Dobrý deň,
chcela by som sa na vás obrátiť s problémom v susedstve. Problém je konkrétne s jedným agresívnym psom, plemeno pitbull, ktorého výčinov na ostatných zvieratách sme boli viacerí svedkami. Jeho majiteľ s ním chodí na prechádzku bez vôdzky a bez náhubku, len tak po dedine a často sa mu stane, že pes zaútočí na iné zviera a tento majiteľ nemá ani čas zasiahnuť, keďže je častokrát príliš ďaleko. Momentálne sme boli svedkami ako daný pes roztrhal mačičku na ulici. Jeho majiteľ si ho následne vzal na vôdzku a akoby sa nič nestalo odkráčal domov, na otázky prečo stále nepoužíva aspoň vôdzku, keďže sa tu hrajú aj deti a niektoré mávajú tiež so sebou svoje zvieratká na vôdzkach, nereagoval. Nie je to totižto prvé domáce zvieratko, na ktoré zaútočil, či ktoré pripravil o život. My osobne máme doma kocúrika a taktiež by nám nebolo príjemné keby s ním takýmto spôsobom prišiel nebodaj niekde do styku, čo sa týka aj detí, ktoré sa s ním rady hrávajú.
Neviete prosím, ako v takomto prípade postupovať?
Agresívny pes suseda
Tak ano. Spravna postupnost by mala byt, nahlasenie dotycneho mestskemu uradu ci obecnemu uradu (kde zijete). Alebo policia. Ale skusenosti su take, ze hentaky primitiv si neda povedat, pokuty napomenutia su pre nich nic a je to nadlho a dovtedy ten pes moze zautocit aj na dieta ci dospeleho.
Takze najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie je podat psovi jed v nejakej maskrte jedle a je po probleme
ldvnn, ja som len veľmi zvedavá, či ti to obstojí, pretože nám neobstálo :) Zavolaj políciu a máš to
Kycera, Kycera.............teba som sa naozaj, ale naozaj nič nepýtala ani nežiadala o reakciu :)
"Priestor prístupný verejnosti možno monitorovať pomocou videozáznamu alebo audiozáznamu len na účely verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality alebo narušenia bezpečnosti štátu, a to len vtedy, ak priestor je zreteľne označený ako monitorovaný. Označenie monitorovaného priestoru sa nevyžaduje, ak tak ustanovuje osobitný zákon. Vyhotovený záznam možno využiť len na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak"
Takže zakladateľka témy, vyskúšaj a uvidíš :)
uz vidim jak to policajti riesia...hlavne ked za posledny tyzden nie su schopni vystopovat anonyma, ktory si z nich uz 2krat najskor spravil iba dobry den a hra sa s nimi ako s gasparkami na motuzikoch a cela policia na Slovensku v strehu...vsetky banky i posty museli pozatvarat, predtym i nakupne centra
1795: tak ovela lepsie, ked ludiado tych ich nanic vztahov zatahuju zvierata nez by zatahovali deti, ovela...zviera to aspon po rodovej linii nebude sirit dalej
Marunka, Marunka... : )
Prezývka má pravdu! Na verejnom priestranstve si bez súhlasu môžeš zhotovovať video NIELEN na súkromné účely, ALE AJ ak dokumentuješ priestupok proti verejnému poriadku!!! : D
A áno, polícia takúto nahrávku berie ako dôkazový materiál! ; )
Okej, tak si natoc video a daj vediet, ci ho policia zobrala do uvahy a ako dokazovy material :)
Lebo v dnesnej dobe kedy ludia nevedia vychadzat medzi sebou si musia kupovat psov a robit si z nich nahrady. Ja by som cele toto divadlo zrusil zviera patri do prirody zakazal by som uplne chovat zver a ludia nech sa naucia medzi sebou vychadzat aby nepotrebovali na kompenzaciu vztahu psa. Niekedy ked este boli funkcne rodiny ludia nemali tolko domacich zvierat ako teraz ale cim dalej tym viac si komplenzuju vsetkou zverou lebo sa vztahy medzi ludmi zhorsili
Marunka -> zhotovovat video mozno na sukromne ucely na verejnych priestranstvach bez akehokolvek povolenia. Coz ulica je.
To ze nema psa na vodzke ries s policiou. Normalne ked ho uvidis ze nema psa na vodzke, zavolaj na policiu ze nemozes prejst po ulici lebo ta sused ohrozujem psom bojoveho plemena ktoreho nema na vodzke.
Riaď sa radou od Bubliii !!!
Nepotrebuješ súhlas psa a ani jeho majiteľa na natáčanie!
Ak tam máte mestskú políciu, volaj ich. Ak nie, tak podaj oznámenie o priestupku na obecný úrad!
A áno, platí aký majiteľ, taký pes! (MP)
Zhotovovať video nemožno bez súhlasu danej osoby.
Treba len zavolať policajtov, tí ho už upozornia. Ak sa s ním naozaj nedá pohovoriť, treba to teda riešiť takto, plus by som si "pozháňala" svedkov ;)
Obrovská škoda, že takýto cipinovia kazia povesť tejto rasy.....