Čo ak prepadnem

Príspevok v téme: Čo ak prepadnem
Kralik

Caute.. som na strednej v prvom rocniku z chemie mam znamky 5,5,4 zajtra mam ist odpovedat ale skoro vobec to neviem ucila som sa ale nejak to nejde .. co myslite necha ma prepadnut? Alebo ako ju mam presvedcit aby ma nechala so 4? Mam jej povedat ze sa to do 2 rocnika doucim? Mam byt uprimna ze chemii nerozumiem a tazko sa mi to uci? Prosim poradte mi bojim sa nechcem prepadnut a zajtra je posledny den na odpoved.. ziadne take ako "nechod do skoly" mi nepiste prosim .. dnes mi v skole povedala ze takto sa pred problemami neuteka .. chcem aby videla ze mam aspon trochu rozumu uz ked to aj neviem .. skuste nieco co podla vas zabera najviac na ucitelov ale plakat tam nejdem ..

Kycera

@ Králiček,
tak Ti blahoželám! A začni sa viac učiť tú chémiu, ak ju budeš mať aj v budúcom ročníku, nech ju zvládneš na trojku. Môžeš si tiež dohodnúť doučovanie (spolužiak, študent VŠ,...), ako Ti radí L93.

@ Pavel Y,
toto ich učíš? Ak si vôbec "učiteľ"?! Chudáci žiaci, čo z nich vyrastie, pod Tvojím vedením! : D

WHISPER

tak ja som sa na chemiu a fyziku absolutne neučila...
nauč sa poučky a vas nezvyknu znamkovat za poucky???
:-D nás zvykli.. tak ked som mala 5 z odpovede... potom prisla otázka kto mu povie nejaku poučku konkretnu ja som sa prihlasila ze ju viem a dal mi 1 :-D a tak som prechádzala zo 4rkami...

pavel y

Kycera, vylíž mi prdel.

Žiadosť o reparát musí byť schvalená vyučujúcim daného predmetu a riaditeľom školy. Ak jeden zo spomenutých ziadosť neodduhlasí, žiak automaticky opakuje ročník. Za rok práce povolania učiteľ s tým mám skúsenosť.

Kycera

Kralik,
dúfam, že si na tú štvorku obstála?! Ak nie, potom Ťa čaká na konci augusta reparát.

Pavla si nevšímaj! Pletie tu hrušky s jablkami. Na reparát sa NEpodáva odvolanie, nik ho NEschvaľuje!!! Medzi komisionálnou skúškou a reparátom je totiž zásadný rozdiel. Oboje legislatívne upravuje Zákon č. 245/2008 Z. z. (Školský zákon), konkrétne §56 a 57.

L93

Ach jaj, nehnevaj sa, ale už keď si mala zo začatku také zlé známky, mohla si zájsť k niekomu na doučovanie... viem, čo je to stredoškolská chémia (predpokladám, že si na gympli), na minimálne 4ku sa určite zvládnuť dá... nuž ak ti to nevyjde, jedine reparát koncom leta... a to by som sa už veru na tvojom mieste určite rozhodla chodiť k niekomu na doučovanie... spoliehať sa na to, že študenta učiteľ ,,prehodí´´, bveru nie je istota...

Johanka25

Ja by som sa za tou učkou možno rano ako prídeš do školy zastavila normalne sa porozpravala.
Dohodni sa trebars na inom dni preskusania ,nech ti je trocha napomocna na ake učivo sa mas zamerať.
Je to neskoro riešiť za 5 min 12 ale skús to,poprípade sa zver ,či by si v druhom ročníku mohla prísť na tie konzultacie cez rok ak nebudeš niečomu rozumieť,už bude vidieť snahu.

Kralicek

Ja sa len bojim ze ak budem vyklepana ze jej dokopy nepoviem nic :D dnes som sa ucila na viac predmetov a som z toho tak trochu mimo .. ale verim v to stale ze sa aspon zlutuje samozrejme ze ak by mi dala tu 5 ku tak sa na tie komisionalky naucim ale dufam ze nechce mi urobit skarede prazdniny a ani sebe lebo bude musiet pripravovat test .. ale tak rano ai to este zopakujem a snad to pomoze a ak nie tak nie budem mat aspon dobry pocit ze som sa snazila to naucit

Bnb

Skoro vôbec to nevieš stále znamená, že aspoň niečo vieš :) Je je strašné klišé ale čím menej sa budeš stresovať, tým lepšie to dáš.
Myslíš, že to, že ti nejde chémia nie je zlou učiteľkou /zlou učebnou metódou? Ja s tým mám skúsenosť a strašne som sa tak trápila kvôli jednému predmetu.
Tak.. zajtra držím ten palec

pavel y

Ak ti zaokruhlí výslednú známku 5, môžeš podať odvolanie, po ktorom ti budú musieť učiteľka chémie a vedenie školy schváliť reparát v auguste. Ak neuspeješ ani na reparáte, prípadne nebude
učiteľkou alebo vedením školy tento reparát schválený, opakuješ prvý ročník, ktorý vzhľadom na to, že je to posledný ročník 10 ročnej povinnej školskej dochádzky, musíš raz dokončiť.