Je vobec pravda ze ak budem pit mlieko tak podrastiem? Meriam len 158 cm a mam 15 rokov.
Mlieko a rast kostí
Jedz čo ti chutí ,jasné že nie blbosti, tvoje telo vie čo má robiť.Ešte porastieš min do 25rokov.
Vy ostatní tu prispievatelia neoblbujte je to 15 r. dieťa a nevypisujte litánie.
Ako mala som patrila medzi najnizsie spoluziacky v triede. Vzdy som sa radila medzi posledne na telesnej! :) Samozrejme ma to suvis s genetikou kedze v mojej rodine nie sme az tak vysoky ale predsa ja som sa zo vsetkych vytiahla. A preco? Ako mala som pila vela vela mlieka ale nie takeho zo supermarketu ktore si prechadza istymi upravami a pomaly sa to podoba na sunar miesany s vodou ale original kravskeho mlieka priamo z farmy. Podla mna len to mi dopomohlo podrast aj ked je pravda ze pila som hlavne v rozmedzi od 9 do 13 rokov teda skor v 'rannom obdobi vyvoja'. Pravdupovediac ja som mlieko pila lebo mi chutilo a nie z dovodu ze som bola nizka. Na konci zakladky som sa radila uz medzi najvyssie baby. Takze ja len vrelo odporucam!
Acidofilné mlieko znižuje kyslosť žaludka, podobne pôsobí zakysané podmáslí. Kyslosť žaludka spôsobuje prejedanie a nesprávna výživa.
9 spôsobov ako prirodzene zvýšiť produkciu rastového hormónu
Rastový hormón, prirodzená súčasť ľudského endokrinného systému, je vylučovaný hypofýzou. V detstve a dospievaní je nevyhnutný pre rast do výšky. V dospelosti, jeho prítomnosť vedie k zdravšiemu zloženiu tela, zväčšovanie svalovej hmoty a taktiež je zodpovedný aj za :
Udržanie si štíhleho tela
Zníženie hromadenia tuku
Posilnenie kostí
Ochrana orgánov
Podporuje rýchlejší rast vlasov a nechtov
Zlepšenie obehu
Optimalizuje hladinu cholesterolu
Pomáha chrániť pred dôsledkami starnutia
Od 20-ky, žiaľ hladina tohoto hormónu klesá, svalová hmota ochabuje a tukové zásoby pribúdajú. S klesajúcou produkciou tohoto hormónu sa človek cíti starší a starší. Pri veľmi nízkych hladinách tohoto hormónu je potrebná aj dlhoročná liečba. Ja sa ale zameriavam na to ako zvýšiť prirodzene produkciu tohoto hormónu, za účelom zníženia telesného tuku a zvýšenia svalovej hmoty.
Tipy
1. Cvičenie vysoko intenzívneho výbušného tréningu v 30 sekundových intervaloch minimálne 5 x za tréning.
Tento tréning a hlavne rýchle trhy v ňom pôsobia priamo na svalové vlákna vďaka čomu sa uvoľňuje viac rastového hormónu. Skvelý je aj štandardný silový tréning a ideálne je ich kombinácia.
2. Dostatok spánku. 8 hodinový spánok priaznivo pôsobí na produkciu rastového hormónu.
3. Užívanie melatonínu pred spánkom. 0.5 až 5 mg pred spánkom zvýši produkciu rastového hormónu viac ako o polovicu.
4.GABA.
Gamma aminomaslová kyselina (GABA) je jedným z najdôležitejších a rozšírených neurotransmiterov v mozgu a zvyšuje produkciu rastového hormónu na dvojnásobok. Tvrdší spánok = viac rastového hormónu.
Jedlá ktoré stimulujú hladinu GABA
mandle
orechy
banány
hovädzia pečeň
brokolica
hnedá ryža
šošovica
Ovsené vločky
Pomaranče, citrusové plody
ryžové otruby
špenát
vlašské orechy
Celá pšenica, celé zrná.
5. Jedenie vysoko kvalitného proteínu pred spánkom.
Vysoko proteínové, ale pri tom nízko sacharidové, malé jedlo pred spánkom podporuje tvorbu rastového hormónu. Vyvarujte sa vysokému množstvu sacharidov pred spánkom, keďže tie sú brzdou pre rastový hormón.
6. Optimalizujte hladinu Vitamínu D.
7.Vyhnite sa cukru po tréningu.
Konzumácia cukru (predovšetkým fruktózy) v priebehu 2 hodín po tréningu spôsobí, že váš hypotalamus uvoľňuje somatostatín, ktorý znižuje produkciu rastového hormónu. Taktiež sa vyvarujte jednoduchým cukrom s vysokým glykemickým indexom, ktoré spôsobujú sugar spike efekt. Nielen, že to vedie k ukladaniu telesného tuku, ale taktiež aj výrazne znižuje uvoľňovanie rastového hormónu.
8.L-arginín a L-lyzín
Kombinácia týchto dvoch aminokyselín dohromady v množstve 3-5 g pred cvičením a spánkom je preukázaná, že zvyšuje produkciu rastového hormónu až o 700 percent.
9. Glutamín.
2-10g po tréningu alebo pred spaním zvyšuje hladinu rastového hormónu.
Množstvo živín sú nevyhnutné pre správny rast a vývoj, a potraviny pre rast môže byť vysoký obsah bielkovín, železa, zinku a esenciálnych mastných kyselín. Nakoniec, genetika je limitujúcim faktorom pre potenciálnych výšky, žiadne potraviny alebo živiny vám môže pomôcť rast vyšší, než je prirodzené medze. Vyvážená, nutrične vyvážená strava je najlepší spôsob, ako podporiť svoj rast. Informujte sa u lekára, ak máte obavy o svoje rozvoji.
Mäsa a hydiny
Mäso a hydina sú dobrým zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, poskytujúci každý z aminokyselín, ktoré musíte dostať zo svojho jedálnička tak, aby vaše telo môže vytvárať nové tkanivá, ako sú kosti kože a svalov, k rastu. Hovädzie, bravčové, kuracie a morčacie poskytovať zinok a železo, tieto minerály sú nevyhnutné živiny pre rast. Železo zo živočíšnych zdrojov, je vo svojej forme heme, ktorý je jednoduchšie forma pre vaše telo k tráveniu ..
Vitamíny pre Vaše vlasy padák Advansed olej pomáha rastú vlasy 3x rýchlejší. Vedieť viac! Parachuteadvansed.com
Sponzorované odkazy
Vitamíny pre Vaše vlasy padák Advansed olej pomáha rastú vlasy 3x rýchlejší. Vedieť viac! Parachuteadvansed.com
Sponzorované odkazy
Morské plody
Tučných rýb a kôrovcov poskytne DHA a EPA, ktoré sú s dlhým reťazcom omega-3 mastných kyselín. Omega-3 mastné kyseliny sú nevyhnutné v strave, nedostatok môže narušiť rast plodu a malých detí, podľa Linus Pauling Ústavu informačných mikroživiny Center. Dobrým zdrojom sú losos, sleď, tuniak, krevety, mušle a ustrice. Morské ryby sú tiež bohaté na bielkoviny, železo a zinok. Získať dve porcie týždenne tučné ryby, mäkkýše a kôrovce splniť odporúčania v roku 2010 výživové odporúčania od amerického ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb.
Fazuľa a hrach
Pretože ich železa, zinku a bielkovín, fazuľa a hrach sú na rastlinnej báze alternatívy k mäsu na uspokojenie svojich potrieb živín pre správny rast. Možnosti sú garbanzo, tmavo modrá, čierna Pinto, lima a severnej fazuľa, lúpaný hrach a sem Vigna. Fazuľa a hrach sú s vysokým obsahom bielkovín, ale ich bielkoviny sú neúplné. Ak chcete získať každý z aminokyselín, ktoré potrebujete zo svojho jedálnička z potravín rastlinného pôvodu, jesť fazuľa alebo hrach s iným zdrojom rastlinných bielkovín, ako sú obilniny.
Mliečne výrobky
Vaše kosti predĺžiť, ako vám rastú vyššia, a mliečne výrobky, ako sú mlieko, jogurty a syry, podporujú rast, pretože sú prírodné zdroje vápnika, nevyhnutnou súčasťou silné kosti. Konzumovať mliečne výrobky, ktoré sú obohatené vitamínom D, pretože vitamín D pomáha telu vstrebávať a využitie vápnika. Nedostatok vitamínu D vedie k krivicu, alebo sklonil nohy, čo môže zabrániť v dosiahnutie svojho plného potenciálu rastu. Mliečne výrobky taktiež poskytujú vysoko kvalitný proteín.
Nieje to pravda. Su to vsetko propagacie od mliecneho priemyslu.