tomu, 6kg... tak si povieš "budem anorektička", schudneš 6kg a povieš si "už nepotrebujem byť anorektička" a všetko to zmizne a zrazu budeš úplne bežná teenka so zdravým úsudkom vzhľadom na svoju postavu.
Ja viem, teraz si niekto, kto po mne číta, povie, že reagujem prinajmenšom necitlivo. Lenže tu sa ani citlivo nedá.
Jednu anorektičku som zažila, bola to katastrofa. Vôbec nebola obézna, len mala pár kg navyše, skôr taká trošku pri sebe postava. Mala v tej dobe tiež tak 13-14 rokov. Veľmi ju trápila jej postava. No nebola natoľko disciplinovaná, aby sa riadila svojimi pravidlami, že obmedzí sladke, nezdravé jedlá a začne sa viac hýbať.
Často sa jej decká smiali za jej postavu, ale nič také extra, do šikany to nikdy neprerástlo. Ale raz sa jej stal taký verejný trapas, v ktorom prišlo ľuďom na smiech jej postava... Možno to ani nemysleli v zlom, ako výsmech... lenže ju to strápnilo, zranilo a tam sa to začalo...
Nebudem o tom písať litánie, keďže som pri nej nebola denno-denne... ale klasika, obmedzila jedlo, až priveľmi, hladovala, bola posadnutá zdravou stravou, začala zo dňa na deň cvičiť, športovať.. Jej telesná aktivita prevyšovala jej denný príjem potravy... Veľmi schudla, zo vždy usmiatej bacuľky sa rázom stala strhaná chodiaca kostra, začala mať rôzne problémy, pokazila si imunitu, v máji, juni, kedy každému v škole bolo teplo, ona chodila v mikinách a triasla sa od zimy, bola totálne vyziabnutá, začala mávať závraty a kopu ďalších problémov, nehovoriac o tom, že prestala menštruovať. V súčasnej dobe sú to 3r dozadu.. avšak s menzesom má problémy stále, imunita to isté... Vraj na to už bude doplácať celý život, možno bude mať problémy, keď sa bude chcieť stať matkou- čo jej povedala sama lekárka. A to všetko kvôli tomu, že si odoprela dostatočný príjem živín v období, keď ho mala mať dostačujúci najväčsmi.
Čo tým chcem povedať? Že prestaň blbnúť!!! Ty, ako dieťa vo vývoji, by si mala jesť všetko, čo treba!! Ako bolo písané podo mnou- ak chceš schudnúť, obmedz sladkosti, nezdravé mastné jedlá, sladké nápoje a všetko takéto- to veľmi pomôže. ;-)
To bol taký "prvý krok", ktorý bude najťažší, ak rada maškrtíš. :D Raz za čas si však dopriať môžeš.
Ďalšie, dôležité- začni behávať, bicyklovať, korčuľovať, plávať, ... venuj sa akejkoľvek pohybovej aktivite, kt je ti najbližšia, pravidelne a napr. aj hodinku- dve denne, podľa chuti. :) Najprv však bude stačiť aj polhoďka, ak nie so zvyknutá športovať.
A ani nevieš, ako pôjdu kilá dole, postupne, ale pôjdu.
A tiež- od cca 5-6tej večernej hodiny už nič nejedz.
A inak, čo mamka navarí, pokým nevarí extra nezdravo- všetko jesť, len v menšom množstve.
Toto by som ja svojej dcére jedine dovolila, keby chce chudnúť v takomto veku. Žiadne také, že bude hladovať, držať diéty a podobne.. ale ak sa chceš zničiť, pokojne... No pamätaj, zdravie máš len jedno.
Tal vyhoď také myšlienky z hlavy a rieš to a rozumom! ;-) Veľa šťastia, dievča!
Dievca nerob hovadiny, jest nieco musis si vo vyvoji
Namiesto sladkosti a cipsov jedavaj ovocie, namiesto sladkych napojov pi cistu vodu, na obed a veceru normalne co mamka navari si daj normalnu porciu .. trochu si zacvic denne 30 minut a bude vsetko ok
A uprimne lepsie je byt trochu pribrata ako byt vychrtlina :)