Ako si uzit zivot?

ra1

WHISPER - velmi sa mi pacia vsetky tvoje prispevky vo vsetkych temach. Si super kocka, velmi silna, odvazna a bojovna :) prajem ti, nech si aj nadalej stastna a verim, ze aj budes, drz sa!
Thomas12345 - Viera v Boha? Ja som bola tak vychovana, ze pokrstena, prijimanie a birmovka, toto bolo, ale mala som obdobie, kedy som vobec nechodila do kostola a ani som sa nemodlila. Akoze absolutne. Len tak z lenivosti, lebo sa mi nechcelo. Nejako som sa snazila zit si podla svojho svedomia, ale take veci ako kostol a modlenie som odsuvala na vedlajsiu kolaj, tak som to mala dlhe roky a ani som to akoze nepovazovala z hriech. Neskor som mala v jednej robote sefku, ktora bola velmi silno veriaca a vdaka nej som sa zase rozhodla chodit do kostola a modlit sa, lebo rodicov som akoby nebrala vazne, ked mi v tomto smere dohovarali, ale ju som brala vazne, lebo medzi nami bol uz celkom iny vztah, predsa clovek vaznejsie berie cudzich ako vlastnych, viac da na ich rady. V podstate som bola stastna, ale mala som len jeden problem: dlhe roky sa mi nedarilo najst si pracu na stalo, lebo pracovny pomer bol vzdy na dobu urcitu. V praxi to vyzeralo tak, ze som roky odpracovala cely jul, august, januar a februar. Po ostatne mesiace som sedela prigniavena doma u rodicov. Ale aj tak vo mne prevladali pocity vdacnosti za to, ze aspon po tieto 4 mesiace v roku mozem pracovat, hoci by som si bola velmi zelala, aby to bolo 12 mesiacov a nie len 4. Ked som sa zacala po dlhych rokoch zase modlit, tak zaujimave bolo, ze som sa vobec nemodlila za seba, ale modlila som sa iba taky ruzenec za duse v ocistci. Bohu sa pacia taketo modlitby, ktore sa modlis nesebecky nie za seba, ale za niekoho ineho (napriklad za duse, ktore si uz nevedia same pomoct) a umozni ti vyriesit problem, vo vyriesenie ktoreho uz ani nedufas. Tak som aj ja po rokoch nasla pracu, hoci som v modlitbach o to ani neprosila, ale Boh mi za nieco, co som prehno urobila (ze som mu vdaka modlitbam poslala z ocistca do neba nejake duse...) umoznil vyriesenie mojich problemov. Pokracujem samozrejme v tychto modlitbach aj nadalej. Necitim sa byt nejaka sväta, lebo kazdy clovek ma svoje chyby, ale odkedy som v modlitbach castejsie spojena s Bohom a odkedy prechovavam väcsiu uctu ku kostolu, k modleniu a k svätym veciam, tak som omnoho stastnejsia ako predtym.

Tomas12345

Ahoj maja je to az privelmi jednoduche ale mnoho ludi si toho neuvedomuje . Da sa byt stastnym aj bez materialnych pozitkov ? da sa byt stastny aj napriek tomu ze clovek je chory, nema kamaratov, neni oblubeny, nema frajerku ?Ano da sa , a este ako !Ja trpim srdcovymi arytmiami , niesom oblubeny,, nemam kamaratov ani frajerku a napriek tomu som 24 hodin vkuse velmi velmi stastny. Je to fakt velke stastie tazko ho opisat. Ako je teda mozne ze napriek vsetkemu som az takyto stastny ? Je to viera v Boha !!! Ale podotykam nie obycajna viera v Boha kedy v Boha verim len preto lebo tomu chcem verit ale viera v Boha taka ze verim lebo som o svojej viere na 100 % presvedceny ze existuje. Ak dakto ziska takuto silnu vieru pocas zivota tak bude vzdy stastny aj napriek vsetkemu . A ako som ziskal taku silnu vieru v boha ? Skusenostami , studiom literatury, rozpraval som sa s mnohymi ludmi , zazil som toho vela nevysvetlitelneho, mam aj vedecke stranky ktore mi velmi pomohli v mojej viere .Moj mail je tomas55555@centrum.cz ak chces tak napis pokecame, budem rad .

WHISPER

robiť veci ktoré ťa bavia, robiť prácu ktorá ťa baví, stretávať sa s ľudmi ktorí z teba nevysávajú energiu, negativnym ludom-citovým upirom sa vyhýbať... nerozčulovať sa, nebrať všetko príliš vážne..