Opravi mi VS chybu v diplome?

Príspevok v téme: Opravi mi VS chybu v diplome?
diplom

Dobry den. Mala som promocie. Vtedy som si vsimla, ze mi skola zle napisala priezvisko na diplome aj na vysvedceni (mam priezvisko po otcovi, ktory je cudzinec. Skola mala od zaciatku kopiu mojich dokladov, ako su obciansky preukaz, aj ine). Tam mam udaje spravne uvedene. Neviete mi prosim poradit, ako mam teraz postupovat? Na internete som podobny problem nenasla. Chcem na skolu napisat ziadost o opravu a vystavenie noveho diplomu aj vysvedcenia, len neviem, ci je to vobec mozne? Trapi ma to, ale myslim si, ze mam narok na opravu tychto dokladov, kedze chybu urobila skola, nie ja. Su to predsa len dolezite doklady, s ktorymi sa budem uchadzat o pracu, chcem v zahranici este dalej studovat a nechcem, aby sa tato chyba so mnou tahala dalej.
Dakujem vam za rady a pomoc.

Temma

Pošli na rektorát kópu tohto chybného diplomu, kópiu tvojho občianskeho alebo rodného listu, skrátka to, čo si im poslala alebo odovzdala a podľa čoho mali vyhotoviť diplom. Ty nemáš čo nič platiť, chyba sa stala na ich strane. Dokonca ak by vymýšľali mohla by si ich aj žalovať. Tak sa neboj. A ak sú na štúdijmom mrkvy, tak píš rovno na šéfov.

diplom

Sevrinka. Ale ja nemozem za ich chybu. VS mala predsa moj obciansky preukaz, kopiu rodneho listu, maturitne vysvedcenie, atd. Vsade som mala spravne napisane udaje. A teraz by som mala platit za ich omyl?

diplom

Temma. Dakujem ti. Potesila si ma :-)
Asi napisem hned priamo ziadost na rektora VS o opravu dokladov - diplomu a vysvedcenia, nakolko so studijnym oddelenim nemam z predchadzajucich skusenosti dobru skusenost. A ked budu mat priamo ziadost, budu to musiet riesit, odpisat mi.. Dakujem ti.

Sevrinka

mali by ti to opravit, ale priprav si peniaze, lebo zaplatit novy diplom musis ty, az potom ti mozno (mali by) vratia aj peniaze

Temma

Samozrejme, škola ti MUSÍ meno opraviť. Vydajú ti nové doklady so správnym menom. Choď na študijné oddelenie a ukáž im čo sa stalo, oni ti poradia ako postupovať. Alebo môžeš ísť rovno za dekanom prípadne rektorom. Je to ich chyba a musia ju čo najskôr napraviť. Nemáš sa čoho obávať.