Viem, že žijeme v dobe a možno najmä štáte, kde sa klientelizmus a korupcia objavuje čoraz častejšie, no aj tak mi nedá nespýtať sa, či sa to nedá niekde posunúť, alebo sa niečim pripomenúť, či snáď pohroziť ?
U nás v škole, či najmä v triede je to na dennom poriadku. Som v 3. ročníku na istom gymnáziu, kde to je už bohužiaľ na nevydržanie a som ochotná spraviť UŽ všetko ! !
Týka sa to známok, skúšania, arogantných pripomienok zo strany učiteľov. O neférovom hodnotení, snáď nemusím ani hovoriť. Mám dosť diskriminácie, ktoré je spôsobené vzdelaním rodičov, či príbuzných. A niekedy ani tým nie. Skutočne nevidím dôvod v tom, aby mal niekto horšiu známku len z dôvodu toho, že jeho rodičia nie su lekári, právnici atď...pričom vedomosti sú neraz na rovnakej, ba vyššej úrovni...a to nehovorím len o sebe !
Prosím poraďte mi niekto, čo môžem urobiť?
Kleintelizmus v školstve a korupcia
Maš to skreslené, nie všade to tak je.Nejde to podľa rodičov-šak učiteľ nevie akých maš rodičov.
Aj pri vzdelaných sú horšie lepšie znamky aj pri tých čo nemajú.
Mate tam nejakého učiteľa takého,ktorí rýpu..
Nepýtaju sa čo robia rodičia učitelia všeobecne- si v malom meste,že to vedia?
Cho´d na inú školu.
Ty vieš možnoniečo iné a máš niekde v niečom vyhodu.
Cho´d sa porozpravať s učitelom alebo niekým.-ak to tam je.
Nie je takéto niečo pravidlo na všetkých školach
Prezyvka055
len dnes je mnoho škôl bez prijímačiek a taktiež aj tá na ktorú chcem ísť...a ak majú prijať 15 podľa známok...tak ich potrebujem riešiť
Odpadnem. Reflex.
takto Patrik zhanas ksefty?
Neoplati sa to riesit, znamky na strednej nie su dolezite, takisto ani na vysokej. Staci ze len prejdes. Poznam zopar ludi co si podplacali na strednej a vysku vystudovali takisto len za peniaze a su duty ako drevo. Jeden robi v statnej sprave po znamosti, druhy je nezamestnany. Proste sa to nevyplati riesit imho. Znamky nikoho netrapia ani nikto neriesi ze ake boli.
Napíš do Reflexu TV Makízy, kľudne aj anonymne. Kontaktné údaje: tel.: +421 (2) 68274 237, e-mail: reflex@markiza.sk
Mesačny princ
Fajn a čo tak sa pripomenúť na vedení školy ? s vymenovaním jednotlivých učiteľov? a predmetov?
škola za mňa čerpá financie, malo by ich to troška potrápiť?
čo tak článok do miestnych novín o prestížnom gymnáziu ?