Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

" Bezbečnosť potravín "

Príspevok v téme: " Bezbečnosť potravín "
zavaranina

Dobrý.. viem ze to tu dako nesuvisi ale netusim kde sa na toto opitat a pride mi to take spolocne ze zdravie a moja tema ...

V skratke - mama zavara potraviny .. cital som ze zavaranim sa to sterilizuje a vdzuchotesne uzavrie ... kedze mam rad cesnak arad si varim jedla s nim spojene . chcel som vyskusat nalozit cesnak do olivoveho oleja pridat par biliniek a nehaj to prejst.. tak 3 tyzdne...(niekde som to cital tak som to chcel odskusat) mama povedala ze sa mi to skazi... ja som dokonca cital.. ze pri zavarani sa pohare hreju nad 70 ci kolko to stupnou aby doslo k zahubeniu "botulo toxinov" a inej havedi .. jedoducho len sa bojim aby som sa stoho neotravil alebo mi to nespravilo zle.. pohar som uzavrel.. len tak silno rukou dokonca som to zalial voskom ... zacalo mi to vitekat von tak som to dal do ladcniky a kedze nemam ziadne skusenosti so zavaranim potravin mozno az prilis prehanam mojou otazkou ale chcel som len skusit ci sa niekto nejade kto to daco otom vie a presvedci ma ze sa mi nic nestane . Ak by ste sa rozhodli mi odpovedat dakujem vpred...

juluju

Olej sa nezahrieva ani nesterilizuje-už je v tých flašiach urobený-napísané máš za studená lisovaný-asi preto ti mama povedala že ked zahreješ bude toxický.ani cesna sa nevarí dlho, len sa hodí do jedla-porajbaný alebo len rýchlo trochu opraži s cibulkou alebo pod. do jedla.
Pri vysokých teplotách olej može byť toxicky-to asi myslela mama
Možeš si držať olej s cesnakom ale ako si nájdi.-bez sterilizacii.

ahojkol

Tema tvoja by mala inač sa volať, evokuje že čo sa deje.
Nie je dobré takýto názov ked to je nič zvláštne,
Zavaril si to potom uvidíš.
Najdi si iný recepr.cesnak s olejom sa bezne použiva.
Myslim že aj bez zavárania.
Dam ti niečo.
Príprava aromatického oleja:
Pripravené feferonky/možno aj cesnak-to neviem/na niekolkých miestach prepichnite vidličkou a spoločne s celým čiernym korením/možno aj iným/ a listamy bazalky vložte do čistej sklenenej nádobky s dobre tesniacim uzáverom.Olivový olej/možno aj iný/nalejte až tkmer pod okraj.Nechajte vyluhovať dva týždne pri izbovej teplote.Hotový korenený olej prelejte cez sitko do čisto umytej fľaše.
To som našla