Zapcha v 9 tyzdni

Príspevok v téme: Zapcha v 9 tyzdni
Kajapaja

Ahojte babenky,som v 9 tyzdni tehu,asi 5 den som nebola na stolicu,problemy som mala uz aj predtym ale teraz je to uz brutal-5 den.Lekar mi vravel ze mi predpuse gutalax no velmi to nechcem uzivat kedze som este len v takom skorom stadiu,kupila som si saraticu-nrmate nejake skusenosti ci to nemoze poskodit plod? Dakujem

Noelinka

V tehotenstve nie je vhodné užívanie bežne dostupných laxatív a preháňadiel, ak by ste chceli problém zápchy riešiť týmto spôsobom. Jediným povoleným voľnopredajným doplnkom je lokálne pôsobiaci glycerol. Využíva sa v glycerínových čapíkoch, ktoré sa po zavedení do konečníka vplyvom tepla roztopia a vytvoria na stenách čreva olejový film zvyšujúci klzkosť stolice

Noelinka

KTORÉ POTRAVINY NIE SÚ VHODNÉ?
Ak trpíte zápchou, vyhýbajte sa bielej lúpanej ryži, zemiakom, natvrdo uvareným vajíčkam, mäsu, bielemu pečivu a výrobkom z bielej múky, kakau a výrobkom z kakaa, čokoláde, čiernemu čaju, káve, sladeným nápojom.

Noelinka

Jednou z najdôležitejších zložiek je vláknina. Zlepšuje trávenie, „lieči“ zápchu. Podporuje peristaltiku čriev a zlepšuje vypudzovanie stolice, ktorá je vďaka vláknine jemnejšia, častejšia a pravidelnejšia. Veľmi efektívna je vláknina prijatá z čerstvého, šťavnatého ovocia (jablká, hrušky, hrozno, marhule, broskyne, slivky...), ale i zo zeleniny. Vhodné na raňajky sú celozrnné pečivo, obilniny, müssli, cereálie (ovsené vločky a pšeničné otruby, kukuričné lupienky), a to nielen ako súčasť liečby, ale aj ako prevencia zápchy. Vraj zaručenou pomôckou je vypiť ráno na lačno pohár teplej vody, alebo slivkovú šťavu zmiešanú s troškou jablkového muštu. Z exotického ovocia nám ako dobré preháňadlo poslúžia datle a figy. Veľmi vhodné sú aj kyslomliečne probiotické produkty. Ak nám v strave chýbajú, doplňme si ich kvalitnými probiotikami, ktoré vytvárajú v črevách to dobré prostredie na ich riadne fungovanie.

Noelinka

Ovsené vlocky by ale mali pomôcť cosa tyka psylloum to by si mala söhodobo užívať aby ti pomohlo jedny dva dni uzivania ti nepomôže. Mam aj to vyskúšané

Kajapaja

Msm taky pocit ze ani tie ovsene vlocky nepomôžu,skusala som psylium,susene slivky a nic,,,,,vypila som uz sj saraticu 2 dc a zatial nic, ,,zacinam byt zufala ....a najlepsie na tom je ze zeriem ako prasa :-D a schudla som 3 kg ,,,tak nechápem,co mam dnu pasomnicu?

Noelinka

Kaša z ovsených vločiek lazde ráno alebo aj večer môžeš. Ja sice nie som tehu ale problémy so stolicou a vdaka vločiek mam dobru sracku :D