Dobrý.. viem ze to tu dako nesuvisi ale netusim kde sa na toto opitat a pride mi to take spolocne ze zdravie a moja tema ...
V skratke - mama zavara potraviny .. cital som ze zavaranim sa to sterilizuje a vdzuchotesne uzavrie ... kedze mam rad cesnak arad si varim jedla s nim spojene . chcel som vyskusat nalozit cesnak do olivoveho oleja pridat par biliniek a nehaj to prejst.. tak 3 tyzdne...(niekde som to cital tak som to chcel odskusat) mama povedala ze sa mi to skazi... ja som dokonca cital.. ze pri zavarani sa pohare hreju nad 70 ci kolko to stupnou aby doslo k zahubeniu "botulo toxinov" a inej havedi .. jedoducho len sa bojim aby som sa stoho neotravil alebo mi to nespravilo zle.. pohar som uzavrel.. len tak silno rukou dokonca som to zalial voskom ... zacalo mi to vitekat von tak som to dal do ladcniky a kedze nemam ziadne skusenosti so zavaranim potravin mozno az prilis prehanam mojou otazkou ale chcel som len skusit ci sa niekto nejade kto to daco otom vie a presvedci ma ze sa mi nic nestane . Ak by ste sa rozhodli mi odpovedat dakujem vpred...