Infekčná mononukleóza

Príspevok v téme: Infekčná mononukleóza
I_M

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na tému mononukleóza. Toto ochorenie mi bolo zistené pred pár dňami cca. 7-10. Bola som aj hospitalizovaná nakoľko mi bolo veľmi zle, mala som dokonca žlté bielka, typické hrdlo s bielymi povlakmi, vracanie, horúčky do 39 a pod. Moja obvodná lekárka mi dala dokonca antibiotiká ktoré som nevedela v sebe udržať tak som išla k lekárke znova a bola tam na zástupe stará 70 ročná lekárka, ktorá ma poslala doma s inými antibiotikami, presnejšie s penicilínom a ako je pochopiteľne známe pri IM akýkoľvek liek veľmi škodí, kedže je napadnutá pečeň. Týmto krátkym opisom som len chcela trošku priblížiť môj stav, ktorý je musím zaklopať minulosťou, nakoľko po prepustení pred cca. týždňom sa mám naozaj fajn, dodržiavam prísnu diétu a o tri dni sa mam dostaviť na odber krvi. Moja podstatná otázka resp. otázky sú či je možné, keď môj priateľ prekonal toto ochorenie pred 4 rokmi, je možné dostať to od neho po takej dlhej dobe? Lekári mi povedali, že to nie je možné, ale naozaj mi nedáva zmysel, kde by som tento vírus mohla dostať, nakoľko naozaj nikdy po nikom nepijem v práci mám stále len svoju stále novú flašku z ktorej pijem a naozaj mi do nedáva zmysel, taktiež by mi nedávalo zmysel ak by každý kto toto ochorenie dostal mohol zakaždým ak by si niekoho našiel niekoho nakaziť, to by sme boli predsa touto chorobou nakazení všetcí však? Zároveň mojou ďalšou otázkou je ako to je so sexom po tomto ochorení? Môžem so svojím partnerom spať aj v tomto období? Ďakujem za názory a odpovede.

Lion9749

Co ti dala doktorka, ake lieky ? Antibiotika na mononukleouzu ? No ja porodim :D Je to EBV virus... A zabera nan pekne ISOPRINOSINE...
Pozri co ti to dala za lieky, ak ATB no mna drbne :D