Môžem dostať kiahne dvakrát ?

Príspevok v téme: Môžem dostať kiahne dvakrát ?
MilujemPalacinky

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či môžem dostať kiahne druhýkrát ? Má ich totiž moja spolužiačka a v ten deň, kedy dostala horúčku sme boli v kontakte. Mala už aj vyrážky. Mama mi hovorila, že som ich mala, keď som bola maličká, ale počula som o prípadoch, keď ich mal niekto dvakrát. Mám dosť slabý imunitný systém (aj keď som už 2 roky nebola chorá, ale keď alergologička hovorí...)
BTW mám 19.

Môžu sa ľudia s oslabenou imunitou nakaziť aj viackrát ?

blbosti

swistica_ chlapcov kasel doktor liecil ako alergiu a odmietol ho vypisat, po rozhovore so mnou matka zasla s nim na plucne a bol z toho cierny kasel, na kt. bol ockovany

Hilen

Kiahne výnimočne môže dostať človek aj druhýkrát, ak sa prvýkrát vírus dostatočne „neprejavil”... Ale to je naozaj len ojedinelé.

swistica

blbosti - kiahne by 2x dostat nemala, no na forach ludia obcas pisu, ze sa im to stalo. Zvycajne 1x v detstve a 2x v dospelosti. Otazna je vsak diagnostika, ci boli spravne urcene. Viem o pripade, kde vseobecny lekar pre dospelych nevedel kiahne rozoznat, poslal cloveka na infekcne a tam to diagnostikovali vylucovacou metodou, ze ak ma clovek povinne ockovania, tak to budu uz len kiahne. Takze ktovie. Ale väcsia pravdepodobnost je, ze clovek by ich mal mat len raz.

Vanesa R

Ahoj, po druhej už sa nenakazíte, ale ako už písala tu pani emma2 tak je skôr možné dostať pásový opar - zivotbezbolesti.sk. Takto nejako to potom vyzerá: