Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako vyliečiť fobiu/úzkosť zo samoty (večer v izbe)?

Príspevok v téme: ako vyliečiť fobiu/úzkosť zo samoty (večer v izbe)?
slamkavranka

Ahojte...hľadala som pár podobných príspevkov aj na tomto fóre no zdá sa mi že môj problém je dosť špecifický.
Skončila som vš a našla si celkom dobrú prácu v hlavnom meste aj nájom. Finančne je to celé tiež v pohode, ide o to, že sa psychicky veľmi bojím odísť od rodičov a začať sama v novom meste bez blízkych ľudí ...
Trpím totiž takou fóbiou. Asi si poviete že je to riadne šialené ale ja sa ani tak nebojím mála peňazí alebo práce, skôr sa strašne bojím samoty. Idem bývať na byt s ďalšími troma babami, každá si prenajímame jednu izbu samostatnú ale vôbec tie dievčatá nepoznám, našla som to cez inzerát. Trpím takou úzkosťou že odrobím osem hodín do štvrtej a potom prídem na byt čo tam? Čo robia takí ľudia ktorí sú tam sami?
Viem, že asi väčšina ľudí rieši iné veci..ale mňa hrozne trápi toto. Som z dediny kde máme veľký dom a tu sa proste stále dá motkať niekde...ale desí ma predstava že ja jedna izba a realita každý deň po 16:00 :(
Priateľa nemám, môj ex sa so mnou rozišiel a odvtedy mám problém nájsť...a snažím sa na to ani nejako nespoliehať. Domov na víkendy nebudem môcť lebo je to hrozne ďaleko a doma ostať nechcem lebo sa stále hádame s rodičmi a neviem nejako dostať naše vzťahy na dobrú vlnu. Aj keď sa snažím proste to nejde a je to vkuse hádky, hádky hádky.
Tak som sa odhodlala pre tento krok. Ale ako sa dostať z tejto úzkosti? Existuje nejaké riešenie, špeciálna terapia na to?
Rozmýšľala som aj psychologa aj som chodila 2 roky ale toto sme nejako neporiešili.
Mali ste niekto podobný problém? Ako ste to prekonali? Budem veľmi vďačná za akúkoľvek skúsenosť/radu/príbeh. Vopred ďakujem !!!!

Johanka25

Ahojko. Je to skoro ako ked som vyfasovala na intraku dve spolubývajuce a dalšie 3 vedla na bunke.
Neboj sa. Aké máš záľuby? Možno nejaké skupinové cvičenia,tanečné,jazykove kurzy. Celkom rozšírená je jóga. Skús niečo, čo by ťa bavilo ,zoznámiš sa tam s novými ľudmi a získaš nových kamaratov . Za mesiac sa zabývaš ani nevieš ako :)

slamkavranka

MIchaela 66, ďakujem Ti za príspevok. Kiežby si mala pravdu žeby sme boli kamarátky. Ale práve to nevidím veľmi reálne, oni na tom byte sú už zabehnutá parta a majú svoje životy. Ja to beriem skôr ako miesto na prespávanie a tiež netuším či im sadnem, vôbec si ma nemusia obľúbiť a no proste to je malá šanca si myslím že mať ich za kamošky, hoci rada by som ....

Michaela66

Ahoj. Pises, ze budes byvas s dalsimi troma babami, takze sama nebudes. S babami sa spoznate, stanu sa z vas kamosky a cas budete travit spolu. A kedze si v meste, kde sa da vzdy nieco robit, tak vo volnom case mozes vybehnut von ci uz s tymi babami, alebo inymi kamosmi ci kolegami. Sama rozhodne nebudes, cas takisto nemusis travit iba v izbe medzi styrmi stenami, takze nemusis mat uzkost.
Ja som byvala 5 rokov sama v garsonke ked som chodila na VS. Obcas mi ta samota liezla na nervy, kedze som nemala spolubyvajucich vzdy som zasla do mesta s kamosmi alebo do fitka. V meste je prilezitosti vela kam sa da ist. A niekedy som zase bola rada, ze mam sukromie. Je to len na tebe ako sa rozhodnes travit cas.