DMO - rehabilitácia

Príspevok v téme: DMO - rehabilitácia
S_ona001

Mám 2 a pol ročného synčeka, ktorý sa narodil s ľahkou formou DMO, ale má postihnuté, teda takmer ochrnutú pravú nôžku. Vyskúšali sme už takmer všetko, ale zatiaľ nám nič na 100% nepomohlo.
Má niekto skúsenosti s rehabilitáciou, hoci aj v zahraničí? Príp. pozná niekto centrum Adeli?

going

Dobrý deň,

ja liečim telepaticky DMO s výbornými výsledkami.
2 ročné dieťa dobehne mentálny a fyzický vývoj.
Pošlem Vám SMS-kou foto detí v priebehu 3 mesačnej liečby.

Rehabilitácia stimuluje mozgovú činnosť čo je fajn ale treba liečiť hlavne poškodený mozog.
Robím to telepaticky na diaľku. s dieťaťom sa stretnem raz a potom mi každý mesiac pošlú rodičia fotku uzdravujúceho sa dieťaťa.

na rolovacej web stránke mám zlepšenia a prípady. -odkaz odstránený-

SMS-kou Vám pošlem reálne foto detí pred a po liečbe.

Anton

Jaja15

Ak zvolíte cvičenie v dennom centre, treba chodievať cvičiť min.3xdo týždna aby to malo účinok, ideálne ak sa naučíte cviky a budete cvičiť aj doma. Sama po 3-4 mesiacoch uvidíte, či je vidieť posun. Aby ste platili za cvičenie a nie iba hranie sa s dieťaťom. Niekde vedia cvičiť lepšie, niekde je to len hranie. Akýkoľvek pohyb je dobrý. Ak má chlapček ochrnutú nôžku, skúste si niekde zapožičať motoped, čo najčastejšie ho berte do bazéna(koleso, rukávniky, lopta za ktorou pôjde.

Jaja15

Len pre info 1 pobyt v Adeli 2500-3000Eur(podľa počtu procedúr), v Renone(Šúrovce pri Trnave) je to o málo lacnejšie. V týchto zariadeniach cvičia cviky z rôznych metód - podľa Bobátha,Kabát, Brunkovej metóda....pri deťoch je cvičenie ťažšie, cvičí sa formou hry aby dieťa urobilo cielený pohyb...vždy záleží koho dostane na cvičenie a aké cviky zvolí daná rehabilitačná sestra. Výhodou týchto zariadení je cvičenie v oblekoch, v Adeli aj hyperbarická komora. Cvičenie v oblekoch je aj v Hlohovci (ale cvičia len Bobátha)a v Košiciach - tam je to podstatne lacnejšie. Výborne cvičia aj v Maríne v Kováčovej - to je brané ako kúpele - časť vám preplatí poisťovňa(dieťa do 3rokov zadarmo,rodič si platí ako doprovod. V Kováčovej cvičia výborne(tiež rôzne metódy), hodne tam okrem cvičenia využívajú motomed a vodu(termálna, perličky,bazén). Je to tam rozdelené na 2časti. detský pavilón a pavilón pre dospelých, chodia tam z detí aj ťažké stavy,je to najstaršie takéto špecializované zariadenie pre deti, takže majú bohaté skúsenosti. Tam vás pobyt výde najlacnejšie, keďže dieťa neplatí (do 3rokov)alebo platí len časť (nad 3roky). Potom existujú rôzne denné centrá kde sa cvičieva - cena napr. v Košiciach 1cvičenie 1,60, v Seredi 18,- Eur, v HC myslím 15Eur. Tých zariadení je viac, treba si pozisťovať vo vašom okolí. Pri DMO to nefunguje tak že pobyt napr. v Adeli a dieťa je v poriadku, tam treba potom cvičievať aj doma. Nikdy nemáte istotu že napriek dlhodobým rehabilitáciám pomôžu dieťaťu na 100%, treba jednoducho vyskúšať ale všade je to beh na dlhé trate. Po pobyte v Adeli alebo Renone- u niekoho je vidieť obrovský posun, u niekoho minimálny alebo žiadny.

Jaja15

Sona001 napíšte odkiaľ ste. S deťmi s DMO treba cvičiť, sú tam špeciálne rehabilitácie, ale podstatou je, aby vás ako rodiča naučili ako s dieťaťom cvičiť doma. Vojtovka je tam už zbytočná, tá urobí maximum do roka. V Lužnej sa cvičí hlavne vojtovka a cvičenie na loptách. Adeli a podobné zariadenia sú strašne predražené a pobyty treba opakovať viac krát do roka. Najlepšie ak nájdete zariadenie kde cvičia s takýmito deťmi niekde v blízkosti vášho bydliska, prípadne vám dá niekto kontakt priamo na fyzioterapeuta ktorý pracuje/pracoval v takomto zariadení a viete sa s ním dohodnúť súkromne na rehabilitáciách. Dajte vedieť odkiaľ ste.

Rehab

dobry den som fyzioterapeut zaoberam sa cisto detmi s DMO uz viac ako 5 rokov
mam za sebou skusenosti a pozitivne hodnotenia od rodicov
v pripade ze by ste chceli konzultovat samozrejme bezplatne napiste mi na physiologytrnava@gmail.com v pripade potreby sa mozeme dohodnut aj na cviceni ale to len pre informaciu :) drzte sa

1We_We

Adeli je strašne drahé, poväčšine tam chodia zahraničný pacienti, ale čo som čítala, tak dosahujú výborné výsledky.
Príp. nejaká individuálna rehabilitácia, alebo viem, že v Dunajskej Lužnej, majú nejaké rehabilitačné centrum a dosahujú tiež pekné výsledky.