Depresia

Príspevok v téme: Depresia
adka159

caute ani neviem preco to tu pisem no neviem co mam robit...ide o to ze nemam kamaratov myslim tym takych co sa s nimi aj stretnem alebo tak....mam 18 rokov no ked som zacala chodit do na strednu som bola stale vonku furt s niekym inym mala som kamaratov vela no posledny rok alebo aj rok a pol som sa akoby uplne od nich odstrihla....zacalo to tym ze v rodine nastali problemy(tato mamu bil...atd) ja som nemohla odist z domu ak on pil pretoze by to vyuzil a zbil by ju cize ked on sa opijal hlavne piatky a vikendy ja som nemohla odist lebo by sa nieco stalo mame....mala som kamarata s ktorym sme sa riesili no proste milovala som ho lenze sa stala nehoda a zomrel takze to bol dalsi uder a nechcela som vtedy nikoho vidiet ani sa s nikym rozpravat....teraz uz je to vyse roka po jeho smrti doma je to uz tiez lepsie no vsetky kamaratstva co som mala uz niesu pretoze som ich odseba odohnala aj ked som nechcela no nemohla som vtedy dalej,bola som na dne......teraz neviem ako sa zase dostat von a skamaratit sa s nimi alebo s niekym novym uz to proste akokeby ani nejsom ja....neviem co sa mi deje no som vnutri strasne osamela a smutna priam nestastna zo vsetkeho!!no a chcela som sa spytat co by ste spravili na mojom mieste?ako by ste sa zase dostali do spolocnosti?

adka159

dakujem za vase prispevky :) ano viem ze to asi neboli kamarati kedze ma nepodrzali v tych najhorsich chvilach....mama je najlepsia na svete vazne obetovala by pre mna zivot no je pravda ze je na mna az moc naviazana(niekedy mi to pride ako citove vydieranie)....prestala som chodit von kvoli tomu ze ked som napriklad isla niekam na diskoteku alebo na otvorenie leta a podobne akcie tak som sa musela skor vratit domov pretoze mi volali sestry ze co sa deje doma a pre nich by som aj umrela to neviem ani popisat ake sme si vsetky blizke a proste je to tak ze ked sa otcovi nepostavim ja tak nikto pretoze sa od neho boja a ja ich chapem lebo aj ja sa ho bojim....no nevadi zivot ide dalej a dufam bude lepsie!v septembri nastupujem na vysoku akurat dnes mi prisli vysledky a ze ma prijali takze sa neviem dockat!! :) dokonca som aj zacala cvicit uz pred mesiacom a pol pretoze potrebujem par kil schudnut no je tazke ostat motivovana pri vsetkych problemoch okolo no vzdy si poviem ze to robim vsetko pre seba aj skolu aj cvicenie aj brigadu co mam teraz a pomoze mi to no neviem ako dlho mi to ydrzi dufam ze sa to vsetko zlepsi :) dakujem vam a prajem vam len to najlepsie do zivota :)

Tomas12345

Ahoj Adka velmi by ti pomohla uprimna silna viera v Boha . Potom zacnes vidiet svet uplne inymi ocami . Zacnes mat radost aj z malickosti a napriek tomu ze ti zivot nebude davat peniaze, frajerov , kamarátov tak aj napriek tomu budeš štastna . Viem to z vlastnej skusenosti.

A co sa kamaratov tyka skus zavolat dakej kamaratke nech ta vytiahne dakam von, teraz je pekne pocasie takze trebars podte dakam na kupalisko a tam sa mozes zoznamit s kopu novymi tvarami :)

Alessandra99

Ahoj, Aďka,

Súhlasím s prvým príspevkom.
Prepáč, ale ak ti tvoji kamoši vtedy nepomohli (aspoň psychicky, viem, že otca by nezmenili ) , nestali pri tebe a teraz na teba kašľu - tak to žiadny kamoši ani neboli. Za takými ľuďmi nenariekaj.
Teraz maš take obdobie že si sama , ale ono tí správni ľudia prídu k tebe a citit sama sa už nebudeš.

Nedoprosuj sa tým byvalim ľuďom , len by si ponizovala samu seba. Ak oni o teba nestoja, tak si ani nezaslúžia byt s Tebou.

A dávaj pozor na mužov, aby si sa nedala dokopy s takou povahou ako tvoj otec. Najprv by si v tom mužovi videla oporu a ochranu, ale potom dopadla zle. Už bolo veľa takých prípadov. Neviem prečo, je to tak , ale ženy častokrát majú takých partnerov ako sú ich otcovia a muži také ženy ako ich matky.

Teraz sa sustred na svoj život , svoju budúcnosť , , či chceš ísť niekam pracovať / na VŠ a zariad si svoj život.

cele-zle

V ziadnom pripade nerob zo seba obetneho baranka ! mysli v prvom rade na seba a na to ako sa zachranit a nieco vybudovat pre seba.
Vyrastala si v nezdravom vztahu (otec matku bije...) mas tendenciu zotrvavat v takych vztahoch. Doma nezostavaj! Tvoja matka je dospela zena, ma svoj rozum, keby chcela odide, bit sa od otca nenecha, este aj teba zatiahne do takeho pekla. Cim skor za vsetkym sprav hrubu ciaru a utekaj! Zacni makat a odkladat peniaze na svoju buducnost aby si sa mala lepsie a nedopadla podobne ako matka. Neuviaz sa hlavne na nejakeho blbecka co ti spravi v tejto situacii este aj decko ako sa to stalo mojej kamaratke a uz sa z toho nevie dostat. Uvazuj a mysli v prospech seba, nikoho ineho.